Facebook Pixel «Μας ζηλεύουν μεγάλες εθνικές ομάδες!»
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-24 14:53:00

«Μας ζηλεύουν μεγάλες εθνικές ομάδες!»

«Μας ζηλεύουν μεγάλες εθνικές ομάδες!»

Συνέντευξη στο επίσημο fan club της Εθνική μας ομάδας παραχώρησε ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος προσδοκά να βρίσκεται στην τελική φάση του EURO 2012, ενώ φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ των 120 συμμετοχών του Θοδωρή Ζαγοράκη.

«Πλέον δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε κανένα επίπεδο, πόσο μάλλον σε διεθνές. Αν δούμε τον τελευταίο μας αγώνα έναντι της Μάλτας, θα θυμηθούμε ότι νικήσαμε 1-0 με πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο. Γενικά, η Μάλτα και σε εκείνον τον όμιλο είχε φέρει 2-2 με την Τουρκία, που μετέπειτα ήρθε τρίτη στην Ευρώπη. Γενικά η Ελλάδα έχει κερδίσει μόνο μια φορά στις τέσσερις που έχει παίξει εκτός έδρας με τη Μάλτα», είπε αρχικά για το ματς με τη Μάλτα και πρόσθεσε:

«Αυτά τα ματς είναι που κάνουν τη διαφορά, που δίνουν προκρίσεις. Αν περάσεις αλώβητος από τέτοιους αγώνες, παίρνεις προκρίσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε σοβαρά, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, αν μπορούμε από την αρχή, κι έτσι θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Αλλά θέλει πολλή προσοχή και προσπάθεια».

«Απευθείας στο EURO»

Ο «Κάρα» πιστεύει πως είναι εφικτός ο στόχος της πρωτιάς στον όμιλο: «Σίγουρα είναι εφικτός ο στόχος. Πάμε για τις δύο πρώτες θέσεις, αλλά πάνω από όλα για την πρώτη, που οδηγεί απευθείας στο EURO. Η Κροατία έχει ποιότητα, αλλά την έχουμε στην έδρα μας και πιστεύω ότι, εάν παίξουμε και σε γεμάτο γήπεδο, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για εμάς. Αυτό είναι πολύ μακρινό όμως, αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει μόνο ο αγώνας του Σαββάτου».

«Δεν μας επηρέασε η αλλαγή προπονητή»

Σχετικά με τον Φερνάντο Σάντος και το γεγονός ότι η Εθνική παραμένει αήττητη με τον Πορτογάλο στον πάγκο της, δήλωσε: «Πράγματι, παρ’ όλο που έγιναν μεγάλες αλλαγές και παίζουμε με νέα συστήματα, δεν μας επηρέασε και τόσο πολύ. Παίρνουμε αποτελέσματα, αν και δεν πέρασε πολύς χρόνος από την ημέρα που ανέλαβε ο κ. Σάντος. Αφομοιώσαμε αυτά που μας ζητά, βρήκαμε το ρυθμό μας και μπαίνουμε σε κάθε ματς για να νικήσουμε. Είμαστε σε καλή πορεία, δεν είναι άλλωστε εύκολο, όπως σας είπα, τη σημερινή εποχή να κάνεις τέτοιο σερί αήττητος».

«Μακάρι να τον περάσω»

Ο Γιώργος Καραγκούνης (103 συμμετοχές) ρωτήθηκε και αν θα ξεπεράσει τον Θοδωρή Ζαγοράκη (ρέκοντμαν συμμετοχών με 120) σε συμμετοχές στην Εθνική ομάδα: «Στόχος μου είναι, όσο μπορώ να προσφέρω, να ‘μαι σε αυτό το επίπεδο. Μακάρι βέβαια να τον περάσω, γιατί, για να περάσω τον Θοδωρή, θα σημαίνει ότι θα προκριθούμε στα τελικά και θα πάμε μακριά και στο EURO. Όπως σας είπα, όμως, είμαστε σε καλό δρόμο και διεκδικούμε την πρόκρισή μας στο τρίτο συνεχόμενο EURO».

Για τις αλλαγές που έχουν γίνει στην Εθνική ομάδα τα χρόνια που ο ίδιος είναι στέλεχός της, τόνισε: «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αλλάξει επίπεδο. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει την αξία της κι η πορεία της είναι ζηλευτή από πολλές μεγάλες Εθνικές ομάδες. Δεν είναι εύκολο να κρατηθείς σε τόσο ψηλό επίπεδο τόσα χρόνια κι εγώ εύχομαι να συνεχιστεί».

«Πολλοί ξένοι στην Ελλάδα»

Και για το μέλλον, επεσήμανε: «Υπάρχει ταλέντο, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίζουν πολλοί ξένοι στην Ελλάδα κι οι Έλληνες γίνονται λιγότεροι. Έτσι, όμως, λιγοστεύουν και οι επιλογές του εκάστοτε ομοσπονδιακού προπονητή. Από την άλλη, είναι πολύ δύσκολο να κρατηθείς, θέλει ειδικό χειρισμό το κάθε ταλέντο. Με τόσα ΜΜΕ, με τον κόσμο, τα παιδιά επηρεάζονται, πρέπει κι από μόνοι τους να το ελέγχουν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags