25/03/11 - 00:47

Μαζί Έλληνες και ξένοι

Η διοίκηση, με τον άνισο διακανονισμό, τους χώρισε σε δύο... στρατόπεδα όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στις τάξεις των παικτών.

Μαζί Έλληνες και ξένοι
24.544views 0shares

Την περασμένη Πέμπτη και μετά την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, το κλίμα στις τάξεις της ομάδας ήταν πανηγυρικό. Τα όποια προβλήματα υπήρχαν θάφτηκαν κάτω από το... χαλάκι και όλα έδειχναν να είναι ιδανικά στην οικογένεια της ΑΕΚ. Δεν ήταν όμως έτσι και η βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη τα... ξεβράζει ένα ένα στην επιφάνεια. Οι Ενωσίτες οπαδοί γίνονται καθημερινά μάρτυρες σε μία κατάσταση που ακόμα και ο πιο αισιόδοξος από αυτούς, δεν μπορεί να την πιστέψει. Βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα, έξι μέρες πριν λήξει η διορία της ΕΠΟ και της ΟΥΕΦΑ να... χαροπαλεύει με τη συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν είναι και το καλύτερο. Οι παίκτες πριν προλάβουν να σηκώσουν... κεφάλι από την βαριά ήττα που υπέστησαν στο Καραϊσκάκη την περασμένη Κυριακή και να μαζέψουν τα «κομμάτια» τους, καθώς η χρονιά έχει και άλλα παιχνίδια και αρκετά σημαντικά, γίνονται «μάρτυρες» πρωτοφανών σκηνικών. Και δεν είναι σε καμία περίπτωση το γεγονός πως οπαδοί, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να επισκέπτονται τα Σπάτα. Αυτό το καταλαβαίνουν και εν μέρει το δικαιολογούν. Όμως τα ακραία περιστατικά, όπως συνέβη με την επίθεση που δέχτηκε ο Σκόκο στο σπίτι του, όπως και το θέμα με την αδειοδότηση, όπου η διοίκηση τους έχει αφήσει εντελώς εκτεθειμένους και απροστάτευτους, είναι πράγματα που δεν τα κατανοούν.

Πριν από 2 περίπου μήνες, η κουβέντα για το θέμα της αδειοδότησης βρισκόταν και πάλι στο προσκήνιο, όταν ο Σταύρος Αδαμίδης μοίραζε διαβεβαιώσεις, προκειμένου να αποσπάσει τις υπογραφές τους για τον φάκελο που θα κατέθετε. Τελικά φτάσαμε λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη μέρα και ο πρόεδρος της ΑΕΚ τους ζήτησε διακανονισμό (!) και μάλιστα άνισο. Χωρίζοντας ξεκάθαρα τους παίκτες σε δύο στρατόπεδα. Έλληνες και ξένους. Μάλιστα, φρόντισε να διαρρεύσει το γεγονός πως οι Έλληνες παίκτες δέχτηκαν να πληρωθούν το 50% των οφειλών τους, σε αντίθεση με τους ξένους που το σκέφτονται, στους οποίους μάλιστα προτάθηκε αυξημένο ποσοστό, της τάξης του 70%.

Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου μέσω διαρροών και πάλι, υπήρξε αναφορά πως μόνο ένας παίκτης (ξένος) δεν συναινεί. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές στην πλειονότητά τους δεν έχουν συμφωνήσει. Για την ακρίβεια δεν έχουν πάρει καμία απόφαση και αυτό δεν αναμένεται να γίνει ομαδικά. Ο καθένας, κρίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις υποχρεώσεις που έχει, θα αποφασίσει για τον εαυτό του και όχι για τον συμπαίκτη του. Για αυτό και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Στο πλευρό των ξένων μάλιστα τάσσονται και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θεωρούν δικαιολογημένη αυτή την αντίδραση.

Αφενός γιατί γνωρίζουν πόσο εκτεθειμένους τους έχει αφήσει η διοίκηση με τις συνεχείς αναβολές στις πληρωμές τους, αφετέρου γιατί κρίνουν και οι ίδιοι πως δεν θα έπρεπε να βγει προς τα έξω ο... άνισος διακανονισμός, που θα εκθέτει τους συμπαίκτες τους. Άλλωστε θεωρούν λογικό πως ένας ποδοσφαιριστής που έρχεται από άλλη χώρα, χρειάζεται τα χρήματα περισσότερο από κάποιον που ζει στην πατρίδα του. Η απάντηση του καθενός αναμένεται τις επόμενες μέρες, την στιγμή που στη διοίκηση είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με το θέμα της αδειοδότησης.

ΠΗΓΗ: www.aek365.gr
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ