Facebook Pixel «Καμπανάκι» σε 5 ΠΑΕ για την αδειοδότηση…
Life
| 2011-03-16 22:48:00

«Καμπανάκι» σε 5 ΠΑΕ για την αδειοδότηση…

«Καμπανάκι» σε 5 ΠΑΕ για την αδειοδότηση…

Με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προειδοποίησε τις ομάδες που ουσιαστικά κινδυνεύουν να μην πάρουν την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα...

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλής και Άρης από την Super League καθώς και ο ΟΦΗ από την Football League, βρίσκονται στο κόκκινο και όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κύριος Μπιτσαξής επικοινώνησε με τους προέδρους των ομάδων προκειμένου να τους ενημερώσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής καλωσόρισε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το νέο πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και έγκριτο Αρεοπαγίτη επί τιμή Κωνσταντίνο Τζένο, καθώς και το νέο αναπληρωτή πρόεδρο και επίσης έγκριτο Αρεοπαγίτη επί τιμή Αθανάσιο Μπρίλη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους.

Έγινε διεξοδική συζήτηση και ενημέρωση για το πεδίο ευθύνης της ΕΕΑ και τα θέματα, που αφορούν ειδικότερα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Με την ευκαιρία ο ΓΓΑ ενημέρωσε τον πρόεδρο και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΕΑ για τα εξής: Εν όψει επιμόνων φημών, ότι ιστορικές ομάδες στερούνται των προϋποθέσεων αδειοδότησης από την ΕΠΟ, κατ' εφαρμογή των κριτηρίων της UEFA (UEFA Licencing), που έχουν υιοθετηθεί με τον πλέον αυστηρό τρόπο από την Super League, ο ΓΓΑ είχε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες, με αφετηρία τις 2 Μαρτίου 2011, με τους προέδρους, της ΑΕΚ Σταύρου Αδαμίδη, του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη, το Γενικό Διευθυντή του AΡΗ Γιάννη Κόντη, τον πρόεδρο του Ηρακλή Γιάννη Τάκη και τον πρόεδρο του OΦΗ Βασίλη Ξημέρη. Θα ακολουθήσουν τηλεφωνικές επικοινωνίες με το σύνολο των ΠΑΕ, που οφείλουν να υπαχθούν στο παραπάνω σύστημα αδειοδότησης. Κατά τις τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες, ο ΓΓΑ κατέστησε σαφή στους συνομιλητές του τα εξής:

1. Το σύστημα UEFA Licencing δεν είναι κρατικό σύστημα αδειοδότησης. Είναι σύστημα που έχει επιλέξει, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, το ίδιο το συντεταγμένο ποδόσφαιρο με την ψήφο των ίδιων των ομάδων. Η Πολιτεία δεν έχει την θεσμική δυνατότητα γνώμης ή παρέμβασης στο σύστημα αυτό. Το κρατικό σύστημα αδειοδότησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και του Υπουργείου Ανάπτυξης, αφορά τις σχέσεις των ομάδων με το Κράτος και όχι τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΠΟ, η οποία, υπό τα σημερινά δεδομένα, καλείται να εφαρμόσει τα κριτήρια που υιοθέτησε η Super League.
2. Κάλεσε τις ομάδες, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, να λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο για την υποβολή φακέλων, που έχουν τις προϋποθέσεις, τις οποίες οι ίδιες έχουν αποφασίσει.
3. Κάλεσε τις ομάδες να διευκρινίσουν προς το φίλαθλο κοινό τους, ότι η διαδικασία αυτή δεν αφορά την Πολιτεία, αλλά τις ίδιες και τους θεσμούς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
4. Δήλωσε προς τις ομάδες, ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στηρίζει κάθε προσπάθεια της ΕΠΟ, προς την κατεύθυνση εξυγίανσης του ποδοσφαίρου. Οι εκπρόσωποι των ομάδων διαβεβαίωσαν τον ΓΓΑ, ότι οι φάκελοί τους θα είναι πλήρεις.
5. Ο ΓΓΑ ενημέρωσε την ΕΠΟ για τις παραπάνω τηλεφωνικές επικοινωνίες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΠΟ θα ενεργήσει στο θέμα της αδειοδότησης, με όρους ισονομίας και διαφάνειας.

Ο ΓΓΑ ζήτησε να συνέλθει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το ταχύτερο για να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, που αφορούν τον επαγγελματικό αθλητισμό».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags