Facebook Pixel Τους έστειλε ξυπόλητους στα αγκάθια...
Life
| 2011-03-22 00:40:00

Τους έστειλε ξυπόλητους στα αγκάθια...

Τους έστειλε ξυπόλητους στα αγκάθια...

Ο Γιάννης Κυφωνίδης επιρρίπτει ευθύνες στον Μανόλο Χιμένεθ για το… Βατερλό της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και την ψυχολογική προετοιμασία πριν το ντέρμπι από τον Ισπανό τεχνικό.

Η πνευματική προετοιμασία ενός αγώνα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για την εικόνα που θα παρουσιάσει μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα σε μία εβδομάδα, όμως, ο Χιμένεθ αρίστευσε και έμεινε μετεξεταστέος.

Θριάμβευσε και κατατροπώθηκε. Τα πέτυχε και τα δύο με διαφορά λίγων ημερών.

Γιατί η εγκεφαλική προετοιμασία που έκανε ο Χιμένεθ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι η βασική αιτία της συντριβής της ΑΕΚ.

Όχι της ήττας, αλλά της συντριβής. Ένας κίνδυνος υπήρχε σε αυτό το ματς για την ομάδα του Χιμένεθ και κατάφερε να έρθει αντιμέτωπη με αυτόν. Μία μεγάλη σε έκταση ήττα μπορούσε να γκρεμίσει ότι καλό έχτιζαν οι «κιτρινόμαυροι» και αυτό έγινε. Για όλα όμως υπάρχουν λόγοι που γίνονται. Κι η ευθύνη της πανωλεθρίας του «Γ. Καραϊσκάκης» βαραίνει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τον Χιμένεθ. Αρκεί κανείς να ανατρέξει στις ομιλίες του προς τους παίκτες πριν από τους αγώνες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και θα βρει αρκετές από τις αιτίες του 6-0.

Στην Τούμπα οι παίκτες μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και στο φαληρικό γήπεδο μπήκαν με την ουρά στα σκέλια. Αποδιοργανωμένοι, χαλαροί, χωρίς στόχευση.

Χωρίς να έχουν καταλάβει την σημασία του αγώνα. Σαν να τελείωσε ο χρόνος το βράδυ της Τετάρτης με την πρόκριση στην Τούμπα. Κανείς δεν έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν ότι πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια. Κανείς δεν θα έλεγε τίποτα αν έχανε η ΑΕΚ, αλλά προσπαθούσε. Αν έδειχνε ότι έχει σφυγμό. Αυτό όμως δεν έγινε και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει ο προπονητής της.

Υ.Γ. Αλήθεια ο ψυχολόγος του, Μιγκέλ Μορίγια, τι του είπε πριν από αυτόν τον αγώνα;

ΠΗΓΗ: www.novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags