Facebook Pixel Αυτοί θα την πληρώσουν για τις κασέτες
Life
| 2011-03-16 23:11:00

Αυτοί θα την πληρώσουν για τις κασέτες

Αυτοί θα την πληρώσουν για τις κασέτες

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για τον υπεύθυνο για τις κασέτες και τις επιπτώσεις σε τυχόν ευθύνες που προκύψουν.

Ξέρετε λοιπόν ποιο είναι το μόνο αναμφισβήτητο γεγονός που έχει βγει από την μέχρι σήμερα διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης με τις κασέτες; Ότι κάπου σ’ αυτό τον χώρο, τον ποδοσφαιρικό, υπάρχει κάποιος άνθρωπος στον οποίο δεν πρέπει να έχει κανένας εμπιστοσύνη για ο,τιδήποτε.


Ενας άνθρωπος που δεν έχει μπέσα, που δεν διστάζει να δημοσιοποιεί, στέλνοντας για τα καθ’ υμάς, όσα του εξομολογήθηκαν άλλοι, σε εντελώς προσωπικές και εμπιστευτικές συνομιλίες.


Ενας άνθρωπος που από δω και πέρα, με το πού θα μαθευτεί το όνομά του, δεν θα πρέπει κανείς να τον πλησιάζει, ούτε για καλημέρα, γιατί και την αθώα καλημέρα μπορεί να την επεξεργάζεται, σαν ειδικός που είναι και να την μετατρέπει σε ύποπτη συνομιλία!


Το μεγάλο ατύχημα, αγαπητοί φίλοι, δεν είναι ότι υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος, διότι σαν αυτόν στον υπόκοσμο υπάρχουν κι’ άλλοι. Είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ΜΕΤΕΧΕΙ στα ποδοσφαιρικά κοινά και μάλιστα πρέπει να έχει και θεσμικό ρόλο, στα ψηλότερα πατώματα του ποδοσφαίρου μας. Διότι αν δεν ήταν κάποιος από αυτά τα επίπεδα, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να διαθέτει συνομιλίες – όπως λένε – προσώπων που βρίσκονται σίγουρα σε υψηλές θέσεις.


Αυτό που κατά κόρον ακούσαμε, όλες αυτές τις ημέρες, από άπαντες τους εμπλεκόμενους και αναμιχθέντες, είναι ότι ΟΛΟΙ τους επιθυμούν την διαλεύκανση της υπόθεσης, την τιμωρία των (τυχόν) ενόχων και εν τέλει, την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Ολοι όσοι κατέθεσαν μέχρι σήμερα στον εισαγγελέα, προβάλουν τα αγνά αισθήματά τους και τον εξυγιαντικό σκοπό τους.


Κανείς τους όμως δεν σκέφτηκε να καταγγείλει και να κολάσει τον αποστολέα, ή κομιστή ή όπως αλλιώς θέλετε, των συγκεκριμένων κασετών. Κανείς δεν θέλησε να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο ακριβώς ο ωτακουστής των κασετών μπήκε στον κόπο να γράψει όποιον του μιλούσε και μάλιστα, χωρίς να κάνει τον κόπο να διακόψει τον συνομιλητή του, ή να τον ενημερώσει πως τον γράφει, ώστε να προσέχει και να φυλάξει τα λόγια του.


Γιατί το έκανε αυτό ο καταδότης εγγραφέας των κασετών; Μήπως επειδή και αυτός έχει σκοπό την… εξυγίανση του ποδοσφαίρου ; Μήπως και αυτός δεν θέλει τίποτ’ άλλο από τον κολασμό εκείνων που τόλμησαν να συζητήσουν με κάποιους άλλους κάποιες από τις πράξεις τους;
Αποκλείω τα παραπάνω ενδεχόμενα. Αν ο ραδιούργος … κ. λαθροκασέτας είχε ρομαντικούς και ευγενικούς σκοπούς, αν ήταν απλά ένας άνθρωπος που θέλει να ξεκαθαρίσει τη βρωμιά από το ποδόσφαιρο, θα είχε ήδη καταγγείλει, Ο ΙΔΙΟΣ και όχι μέσω άλλων, και θα είχε παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές, ό,τι αποδεικτικό στοιχείο είχε στα χέρια του.


Δεν θα προτιμούσε δηλαδή να αποστείλει το ΥΠΟΠΤΟ υλικό του σε δημοσιογραφικά και δικηγορικά γραφεία. Θα είχε, τουλάχιστον, το θάρρος των πράξεών του και βεβαίως θα μάζευε στη συνέχεια τα μπράβο και τα συγχαρητήρια που του ανήκουν.


Μήπως όμως, αντίθετα, πρόκειται για κάποιο κακοποιό στοιχείο, κάποιον ο οποίος αποφάσισε να κοινοποιήσει τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, αφού βεβαίως πρώτα τα επεξεργάστηκε κατά τον συμφερότερο τρόπο, προκειμένου και μόνο να βλάψει κάποιους αντιπάλους του, ή να εκδικηθεί κάποιους εχθρούς του;


Η τελευταία αυτή εκδοχή, κατά την γνώμη μου είναι και η επικρατέστερη. Νομίζω ότι απλά πρόκειται για ένα μεγάλο λαμόγιο, το οποίο (πίστεψε ότι…) βρήκε την ευκαιρία να εκδικηθεί τίποτα πρώην «φίλους του», χρησιμοποιώντας, όπως αυτός ήθελε, το παράνομα μαγνητοφωνημένο υλικό που είχε στα χέρια του.


Από κεί και πέρα, βεβαίως, επαναλαμβάνω την γνωστή στους αναγνώστες μου θέση, γι’ αυτό το θέμα. Οτι η όλη υπόθεση οδηγείται προς το αρχείο. Ότι δεν πρόκειται να απασχολήσει ουσιαστικά την δικαιοσύνη, ελλείψει αποδεικτικών ή, στοιχείων πού να πιστοποιούν έστω μία πιθανολόγηση.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται να κληθούν άλλοι δύο μάρτυρες να καταθέσουν και ίσως, αν κάτι βγει από αυτές τις καταθέσεις, να κληθούν και πρόσωπα ως πιθανοί ένοχοι. Εξακολουθώ όμως να επιμένω, ότι δεν πρόκειται να στοιχειοθετηθεί απολύτως τίποτα, σχετικά με ύποπτα παιχνίδια, οπότε και δεν πρόκειται να βγει απολύτως τίποτα.


Μέχρι τώρα, έχει στοιχειοθετηθεί, όπως λένε οι πληροφορίες μας, κατηγορία για εκβίαση ή απόπειρα εκβίασης, που αφορά τον κ. Αχιλλέα Μπέο, ύστερα από όσα κατέθεσε γι’ αυτόν ο διαιτητής κ. Δαλούκας. Αυτό, όμως, αγγίζει μόνον τους δύο και δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση σε αγώνες μεταξύ ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος.'

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags