Facebook Pixel Πάει… Καβάλα για Ευρώπη ο Βόλος!
Life
| 2011-03-20 22:02:00

Πάει… Καβάλα για Ευρώπη ο Βόλος!

Πάει… Καβάλα για Ευρώπη ο Βόλος!

Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη» 0-1 και απέκτησε πλεονέκτημα για την είσοδο στα πλέι οφ και την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Μαρτίν πέτυχε το νικητήριο γκολ των φιλοξενούμενων.

«Κλειστό» ματς μέχρι το 25’

Το παιχνίδι στην Καβάλα μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Ολυμπιακού Βόλου ήταν «κλειστό» μέχρι το 25’, με τις δυο ομάδες να μην έχουν ρυθμό. Συνέπεια αυτού ήταν να σημειωθεί μόλις μια φάση, αυτή στο 7’. Ο Μπρέσκα έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ και δεν ανησύχησε τον Γκαλίνοβιτς.

Ανέβηκε η Καβάλα, έμεινε το 0-0

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, όμως, η Καβάλα ανέβασε… στροφές κι έβαλε την μπάλα κάτω χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο 29’ μια σέντρα-σουτ του Χργκόβιτς απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιακούποβιτς, ο οποίος απομάκρυνε και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιέ από πλάγια στο 33’.

Οι Βολιώτες θέλησαν να ανέβουν και να δημιουργήσουν κάποια φάση και αυτό έγινε στο 35’, με την κεφαλιά-ψαράκι του Μαρτίν, ύστερα από τη σέντρα του Μπρέσκα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η πίεση των «αργοναυτών» συνεχίστηκε και στο 37’ ο Νικουλάε άφησε στον Ρίος που έκανε το σουτ, όμως ο Γιακούποβιτς είπε ξανά όχι.

Ένα σουτ του Νικουλάε από πλάγια, μετά την εκπληκτική κάθετη πάσα του Αμπντούν, δε βρήκε στόχο, ενώ νέα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 45’. Ο Ντιέ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πλάγια, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα και ο Νικουλάε έκανε την κεφαλιά για να σιγουρέψει το γκολ στέλνοντάς την άουτ. Η επίτευξη ενός τέρματος δεν πραγματοποιήθηκε και οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα.

Έκλεισε τους χώρους, πέτυχε το 0-1

Στην επανάληψη η Καβάλα μπήκε και πάλι πιο δυνατά και στο 51’ είχε μια καλή στιγμή, με τον Νικουλάε που έπιασε την κεφαλιά, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Ντουγκλάο, αλλά δίχως να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, στη συνέχεια έκλεισαν καλά τους χώρους και, παρά την όποια πίεση των γηπεδούχων δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, ενώ προσπαθούσαν να βγουν κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Στο 52’ η κεφαλιά του Σανκαρέ από την εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς και το σουτ του Ντολεζάι δέκα λεπτά αργότερα είχε την ίδια κατάληξη. Βέβαια, οι Βολιώτες είχαν σε καλή μέρα και τον Γιακούποβιτς, ο οποίος… κατέβασε ρολά. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Βόλου είπε όχι για πολλοστή φορά σε εκτέλεση φάουλ του Ντιέ στο 78’, ενώ μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά του Νικουλάε στο 81’.

Το καλό αμυντικό στήσιμο των παικτών του Μάκη Κατσαβάκη απέδιδε, τη στιγμή που κυνήγησε το παιχνίδι και επιθετικά βάζοντας τον Σολάκη αντί του Ψυχογιού. Τελικά, το 0-1 ήρθε στο 86’ με το κοντινό πλασέ του Μαρτίν και παρά τις όποιες προσπάθειες της Καβάλας ο Ολυμπιακός Βόλου απέδρασε με το «διπλό» και, πλέον, έχει το πάνω χέρι για την είσοδο στα πλέι οφ.

Συνθέσεις ομάδων

Καβάλα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκαλίνοβιτς, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Πφέρτζελ (88’ Περεϊρίνια), Ντουγκλάο, Ντιέ, Ρίος (68’ Νταρσεβίλ), Αμπντούν, Ογμπέτσε (88’ Βουτσίτσεβιτς), Νικουλάε, Ντικρόκ

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Νέμεθ (56’ Ακόστα), Μητρόπουλος, Τομάς (87’ Σολάκης), Μαρτίν, Άλβαρεζ (20’ Ντολεζάι), Σελεζί, Σανκαρέ, Μπρέσκα.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags