Facebook Pixel Οξυγόνο από Μαχόπ!
Life
| 2011-03-20 22:20:00

Οξυγόνο από Μαχόπ!

Οξυγόνο από Μαχόπ!

Για 93' λεπτά ο Πανιώνιος «σφράγιζε» την παραμονή του, όμως στις καθυστερήσεις ο Μαχόπ έκλεψε τη δόξα του σκόρερ Μήτρογλου και έδωσε το φιλί ζωής (1-1) στον Ηρακλή! Έχασε πέναλτι ο «γηραιός».

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε ένα διαφορετικό σχήμα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδι, 4-2-3-1, για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπαντής, δεξιά ο Αραμπατζής και αριστερά ο Λίμα. Αμυντικό δίδυμο οι Χοσέμι και Κυριαζής. Μπροστά τους οι Παπαστεριανός και Ντάνι και στο χώρο του κέντρου οι Επαλέ, Γκαρσία και Σολτάνι. Στην κορυφή της επίθεσης ο Γιάκομπ.

Οι εκλεκτοί του Λεμονή

Ο Τάκης Λεμονής με σχήμα 4-3-3 επέλεξε να ξεκινήσει με του Μάχο κάτω από δοκάρια. Δεξιά τον Γιόνσον και αριστερά τον Κοντοέ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσότσαλιτς και Σιόβας. Στον χώρο του κέντρου οι Γκαλίτσιος, Όμο και Κβιρκβέλια. Ενώ στην επίθεση οι Γουνδουλάκης, Μήτρογλου και Μπάλαμπαν.

Όλος ο Ηρακλής μπροστά

Επιθετικά ξεκίνησε ο Ηρακλής το παιχνίδι θέλοντας να «καθαρίσει» τον αγώνα αν μπορεί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Έκλεισε στα καρέ του τον Πανιώνιο και δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες, ενώ ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Γιάκομπ από τον Γιόνσον στο 6ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι στο 7’ με τον Αραμπατζής να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και τον Μάχο να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα είχαμε το απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λίμα με τον Μάχο να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Οι φωνές του Τάκη

Ο Τάκης Λεμονής που «χτυπιόταν» στον πάγκο του ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να μην κλειστούν στα καρέ τους και να βγουν μπροστά. Αφού πέρασε η πρώτη μπόρα χωρίς να συμβεί το μοιραίο, σε μια αντεπίθεση τους οι Νεοσμυρνιώτες ζήτησαν πέναλτι. Στο 17’ μετά από τις διαδοχικές κεφαλιές των Σιόντη και Τσότσαλιτς η μπάλα βρήκε σε χέρι πάνω στην γραμμή σε παίκτη του Ηρακλή όπως υποστηρίζουν οι «πάνθηρες» με τον Σιδηρόπουλο να λέει παίζεται.

Το χαμένο πέναλτι

Η απάντηση από το γηραιό ήρθε στο 19’ με τον Γιάκομπ να ανατρέπεται από τον Μάχο και τον Δωδεκανήσιο ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ρουμάνος πήρε την μπάλα την έστησε όμως ο Αυστριακός τερματοφύλακας είπε ένα μεγάλο «όχι» κρατώντας το σκορ ακόμα στο 0-0.

Μήτρογλου και 0-1

Το χαμένο πέναλτι επηρέασε τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να ρίξουν την απόδοσή τους με τον Πανιώνιο να το εκμεταλλεύεται και να ισορροπεί το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι στην δεύτερη τους επίσκεψη πέτυχαν τον γκολ με τον συνήθη ύποπτο Κώστα Μήτρογλου στο 38ο λεπτό. Ο Γουνδουλάκης πέρασε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή με τον διεθνή επιθετικό να την «τσιμπάει» και με πλασέ να την στέλνει στα δίχτυα του Μπαντή.

Αποδοκιμασίες

Λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο μια μικρή μερίδα οπαδών του Ηρακλή αποδοκίμασε τους παίκτες της ομάδας ενώ ζήτησε «Ήρα παίξε την μπάλα της ζωή σου αλλιώς…». Στο σύνολο τους οι «κυανόλευκοι» παρακολούθησαν όρθιοι το δεύτερο ημίχρονο από τις κερκίδες. Μάλιστα στο 55’ όταν αντικαταστάθηκε ο Αραμπατζής, το γήπεδο τον αποδοκίμασε με τον Σερραίο αμυντικό να ζητάει τον λόγο και να κλοτσάει ότι βρίσκει μπροστά του.

Από μία ευκαιρία στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν αυτός που έφτασε κοντά στην ισοφάριση Στο 50’ ο Γιάκομπ πέρασε στον Επαλέ, όμως ο Καμερουνέζος δεν βρήκε στόχο από καλή θέση. Όμως η ψυχολογία της ομάδας μετά το χαμένο πέναλτι και το γκολ του Πανιωνίου έπεσε αισθητά και το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο. Μάλιστα στο 63ο λεπτό από λάθος της άμυνας ο Μήτρογλου μπήκε στην φάση και διεκδίκησε από τον Μπαντή το ριμπάουντ όμως χτύπησε στο πόδι του πέρασε άουτ.

Ανούσια υπεροχή

Ο Ηρακλής προσπάθησε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα να φτάσει στα καρέ του Μάχο. Πήρε τον έλεγχο του αγώνα όμως δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για να φτάσει σε πρώτη φάση στην ισοφάριση. Ο Πανιώνιος που κρατούσε μάλλον εύκολα το 0-1 περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Μάλιστα σε μια από αυτές ο Γουνδουλάκης έβγαλε σε θέση βολής τον Κρκβέλια, με τον Μπαντή να διώχνει τον κίνδυνο

Με την ψυχή στο στόμα

Ο Ηρακλής για ένα ακόμα παιχνίδι καταφέρνει να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις του αγώνα. Αυτή την φορά ο Μαχόπ ήταν ο σωτήρας του Ηρακλή. Ο Επαλέ έχασε την ευκαιρία και ο φορ του Ηρακλή με το αριστερό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μάχο


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ηρακλής: Μπαντής, Αραμπατζής(55’ Ζερκά), Λίμα, Χοσέμι, Κυριαζής, Ντάνι, Παπαστεριανός, Γκαρσία, Σολτάνι (68’ Μάρα), Επαλέ, Γιάκομπ.

Πανιώνιος: Μάχο, Κβιρκβέλια, Γιόνσον(30’ Σαμαρης), Όμο, Μπαλαμπαν(74’ Ριέρα), Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags