Facebook Pixel «Αιμομικτικές σχέσεις Media και επιχειρηματιών στην Ελλάδα»
Life
| 2011-03-22 18:42:00

«Αιμομικτικές σχέσεις Media και επιχειρηματιών στην Ελλάδα»

«Αιμομικτικές σχέσεις Media και επιχειρηματιών στην Ελλάδα»

Οι αιμομικτικές σχέσεις των επιχειρηματιών με τα Media, ο όρος «διαπλεκόμενα» και ο χρηματισμός δημοσιογράφων αποτελούν σύμφωνα με τον πρώην Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τσάρλς Ρις, την πραγματικότητα στα ελληνικά MME! Το αποκαλυπτικό τηλεγράφημα που απέστειλε τον Ιούλιο του 2006 στο State Department με αντικείμενο την διαπλοκή στα ελληνικά media και τις επιπτώσεις της στην αμερικανική πολιτική έφερε στο φως το Wikileaks.

«Βιομηχανία ενίσχυσης επιρροής τα ΜΜΕ»

Με μια πρώτη ματιά, τα ελληνικά ΜΜΕ ενδεχομένως να θυμίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, όντας ένα «μείγμα» ταμπλόιντ και παραδοσιακού σχήματος εφημερίδων, εθνικής και τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, με συνταγματικές εγγυήσεις που διαφυλάττουν την ελευθερία του Τύπου. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως, η ελληνική βιομηχανία των media ελέγχεται από μεγιστάνες, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτούν τις ζημιογόνες επιχειρήσεις τους στα ΜΜΕ, λόγω της επιτυχημένης λειτουργίας των υπόλοιπων επιχειρήσεών τους.

Έτσι, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν στα media τους δίνουν τη δυνατότητα να ασκούν πολιτική και οικονομική επιρροή. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα ΜΜΕ συχνά προβάλλουν μία σχεδόν ομοιόμορφη εικόνα, εκτός των διαχωρισμών σύμφωνα με τις κομματικές γραμμές. Παρομοίως, ένας πανομοιότυπος αντιαμερικανισμός εγχέεται σε σχεδόν κάθε ζήτημα, αλλά έχει λίγες επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις. Η ιστορία των ελληνικών media από τον Όμηρο στο διαδίκτυο.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags