30/12/10 - 20:14

Με τα λόγια κτίζουμε ανώγεια και κατώγεια...

Λόγια, λόγια, λόγια και πάλι λόγια. Άλλη μία ουτοπική ανακοίνωση του Παναγιώτη Μπιτσαξή για την καταπολέμηση της βίας…

Με τα λόγια κτίζουμε ανώγεια και κατώγεια...
33.998views 0shares

Ως «μεταφερόμενη βία από τον χώρο του ποδοσφαίρου στο μπάσκετ» χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Μπιτσαξής τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Πυλαία, στον αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, υποστήριξε ότι η «… άνευ όρων διεξαγωγή αγώνων, υπό τις συνθήκες που διεξήχθη ο αγώνας, δεν βοηθά στην προαγωγή της καταπολέμησης της βίας», τονίζοντας παράλληλα ότι τα ματς πρέπει να διακόπτονται σε τέτοια περιστατικά, με οποιοδήποτε κόστος μπορεί να έχει αυτό για τις ομάδες.

Στη χώρα που ζούμε όμως, έχουμε χορτάσει από λόγια, υποσχέσεις και ουτοπικές ανακοινώσεις όπως αυτή, αφού πολύ λίγες φορές έχει διακοπεί αγώνας εξαιτίας επεισοδίων….

Απολαύστε την ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής συζήτησε διεξοδικά το θέμα των επεισοδίων στον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ κ. Τσαγκρώνη, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ κ.κ. Οικονομίδη και Κονδύλη, τον Πρόεδρο του ΠΣΑΚ κ. Παυλίδη, τον Πρόεδρο ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ζαγοράκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΑΒ κ. Πανούση, τους υπεύθυνους της ΕΛ.ΑΣ, τον Πρόεδρο του ΠΣΑΤ κ. Γερακάρη, με στόχο την ανάλυση των γεγονότων που έλαβαν χώρα, και τη λήψη των αναγκαίων πρόσθετων μέτρων για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στις αθλητικές διοργανώσεις καλαθοσφαίρισης.

Ανεξάρτητα από τις αντικειμενικές ευθύνες, τις οποίες θα καταλογίσει η αθλητική δικαιοσύνη, είναι προφανές ότι τα χθεσινά γεγονότα, που προκάλεσαν χούλιγγανς με το προσωπείο οπαδών του ΠΑΟΚ και οι συμπλοκές με οπαδούς άλλων ομάδων στη Θεσσαλονίκη, αποτελούν μορφή μεταφερόμενης βίας, από το χώρο του ποδοσφαίρου, στο χώρο του μπάσκετ. Η πιθανότητα εκδήλωσης τέτοιων μεταφερόμενων μορφών βίας, όσο η μάχη για την καταπολέμηση της βίας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα εντείνεται, υφίστανται πάντα.

Η σχετική εκτίμηση της πιθανότητας αυτής είχε γίνει έγκαιρα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επομένως πρέπει να αντιμετωπισθεί αυτοτελώς, στο πλαίσιο της γενικότερης μάχης κατά της βίας.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξει ειδική συνάντηση των θεσμικών φορέων του μπάσκετ, της ΕΛ.ΑΣ και της Πολιτείας την ερχόμενη εβδομάδα. Πάγια θέση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι ότι αγώνες με τα χαρακτηριστικά, που είχε ο χθεσινός αγώνας ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, πρέπει να διακόπτονται, με οποιαδήποτε συνέπεια.

Η άνευ όρων διεξαγωγή αγώνων, υπό τις συνθήκες που διεξήχθη ο αγώνας χθες, προφανώς δεν βοηθά στην προαγωγή της καταπολέμησης της βίας. Η ΓΓΑ θα συζητήσει τη θέση αυτή με τους αρμόδιους φορείς του μπάσκετ.

Όλοι οι φορείς δήλωσαν την κατηγορηματική τους πρόθεση να συμβάλουν από τον τομέα ευθύνης τους στην αντιμετώπιση του φαινομένου της μεταφερόμενης βίας».
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ