Facebook Pixel Οι προτάσεις της ΕΠΟ για Football League και Football League 2
Life
| 2011-03-21 21:45:00

Οι προτάσεις της ΕΠΟ για Football League και Football League 2

Οι προτάσεις της ΕΠΟ για Football League και Football League 2

Τις προτάσεις της για την αναδιάρθρωση σε Football League και Football League 2, από τη σεζόν 2013-14, γνωστοποίησε μέσω της ιστοσελίδας της ΕΠΟ.

Ουσιαστικά, η ΕΠΟ προτείνει για τη Football League είτε το πρωτάθλημα να γίνει ερασιτεχνικό υπό την αιγίδα της ΕΠΟ ή να παραμείνει επαγγελματικό υπό την ΕΠΑΕ.

Τέλος, προτείνει τη συγχώνευση Football League 2 και Δ` Εθνικής με πρωτάθλημα 4 ομίλων.

Αναλυτικά:

Για τη Β' Εθνική προτείνεται:

1. Ερασιτεχνική και διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ ή επαγγελματική και διοργάνωση από την Ένωση Β - Γ Εθνικής.
2. Αριθμός ομάδων: 16 για πρωτάθλημα δύο γύρων ή 12 για πρωτάθλημα τριών γύρων.

Για τη Γ' και Δ' Εθνική προτείνεται:

1. Συγχώνευση σε μια κατηγορία και μετατροπή των ΤΑΠ και των ΠΑΕ σε ερασιτεχνικά σωματεία.
2. Διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ.
3. Τέσσερις όμιλοι με 16 ομάδες που θα συμμετέχουν στο κύπελλο
4. Κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών από την ΕΠΟ
5. Άνοδος του πρώτου από κάθε όμιλο στη Β' Εθνική και υποβιβασμός στα τοπικά πρωταθλήματα των τεσσάρων τελευταίων από κάθε όμιλο.

Η ΕΠΟ προσδοκά:
1. Συγχωνεύσεις ερασιτεχνικών και επαγγελματικών ομάδων
2. Χρήματα στο ποδόσφαιρο από την απελευθέρωση του ιντερνετικού στοιχήματος και των 20 αδειών που θα δοθούν.
Οι αλλαγές που θα αποφασιστούν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την περίοδο 2013 - 2014".


Στο μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος ανέφερε τα εξής:

"Η Ε.Π.Ο. ξεκινά τη δημόσια διαβούλευση για τη νέα δομή και τη νέα διάρθρωση των πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, με στόχο τη συγκρότηση μιας συνεκτικής και συνθετικής πρότασης που θα τεθεί το συντομότερο δυνατόν σε εφαρμογή.
Σκοπός μας είναι να ανασυγκροτήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση τα νέα οικονομικά, θεσμικά και διοικητικά δεδομένα της χώρας. Οι δύσκολες περιστάσεις απαιτούν τολμηρές και γενναίες αποφάσεις, oι οποίες για να γίνουν πράξη απαιτούν συνένωση δυνάμεων. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση. Να επιτύχουμε την ισχύ εν τη ενώσει.
Η πρόταση που θέτουμε σε διαβούλευση εκεί ακριβώς στοχεύει. Να επιτύχει συνένωση των δυνάμεων, ώστε το ποδόσφαιρο να βγει δυνατό και ενισχυμένο. Να εξορθολογήσουμε τη διάρθρωσή του και να ενδυναμώσουμε τη βάση του. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ισχυρό και ελληνοποιημένο ποδόσφαιρο, που δεν θα προσδοκά τα πάντα από τον κρατικό κορβανά, αλλά θα μπορεί να διεκδικεί και να πετυχαίνει στόχους, με βάση τους σύγχρονους όρους της αγοράς.
Καλούμε κάθε φορέα του ποδοσφαίρου όπως και όλους τους ενδιαφερόμενους, να αποτελέσουν κύτταρα διαλόγου και προτάσεων για τη συνδιαμόρφωση μιας κοινά αποδεκτής προοπτικής για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα ιδέα και κάθε εποικοδομητική παρατήρηση που θα συνεισφέρει θετικά στην ανάγκη να θεμελιώσουμε το ισχυρό ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα. Ενα ποδόσφαιρο σύγχρονο, αποκεντρωμένο, λειτουργικό, με ισχυρές ομάδες σε κάθε κατηγορία. Το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε μια αλλαγή πάνω στο χάρτη, αλλά να διαμορφώσουμε τη «Νέα Χάρτα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε αυτό να φτάσει εκεί που πραγματικά μπορεί και αξίζει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.
Σοφοκλής Πιλάβιος

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags