Facebook Pixel "Η... Μπάρτσα της Football League"
Life
| 2011-03-23 13:20:00

"Η... Μπάρτσα της Football League"

"Η... Μπάρτσα της Football League"

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει στο Goal για το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, τον Αδαμίδη, τον Πάγκαλο και το σενάριο για τον... Δημητράκη πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

ΟΠΩΣ ακριβώς το είχε τραγουδήσει ο Στράτος Διονυσίου: «Οσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες κι όσο υπάρχουν τράπουλες θα βγαίνουνε ρηγάδες». Ασος ημίχρονο-διπλό τελικό το Ηλιούπολη - Λεβαδειακός. Με κοντά στα εφτακόσα πενήντα χιλιάρικα τζίρο στο λάιβ.

Πουτάνες τους κάνανε όλους. Από την UEFA και τους φακέλους της για τα ύποπτα παιχνίδια μέχρι τον ΟΠΑΠ που είναι χορηγός τους. Χαμπάρι δεν παίρνουνε. Δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου σε όλο το μεγαλείο της. Για τέτοια ομαδάρα μιλάμε ότι έχει φτιάξει ο Κομπότης.

Ο οποίος Κομπότης, ειρήσθω εν παρόδω, αποδόθηκε άσπιλος και αμόλυντος στην ποδοσφαιρική κοινωνία. Με την πανηγυρική αθώωσή του για τη δήθεν απόπειρα δωροδοκίας του γκολκίπερ των Τρικάλων. Αν είναι δυνατόν αυτός ο μέγας Βοιωτός να κάνει τέτοιες φτηνοδουλειές. Να πήγαινε να πιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα με τριάντα χιλιάρικα. Οταν με τους παιχταράδες που έχει, έχει κάνει τον Λεβαδειακό... Μπαρτσελόνα της Football League. Για πλάκα γύρισε το 2-0 της Ηλιούπολης σε 2-4. Κι επαναλαμβάνω, κάνοντάς τους όλους μαλάκες. Απαξάπαντες. Εμείς, σου λέει, δεν παίρνουμε χαμπάρι με τίποτα. Δεν καταλαβαίνουμε Χριστό.

Κι εδώ που τα λέμε, να φοβηθούνε ποιον; Τον Μπιτσαξή; Που σαν δεύτερος επιθεωρητής Ελιοτ Νες στους «Αδιάφθορους» έχει βάλει σκοπό της ζωής του να πατάξει τη βία και τη συναλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Για κολατσιό τον έχουνε.

Ο Μπιτσαξής, άλλωστε, τη Δευτέρα που έγινε το ματς είχε άλλες προτεραιότητες. Να γράψει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έστειλε στον Μαρινάκη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Και να ευχηθεί καλή επιτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι κάνουν οι ευγενείς άνθρωποι. Δεν κράτησε μανιάτικο ο γενικός το πανό που του είχε σηκώσει η «Θύρα 7» «Μπιτσαξή, εντολοδόχε του Παναθηναϊκού, παραιτήσου».

Και τα παιδιά της «Θύρας 7» κάλεσε στο γραφείο του να μιλήσουνε και τηλεγράφημα έστειλε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και πάλι όμως έκανε μισές δουλειές. Οταν είσαι πολιτικό πρόσωπο, έχεις ευρείς ορίζοντες. Δεν βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα. Δεν έπαιζε μόνος του την Κυριακή στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός. Υπήρχε και η ΑΕΚ. Αυτή έφαγε τα έξι γκολ. Οπως, λοιπόν, έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Μαρινάκη, έτσι όφειλε να στείλει συλληπητήριο στον Αδαμίδη.

Επρεπε να στείλει και συλλυπητήρια...
ΑΥΤΟ επιβάλλουν οι κανόνες της κοινωνικής συμπεριφοράς και της ευγένειας. Και ειδικότερα μάλιστα στους πολιτικούς. Οπως πάει ένας πολιτικός στους γάμους και λέει «να ζήσετε», έτσι πάει και στις κηδείες και λέει «ζωή σε λόγου σας».

Οπως πάει στα βαφτίσια και λέει στο νονό «πάντα άξιος», έτσι οφείλει να πηγαίνει και στα μνημόσυνα και να λέει «να ζήσετε να τον θυμόσαστε». Αυτό έπρεπε να κάνει ο Μπιτσαξής.

Να έστελνε τηλεγράφημα και στον Αδαμίδη (φωτό): «Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάτε, κύριε πρόεδρε, η σκέψη μου είναι κοντά σας. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο και το ξέρετε καλύτερα από μένα. Καλό κουράγιο και καλή δύναμη. Εύχομαι το συντομότερο η λαοφιλής ομάδα σας να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών».

Κανένας δεν πέθανε από ροχάλες και γιαούρτια
ΚΑΙ να πρόσθετε στο τέλος «μεταφέρετε στην τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ την αμέριστη συμπαράστασή μου».

Αυτό κάνει ο καλός ο κόσμος. Κι αυτό είχε διδάξει πρώτος και καλύτερος ο ιδρυτής του Κινήματος Ανδρέας Παπανδρέου: Οταν κέρδισε τις εκλογές το 1981 και είπε «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

Το ότι στη συνέχεια διοριζόντουσαν μόνο οι πρασινοφρουροί με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας της κλαδικής δεν έχει σημασία. Στα λόγια τουλάχιστον όλοι οι Ελληνες ήταν ίσοι.

Ετσι κι ο Μπιτσαξής οφείλει να είναι γενικός όλων των ομάδων. Και αυτών που κερδίζουν και αυτών που χάνουν. Οχι το ένα παιδί καλό και το άλλο γαμώ τη μάνα του. Συνεχίζοντας περνάω σ' έναν άλλον μεγάλο πολιτικό άνδρα.

Τον Θόδωρο Πάγκαλο (φωτό). Ουδεμία έκπληξη σχετικά με την τοποθέτησή του ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμπεριληφθεί η λέξη Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

Σε τέτοια θέματα ο Θόδωρος έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι λαρτζ. Με τον υποδειγματικό τρόπο που έχει χειριστεί ως υπουργός Εξωτερικών την υπόθεση Οτσαλάν.

Τον αντιμετώπισε ως τρομοκράτη και σε συνεργασία με τον Καλεντερίδη άνοιξε το δρόμο στους Τούρκους για να τον συλλάβουν. Η στάση του ήταν υπεύθυνη και πατριωτική. Οπως την επέβαλαν οι άριστες σχέσεις της Ελλάδας με τις σύμμαχες χώρες, Αμερική και Τουρκία. Οπως λέει κι ο λαός όμως, ο καλός καλό δεν βρίσκει.

Κάποιοι ελάχιστοι αλητήριοι γιουχάρουν και γιαουρτώνουν αυτό το τεράστιο πολιτικό μέγεθος. Με τον Θόδωρο Πάγκαλο μάλιστα να κάνει τη συγκλονιστική αποκάλυψη:

«Ο Τσίπρας θα είναι υπεύθυνος για τυχόν δολοφονική επίθεση εναντίον μου». Με όλο το σεβασμό όμως και στο πρόσωπο και στο θεσμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, θα διαφωνήσω:

Κανένας δεν πέθανε από ροχάλες και γιαούρτια. Ακόμα κι ο πήλινος κεσές να φύγει μαζί, τα τραύματα θα είναι επιπόλαια και επιφανειακά.

Δεν κινδυνεύει ο Θόδωρος Πάγκαλος ούτε κανέναν κίνδυνο διατρέχει η ζωή του. Οσο για το ηθικό μέρος, επίσης κανένα πρόβλημα. Τα γιαούρτια στους πολιτικούς είναι αυτές τις μέρες σαν παράσημα. Χαίρετε.

Οι «καθαροί» ολυμπιονίκες είναι πλέον μειοψηφία
ΣΟΚ, λέει, για την υπόθεση Δεβετζή. Για τα δύο χρόνια αποκλεισμό που της βάλανε επειδή δεν τη βρήκανε όταν την αναζητήσανε για ντόπινγκ κοντρόλ. Από πού κι ως πού όμως το σοκ; Οι ποινές σε Ελληνες αθλητές για ντόπινγκ είναι πιο συχνές κι από τους σεισμούς στην Ιαπωνία. Σοκ προκαλεί κάτι αναπάντεχο και κάτι ξαφνικό. Κάτι που δεν το περιμένεις.

Οι τιμωρημένοι Ελληνες αθλητές πιάνουνε μια σελίδα τηλεφωνικού καταλόγου. Με πρώτους και καλύτερους τους αρσιβαρίστες. Χωρίς να αποτελούν εξαίρεση κολυμβητές και ποδηλάτες. Οσο για τους αθλητές στίβου, οι ολυμπιονίκες που έχουνε μείνει «καθαροί» αποτελούν μειοψηφία. Αν κάνουνε σύλλογο οι τιμωρημένοι ολυμπιονίκες με πρόεδρο τον Κεντέρη και αντιπροέδρους Χαλκιά και Θάνου, πιο πολλά μέλη θα έχουνε από τους «καθαρούς».

Οι συχνές επιθέσεις κάτι λένε
ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι φήμες και τα δημοσιεύματα ότι ο Παύλος είναι έτοιμος να κάνει μπάσιμο στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Κάτι που βγαίνει κι από τα συμφραζόμενα. Οι συχνές επιθέσεις που κάνουνε Παύλος και Θανάσης στον Βγενόπουλο κάτι λένε. Το σενάριο λοιπόν λέει ότι παίρνει ο Παύλος το αδιάθετο 25% του Τζίγγερ κι από κει και πέρα βάζουνε με τον Βαρδινογιάννη τα έξοδα της ΠΑΕ μισά μισά. Και για να εκθέσουνε τον Βγενόπουλο βγαίνει από τώρα ο Θανάσης και λέει «θα δούμε αν θα βάλουνε οι Παναθηναϊκάρες λεφτά ή αν θα την κάνουνε κοπάνα».

Κι όσοι δημοσιογράφοι ρωτάνε τον Παύλο, δεν διαψεύδει ρητά ότι θα μπλέξει με την ΠΑΕ, όπως έκανε στο παρελθόν. Σε μια τέτοια εξέλιξη ο Τζίγγερ πάλι θα είναι διοικητικά στην άκρη. Πρόεδρος σ' αυτήν την περίπτωση θα είναι ο Δημητράκης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags