Facebook Pixel Πάει η Μεσογειακή Λίγκα…
Life
| 2011-03-24 18:54:00

Πάει η Μεσογειακή Λίγκα…

Πάει η Μεσογειακή Λίγκα…

Τα σχέδια για τη δημιουργία της μεσογειακής λίγκας ναυάγησαν οριστικά! Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός ψάχνουν ένα καλύτερο «αύριο» από την Α1, την ώρα που οι πρώην… συνέταιροι βρίσκουν λύσεις.

Για περίπου ένα χρόνο το ελληνικό μπάσκετ, οι «αιώνιοι», οι υπόλοιπες ομάδες της Α1, παίκτες και προπονητές έζησαν με ένα όραμα, το οποίο όμως πνέει τα λοίσθια. Τα σχέδια της «Μεσογειακής Λίγκας» όμως, θα μείνουν στα κιτάπια, καθώς παρά τις επαφές και τις συζητήσεις του τελευταίου χρόνου τα χρήματα δεν βρέθηκαν, η διάθεση κόπηκε και όλα θα μείνουν… όπως παλιά.

Ας ξεκινήσουμε να δούμε το χρονικό αυτής της ιδέας που έμεινε ως τέτοια και δεν μετουσιώθηκε στην πράξη. Το εγχείρημα για την ίδρυση μιας νέας λίγκας με την ονομασία «Μεσογειακή» άρχισε να κυοφορείται πριν από περίπου ένα χρόνο. Το σχέδιο είχε εμπνευστή τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και σύμφωνα με τα όσα βγει στη δημοσιότητα προέβλεπε τη δημιουργία ενός νέου υπερεθνικού πρωταθλήματος με τη συμμετοχή ομάδων από Ελλάδα (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αρης και ενδεχομένως ΠΑΟΚ), Τουρκία (Εφές Πίλσεν, Φενερμπαχτσέ και ενδεχομένως μια εκ των Γαλατασαράι, Μπεσίκτας), Ισραήλ (Μακάμπι), Σερβία (Παρτιζάν, Ερυθρού Αστέρα), Κύπρο, Κατάρ, Λίβανο, Βουλγαρία και υπό προϋποθέσεις την Ιταλία.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags