Facebook Pixel Κολοσσιαία πρόκριση!
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-17 21:30:00

Κολοσσιαία πρόκριση!

Κολοσσιαία πρόκριση!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εικόνα της ΑΕΚ στην Τούμπα και τη μαγκιά της που ξαναβγήκε στο γήπεδο, προσπαθώντας να μην επιβαρύνει τον ΠΑΟΚ για τα... κατορθώματα αυτής της ανεγκέφαλης μερίδας των οπαδών του...

Είχα επισημάνει πόσο σημαντικό ήταν για την ΑΕΚ να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Η «Ένωση» για 4ο συνεχόμενο ματς κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και να πάρει μια μάγκικη πρόκριση μέσα στη φλεγόμενη Τούμπα. Με έναν Δέλλα που έμελλε με την απόδοση του, αλλά και με την γκολάρα ξαπλώνοντας με μοναδική τέχνη το τεράστιο κορμί του να στείλει την «Ένωση», με δικό του τέρμα μια ανάσα από τον πρώτο τίτλο μετά από εννέα χρόνια.

Η άμυνα της ΑΕΚ σε αυτό το ζευγάρι ήταν που της έδωσε την πρόκριση. Μπορεί οι κεφαλιές του τρομερού και στην Τούμπα, Ντιόπ, να σταμάτησαν στα δοκάρια στο πρώτο ματς, αλλά στον επαναληπτικό ο «Κολοσσός» σημάδεψε σωστά. Όπως εξαιρετικός ειδικά στα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν και ο Μίτσελ. Κι επειδή πρέπει να πάρει και ένα point για τις σωστές αλλαγές και την κατάλληλη διαχείριση μετά το 1-0, ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στον κόουτς, που τουλάχιστον διόρθωσε με την τακτική στην Τούμπα, τις ανορθογραφίες του πρώτου ματς.

Μια ακόμα νίκη σε ντέρμπι φέτος λοιπόν, μια ακόμα πρόκριση και μάλιστα η «Ένωση» πετυχαίνει κάτι μοναδικό. Πήγε στον τελικό κάνοντας τέσσερα «διπλά», με Πανθρακικό, Λάρισα, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Στον τελικό της 30ης Απριλίου η ΑΕΚ θα πρέπει να παίξει όμως όπως αρμόζει, κόντρα στον Ατρόμητο που πήρε επίσης μια πανάξια πρόκριση.

Πέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου, αν αυτή έρθει, η ΑΕΚ με τα πλέι-οφ να πλησιάζουν οφείλει να κρατήσει απ’ όλη αυτή τη σεζόν τον χαρακτήρα που έδειξε στα ντέρμπι και την σωστή αμυντική συμπεριφορά της στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Αυτό είναι το στοιχείο που τουλάχιστον στα ημιτελικά της έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης και αυτή είναι που την οδήγησε μετά από ένα τρίμηνο σε δύο εντός έδρας νίκες με ΠΑΟΚ και Καβάλα.

Τώρα η ΑΕΚ, θα πάει την Κυριακή στο Καραϊσκάκη, μην έχοντας τίποτα να χάσει, αλλά πολλά να κερδίσει. Άλλωστε το να σπάσει το απόρθητο κάστρο του Ολυμπιακού, θα αποτελέσει ένα ακόμα ψυχολογικό αβάντζο εν όψει των υποχρεώσεων που απομένουν.

ΥΓ: Μαγκιά της ΑΕΚ που ξαναβγήκε για να τελειώσει το παιχνίδι, πιέζοντας και αυτή τον Μάνταλο. Κι επειδή τουλάχιστον όσο χάλια και αν είναι, ο σύλλογος αυτός ξέρει να κερδίζει ότι κερδίζει μέσα στο γήπεδο, δεν προσπάθησε να επιβαρύνει περισσότερο την θέση του αντιπάλου της, που θα ήταν ακόμα πιο δεινή αν το ματς δεν τελείωνε έστω και τυπικά.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags