Facebook Pixel Όχι στην ισοπέδωση
Life
| 2011-03-24 23:47:00

Όχι στην ισοπέδωση

Όχι στην ισοπέδωση

Ο Γιώργος Μίνος γράφει για την ανασύνταξη που προσπαθεί να κάνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ και υποστηρίζει ότι τα παθήματα γίνονται μαθήματα και μέσα από αυτά ο «Δικέφαλος» μπορεί να γίνει καλύτερος.

“Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στην ομάδα. Προχωράμε μαζί”. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δείχνει αποφασισμένος. Απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι μία ηγετική φυσιογνωμία, την οποία, βέβαια, απέκτησε μέσα από την τετράχρονη παρουσία του στο σύλλογο.

Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο Ζαγοράκης. Συγκεντρώνει, όμως, στο πρόσωπο του τις ελπίδες να πάει καλά η ομάδα. Αλλά, παράλληλα, έτσι κι αλλιώς τρέχει ένα πλάνο τριετίας που θα συνεχιστεί όποιος κι αν βρίσκεται σε αυτή την καρέκλα.

Μπορεί να χάθηκε ένας στόχος, μία διάκριση, αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να ανατραπούν τα πάντα. Τα παθήματα γίνονται μαθήματα και μέσα από αυτά γίνεσαι καλύτερος. Ο Ζαγοράκης προσπαθεί να φτιάξει έναν ΠΑΟΚ που να πορεύεται δυνατά και σαν “υπηρέτης” του ΠΑΟΚ θέλει να έρθουν καλύτερες ημέρες.

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία νύχτα. Πρέπει να γίνουν θυσίες και να γνωρίζουμε πως πάντα υπάρχουν τρικλοποδιές. Δεν είναι πάντα ρόδινο το μέλλον, δεν έρχονται όλα όπως τα περιμένεις, υπάρχουν και οι αναποδιές. Αλλά ακόμα και σε αυτές πάντα απορρέει κάτι θετικό και αυτό ψάχνεις να βρεις.

Θεωρώ ότι υπάρχει προοπτική με τον Ζαγοράκη. Φτάνει να υπάρχει ηρεμία και συσπείρωση του κόσμου. Να υπάρχει γαλήνη στην ομάδα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη συζήτηση. Όλοι, φυσικά, μπορεί να λένε το κοντό τους και το μακρύ τους, αλλά όταν η γενικότερη λογική είναι η “ένας για όλους και όλοι για έναν” τότε μπορεί να υπάρξει ηρεμία και να βγει κάτι θετικό από μία τέτοια διαδικασία. Όταν υπάρχουν διχόνοιες και διχασμοί, δεν μπορεί να γίνει τίποτα καλό.

Ο Ζαγοράκης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ενώσει και να βάλει ακόμα ένα λιθαράκι για να πάει πιο μπροστά η ομάδα. Είναι ο άνθρωπος που αναγνωρίζει τα λάθη του (άλλωστε μόνο ο Πάπας δεν κάνει λάθη), έχει το γνώθι σ΄ εαυτόν, ξέρει την πραγματικότητα.

Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος της χρονιάς. Η κούρσα για τα πλέι οφ είναι ακόμα ανοιχτή και ο ΠΑΟΚ έχει στόχους. Μόλις στα τέλη Απριλίου ολοκληρωθεί κι αυτή η διαδικασία θα κάνουμε ταμείο.

Πρώτα από όλα, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πρέπει να πετύχει τα κεκτημένα. Αυτά δεν έρχονται στα λόγια, αλλά στην πράξη. Πρώτα, να οριστικοποιήσει η ομάδα την είσοδο της στα πλέι οφ, έπειτα να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση και μετά, στο τέλος, να δούμε τι πέτυχε.

Όλα, επαναλαμβάνω, θα κριθούν στο αποτέλεσμα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος είναι μοιρασμένος για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν μερίδες ανθρώπων που πιστεύουν στον Ζαγοράκη αλλά θέλουν να γίνει περισσότερο κοινωνικός, περισσότερο ανθρώπινος, να μην είναι τόσο απόμακρος. Ο Ζαγοράκης είναι ευθύς αλλά πολλές φορές κλείνεται στον εαυτό του. Ο κόσμος, με λίγα λόγια, θέλει τον Ζαγοράκη, αλλά αυτό που περιμένει είναι να βγαίνει πάντα μπροστά στις χαρές και τις λύπες.

Αυτοί που θέλουν να αφήσει το καράβι είναι πολύ λίγοι. Ακόμα κι αυτοί, όμως, ξέρουν πως τα οικονομικά δεδομένα πάνω στα οποία χτίστηκε ο ΠΑΟΚ δεν δίνουν εγγυήσεις για κάτι καλύτερο. Όλοι στον ΠΑΟΚ θέλουν τη διάκριση, η ομάδα ξεκίνησε και πήγε καλά στην Ευρώπη, υπήρξε μία πτώση στο πρωτάθλημα, έφτασε στην πηγή για έναν τίτλο αλλά αποκλείστηκε από την ΑΕΚ και τώρα προσπαθεί πάλι μέσω των πλέι οφ για ότι καλύτερο. Ας κριθούν όλοι στο αποτέλεσμα.

Όσο για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αυτό που έχω να πω είναι πως τα κέντρα των αποφάσεων άλλες φορές κρίνουν όπως βολεύει κάποιους και άλλες όχι. Άλλες υποθέσεις εκδικάστηκαν σε 24 ώρες, ενώ τώρα το άφησαν για την επόμενη εβδομάδα με τον ΠΑΟΚ να κινδυνεύει να παίξει κεκλεισμένων των θυρών στο ξεκίνημα των πλέι οφ.

ΠΗΓΗ: www.sportnet.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags