22/03/11 - 20:52

«Ξύλο» έξω από την Αυριανή!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ με την οποία κατήγγειλε την προσπάθεια να εμποδιστεί από «σεκιουριτάδες» και διευθυντικά στελέχη η απεργία στην εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ. Ένα μέλος μάλιστα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τραυματίστηκε.

«Ξύλο» έξω από την Αυριανή!
50.920views 0shares

«Προσπάθησαν να εμποδίσουν την απεργία»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΕΗΑ και για την απεργία στην εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ: Η εργοδοσία της ΑΥΡΙΑΝΗΣ για μια ακόμα φορά έδειξε το αντεργατικό και αυταρχικό πρόσωπό της. Διευθυντικά στελέχη και «σεκιουριτάδες», όργανα της εργοδοσίας προσπάθησαν να εμποδίσουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και τους εργαζόμενους να ασκήσουν το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους της απεργίας και να αποτρέψουν την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ. Χρήστου Κυρίτση.

Η νίκη των απεργών ήταν καθολική και παρά τις προσπάθειες των οργάνων της εργοδοσίας κανένα απεργοσπαστικό φύλλο δεν κυκλοφόρησε. Το Δ.Σ. της Ένωσης καταγγέλλει την εργοδοσία της ΑΥΡΙΑΝΗΣ για τα επεισόδια που δημιούργησαν τα όργανά της και ειδικά τον φερόμενο ως διευθυντή της εφημερίδας διαγραφέντα ως απεργοσπάστη από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ κ. Γ. Τσιρογιάννη, ο οποίος πρωτοστάτησε στην έκδοση του απεργοσπαστικού φύλλου και ευθύνεται για τα επεισόδια. Ζητεί δε την άμεση απομάκρυνση των «σεκιουριτάδων» από τους χώρους εργασίας και δηλώνει ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί για:

Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων δημοσιογράφων στην «ΑΥΡΙΑΝΗ».
Την άμεση καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων καθώς και του επιδόματος αδείας σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει.
Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.

Πηγή: gazzetta.gr
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ