Facebook Pixel "Τέτοια παιχνίδια κρίνουν τον όμιλο"
Life
| 2011-03-25 13:39:00

"Τέτοια παιχνίδια κρίνουν τον όμιλο"

"Τέτοια παιχνίδια κρίνουν τον όμιλο"

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει στο "Goal" για το αυριανό παιχνίδι της Εθνικής με τη Μάλτα και την ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις κασέτες, τις μηνύσεις κ.λπ.

Το αυριανό παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας στη Μάλτα για τους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα, να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις κασέτες, τις μηνύσεις, τις ανακρίσεις και ό,τι αφορά το δικαστικό ρεπορτάζ που κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι παίκτες της Εθνικής συγκεντρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα και δήλωσαν και οι ίδιοι το πόση ανακούφιση αισθάνθηκαν που ξέφυγαν από το αρρωστημένο κλίμα του πρωταθλήματος και που για μια εβδομάδα θα αφιερωθούν στο εθνικό μας συγκρότημα. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η παρακαταθήκη του οικογενειακού κλίματος που άφησε ο Οτο Ρεχάγκελ και διατηρεί ο Φερνάντο Σάντος παραμένει το μεγάλο ατού αυτής της ομάδας. Αποδείχθηκε άλλωστε αυτό και μετά τα γεγονότα του ντέρμπι, όταν προς στιγμήν δημιουργήθηκε μια ανησυχία μήπως μεταφερθούν και στην Εθνική οι αντιπαραθέσεις παικτών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ.

Αμέσως οι παίκτες των δύο ομάδων που συμβιώνουν στην Εθνική έσπευσαν προς τιμήν τους να διαβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ τους κι ότι η Εθνική παραμένει γι' αυτούς μΊα οικογένεια. Φεύγει λοιπόν σήμερα η αποστολή της ομάδας για τη Μάλτα με όλους τους ποδοσφαιριστές που θα ήθελε ο Σάντος διαθέσιμους και σε καλή κατάσταση. Κι όλοι τους είναι συνειδητοποιημένοι για την παγίδα που κρύβουν τέτοιου είδους παιχνίδια με ομάδες δηλαδή χαμηλής δυναμικότητας που παίζουν με στόχο να χαλάσουν το παιχνίδι του αντιπάλου, μήπως και «κλέψουν» βαθμό. Επί εποχής Ρεχάγκελ όσες φορές προκριθήκαμε στην τελική φάση μεγάλων διοργανώσεων το πετύχαμε γιατί είχαμε λίγες απώλειες σε τέτοια ματς.

Ηδη η Εθνική μας μετράει μια τέτοια ζημιά στο πρώτο της παιχνίδι με τη Γεωργία στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια βέβαια η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια αποδείχθηκε ότι δεν είναι αμελητέα δύναμη, αλλά θα φανεί τι ρόλο θα παίξει στον όμιλό μας στα επόμενα παιχνίδια. Είναι περιττό βέβαια να πω ότι ο Σάντος έχει απόλυτο δίκιο να επισημαίνει ότι το αυριανό παιχνίδι με τη Μάλτα (έφερε ισοπαλία με την Ελβετία σε φιλικό προ μηνός) θέλει μεγάλη προσοχή, αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι η εθνική μας ομάδα δεν έχει το εύκολο γκολ, ιδίως με αντιπάλους που κλείνονται στην άμυνα. Αυτό πρέπει να το ζητήσει χωρίς άγχος και να το πετύχει, αν είναι δυνατόν, νωρίς. Πιστεύω ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags