Facebook Pixel Τέλος τα παραμύθια!
Life
| 2011-03-16 14:55:00

Τέλος τα παραμύθια!

Τέλος τα παραμύθια!

Εμετός! Αυτό μάς έχει πιάσει απ' όλο αυτό το άθλιο σκηνικό που έχει στηθεί στις πλάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου τόσες μέρες τώρα, για να μην πούμε επί τόσα χρόνια.

Και η αηδία έχει να κάνει με όλους και με όλα. Τέλος τα παραμύθια.

1. Οι αθλητικές εφημερίδες έχουν πέσει στα μάτια όλου του κόσμου. Είναι δυνατόν την στιγμή του μεγάλου σκανδάλου να κάνουν τις κουφές ειδικά οι υποτίθεται ανεξάρτητες εφημερίδες; Όχι μόνο δεν έχουν αποκαλύψει τίποτα επί τόσες μέρες, όχι μόνο δεν κάνουν ρεπορτάζ αλλά απλές αναδημοσιεύσεις όσων δημοσιεύονται σε κανάλια και sites, αλλά πέφτει θάψιμο κανονικό. Δείτε τις σήμερα, για παράδειγμα. Μόνο μια ασχολείται με τις κασέτες και το σκάνδαλο. Μόνο μία; Οι άλλες τι κάνουνε; Ό,τι κάνουν μια ζωή. Μόκο στα δύσκολα. Οι δε οπαδικές σφάζονται μεταξύ τους προσπαθώντας να μας αποδείξουν αν είναι καλύτεροι οι κόκκινοι ή πράσινοι κόκκοι. κάθαρσης. Άλλη ντροπή αυτή. Η αναξιοπιστία του αθλητικού Τύπου σε όλο του το μεγαλείο αυτόν τον καιρό. Το απόλυτο ξεβράκωμα. Τρέμουν και να μιλήσουν, πόσω μάλλον να αποκαλύψουν.

2. Κάποτε υπήρχε η ΕΦΙ. Η επιτροπή φιλάθλου ιδιότητας της ΕΟΕ που μετονομάστηκε αργότερα σε ΕΦΙΠ. Υπάρχει ακόμα η ΕΦΙΠ ή την έχουν στην ξεφτίλα όλοι; Αν υπάρχει, τότε πού διάολο είναι εξαφανισμένη; Εδώ σκυλοβρίζονται παράγοντες με ποδοσφαιριστές στα γήπεδα βρίζοντας μανάδες και οικογένειες μπροστά στις κάμερες, πέφτουν μπινελίκια από παράγοντες στον τηλεοπτικό αέρα ή στα ερτζιανά, γίνονται τραμπουκισμοί on air και δεν υπάρχει έστω ένας να σταματήσει όλο αυτό το δημόσιο καφριλίκι απαγορεύοντας την είσοδο στα γήπεδα και αφαίρεση φιλάθλου ιδιότητας σε άτομα ομάδων που λειτουργούν χειρότερα κι από χούλιγκανς; Έλεος! Κι έπειτα αναρωτιόμαστε πώς οι νέες γενιές φιλάθλων γίνονται κάφροι. Με κάτι τέτοια που βλέπουν, τι θέλετε να γίνουν; Σωστοί φίλαθλοι; Υπάρχει ΕΟΕ; Υπάρχει ΕΦΙΠ; Ή πάλι το ποδόσφαιρο θα επικαλεστεί το. αυτοδιοίκητο, το οποίο ανασύρει μόνο όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά όχι κι όταν είναι να τσεπώνει το κρατικό χρήμα από τις επιχορηγήσεις και τις διαφημίσεις. Είδαμε και τις κωμικές αποφάσεις που παίρνει τόσο συχνά πια η ποδοσφαιρική αθλητική δικαιοσύνη του αυτοδιοίκητου μπάχαλου.

3. Οι εισαγγελικές αρχές θα περιοριστούν πάλι στα τυπικά ή αυτή τη φορά θα ασχοληθούν πραγματικά σοβαρά; Είναι κρατικοί λειτουργοί, πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και πρέπει να στοιχειοθετούν γερά τις κατηγορίες, έτσι ώστε να μην πέφτουν μετά με ένα. φύσημα στο δικαστήριο, όπως έγινε με την φαρσοκωμωδία της Παράγκας. Θέλουμε να πούμε το εξής: Θα αρκεστούν σε καταθέσεις της πλάκας οι εισαγγελείς ή θα προχωρήσουν σε βαθιά έρευνα αυτή τη φορά, σε συνεργασία με τις άλλες κρατικές αρχές (αστυνομία, ΚΥΠ κλπ.) με στόχο να βρούνε την άκρη του νήματος; Θα στριμώξουν κόσμο οι αρχές ή θα περιμένουν πότε θα ανοίξει κάποιος το στόμα του; Η ομερτά δεν σπάει με κουβεντούλες, αλλά με πίεση και ξεψάχνισμα στοιχείων. Με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και άνοιγμα λογαριασμών. Έτσι έρχονται οι πολυπόθητες αποδείξεις, όχι επειδή κάποιος θα πάει να. παραδοθεί στην αστυνομία από μόνος του.

4. Μας κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν να μην έχουν συνδυαστεί ήδη δυο έρευνες: Αυτή που έχει ξεκινήσει τώρα για τις κασέτες, με την άλλη που προϋπάρχει και υποτίθεται «τρέχει» εδώ και μήνες για τα στημένα παιχνίδια και που δεν έχει οδηγήσει πουθενά προς το παρόν. Είναι δυνατόν; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Οι στημένες διαιτησίες γίνονται μόνο για να κερδίσει κάποιος έναν αγώνα ή για να πάρουν κάποιοι και μερικά πακέτα από το παράνομο στοίχημα; Οι ενδείξεις τι λένε;

5. Μπιτσαξής και Γερουλάνος είναι μόνο λόγια. Οι άνθρωποι είναι ανεπαρκείς για ένα τέτοιο πόστο κι έχουν χάσει την μπάλα. Είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο. Γιατί, όμως, έστω δεν έχουν κόψει κιόλας την κρατική επιχορήγηση στο ποδόσφαιρο, όπως και όλες τις συμφωνίες ΔΕΚΟ με ΠΑΕ; Είναι δυνατόν ο άφραγκος Έλληνες φορολογούμενος να χρηματοδοτεί τις. κασέτες του ποδοσφαίρου; Στοιχειώδης λογική είναι αυτό και μπορεί να το σκεφτεί και κάποιος που είναι άσχετος με τον αθλητισμό.

Κι όταν το κράτος τρέμει την σκιά του, φοβούμενο μην βρεθεί αντιμέτωπο με την καφρίλα του ποδοσφαίρου, τότε τι ακριβώς περιμένουμε να κάνουν οι εφημερίδες ή οι εισαγγελείς; Ο Μπιτσαξής δεν έχει ιδέα ότι και η ΕΠΟ μια από τα ίδια είναι με την σούπερ λίγκα ή μας το παίζει ανήξερος; Τι θα αλλάξει αν η σούπερ λίγκα δώσει το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ; Αφού όλοι αυτοί μια παρέα είναι. Ή δεν θυμόμαστε τι γίνεται επί χρόνια με τα αλισβερίσια των «βλαχοπροέδρων» στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ ώστε να ψηφίσουν τον έναν ή τον άλλον; Ο Μπιτσαξής τα ξέρει αυτά ή ήταν μωρό παιδί και δεν καταλάβαινε όταν γίνονταν όργια που μάθαινε το πανελλήνιο; Και είδαμε τι έχει κάνει η ΕΠΟ με τους φακέλους για τα στημένα. Όπως και ο Μπιτσαξής που μίλαγε σαν νομικός κι όχι σαν ΓΓΑ όταν έλεγε στους δημοσιογράφους «δεν είναι σωστό να πούμε ποια είναι τα ύποπτα παιχνίδια».

6. Όπως βγαίνει σήμερα στην δημοσιότητα, οι μυστικές υπηρεσίες με τον υπερκοριό τους έχουν «πιάσει» την συνομιλία με τον εγκέφαλο να δίνει εντολές για να κτυπήσουν έναν διαιτητή, τον Βασσάρα. Όπως καταλαβαίνουμε, εδώ αρχίζουν να προκύπτουν στοιχεία για μαφιόζικα κτυπήματα. Οι ύποπτοι πότε θα συλληφθούν για να πούνε ποιοι έδωσαν τις εντολές για την επίθεση σε έναν συνάνθρωπό μας; Αφού τους ξέρουν, γιατί δεν τους έχουν μπουζουριάσει ήδη και τους αφήνουν ελεύθερους; Για να φάνε ξύλο κι άλλοι; Ή μέχρι να βρεθεί κάποιος στον τάφο;

Ο εμετός στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν τελειώνει. Το σπυρί έχει σπάει. Τα «στημένα» σκηνικά βίας στο πρωτάθλημα, οι κασέτες, οι μπράβοι, το ξύλο σε διαιτητές, οι απειλές, η κρατική ανεπάρκεια, όλα αυτά έχουν κάνει τον κόσμο να σιχαθεί ό,τι αγαπάει.

Κάποιοι βαυκαλίζονται ότι υπάρχει ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο. Τον κακό τους τον καιρό. Αν στο απόστημα πάνω δεν πέσει οινόπνευμα εδώ και τώρα για να κλείσει η πληγή, τότε του χρόνου μπορεί να έχουμε εκτελέσεις εν ψυχρώ, διαιτησίες που να προκαλούν εξέγερση στην εξέδρα κι όλα αυτά τα φαινόμενα που χρόνο με το χρόνο επιδεινώνονται. Λύστε το πρόβλημα ή κλείστε το μαγαζί. Αρκετή βρωμιά έχει η ελληνική κοινωνία. Δεν χρειάζεται να ανατραφούν κι άλλοι οπαδοί με κουλτούρα άρρωστη απ' όσα γίνονται ξανά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags