Facebook Pixel «Νίκη με Μάλτα και βλέπουμε»
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-24 20:50:00

«Νίκη με Μάλτα και βλέπουμε»

«Νίκη με Μάλτα και βλέπουμε»

Ο Κώστας Χαλκιάς δήλωσεστη NOVA ότι πάνω από όλα για την Εθνική μετράει η νίκη στο ματς με τη Μάλτα, χωρίς να σκέφτονται το τι θα κάνει η Κροατία.

«Νομίζω ότι από αυτά τα παιχνίδια που η νίκη μπορεί να θεωρείται δεδομένη, δεν έχεις κάτι άλλο να κερδίσεις παρά μόνο να χάσεις, αν δεν συμβεί το αυτονόητο. Η Μάλτα το μοναδικό κίνητρο που έχει είναι να πάρει ότι θετικό μπορεί, αλλά εμείς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα όπως κάνουμε με κάθε παιχνίδι και ο μοναδικός σκοπός που έχουμε είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι μόνο το παιχνίδι με τη Μάλτα και στην άκρη του μυαλού υπάρχει το τί θα κάνει η Κροατία. Νομίζω ότι η πρόκριση θα κριθεί στο τελευταίο ματς, όπως επίσης και στο τί θα γίνει στην μεταξύ μας αναμέτρηση με την Κροατία στην έδρα μας», είπε ο 37χρονος γκολκίπερ.

Για την κατάκτηση του ΕURO το 2004: «Για μένα η Εθνική είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στην καριέρα μου, όπως είναι για κάθε ποδοσφαιριστή που έχει συμμετάσχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια για μια θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Μουντιάλ. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Προκρίσεις σε τελικές φάσεις EURO και MUNDIAL με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση του EURO το 2004. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι υπήρχε μια φουρνιά πολύ καλών ποδοσφαιριστών, αλλά και πολύ καλό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ μας.

Η Εθνική ανέβασε πολύ τον πήχη σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο κάτι που δυστυχώς δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε ώστε να κάνουμε βήματα μπροστά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η Εθνική έχει παρόν αλλά και μέλλον, καθώς υπάρχουν πολλοί νέοι που είναι ή μπορούν να γίνουν μέλη της Εθνικής. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε συγκρίσεις, δεν είναι σωστό, κάθε προσπάθεια είναι διαφορετική».

Για τη σημερινή ομάδα και τις αποχωρήσεις: «Ο κ. Σάντος μέσα από την εμπειρία του βοηθάει ακόμα περισσότερο και δίνει κίνητρο σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι στην Εθνική πρέπει να αγωνίζονται όσοι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση και θεωρώ ότι όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Εθνική είναι εκείνοι που πραγματικά είναι σε καλύτερη κατάσταση κι αυτό είναι πολύ θετικό.

Μπορεί κάποιοι παίκτες να αποχώρησαν, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα. Υπάρχει μια πολύ καλή παρέα, ο ένας προσπαθεί για τον άλλο και δυστυχώς τα θετικά της Εθνικής αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά δεν έχουμε καταφέρει να τα περάσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όταν ερχόμαστε εδώ ξεχνάμε τις ομάδες μας, βέβαια τιμάμε τις ομάδες μας, αλλά στην Εθνική ερχόμαστε για την Εθνική».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags