Facebook Pixel "Στρώσαμε… πισινό στη δουλειά"
Μπάσκετ
| 2011-03-25 21:03:00

"Στρώσαμε… πισινό στη δουλειά"

"Στρώσαμε… πισινό στη δουλειά"

Μετά την ιστορική νίκη επί της Μπαρτσελόνα ο Ντρου Νίκολας μιλάει για τον τρίτο αγώνα και είναι ξεκάθαρος"Με ίδια ένταση και προσέγγιση, μπορούμε να τα καταφέρουμε και στο ΟΑΚΑ"

Αν ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποτελεί την αρχή και το τέλος του εφετινού Παναθηναϊκού, ο Ντρου Νίκολας είναι το βαρόμετρο για τους πεντάκις πρωταθλητές Ευρώπης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκολας στο Sport24.gr:

-Ήρθε στα αφτιά μας η πληροφορία ότι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε με λέξεις που ερέθισαν τον εγωισμό σας και μετέτρεψαν τους περισσότερους σε πολεμικές μηχανές. Σας μίλησε για ευκαιρία που δεν έπρεπε με τίποτε να πάει χαμένη…

"Ειλικρινά, μέσα μου δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα σχετικά με το αν έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ. Ακόμη και πριν από την έναρξη της σειράς, έλεγα πάμε να παλέψουμε και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αυτή είναι η νοοτροπία μου και πιστεύω ότι όλα τα παιδιά στον Παναθηναϊκό σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Ολοι πιστεύαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να εφαρμόσουμε στο παρκέ το πλάνο του προπονητή μας. Πιστεύω ότι το εφαρμόσαμε πιστά και στα δύο παιχνίδια. Στο πρώτο χάσαμε στις λεπτομέρειες, αλλά στο δεύτερο τελειώσαμε τη δουλειά".

-Πόσα dvd και πόσες ώρες αφιερώσατε στην ανάλυση της Μπαρτσελόνα; Οι προπονητές σας είχαν παρακολουθήσει περίπου 20 αγώνες της, συνεπώς θα γίνατε αποδέκτες αναρίθμητων πληροφοριών.

(γελάει) "Πολλά, πάρα πολλά dvd! Οσα κρίνουν οι προπονητές ότι είναι αρκετά. Είμαστε μαθημένοι όμως. Κάθε φορά που φτάνει η ομάδα σε αυτή την εποχή, η προετοιμασία είναι σκληρή και λεπτομερής. Τίποτε δεν αφήνεται στον τύχη. Νομίζετε ότι έτσι εύκολα νικήσαμε την Μπαρτσελόνα στην έδρα της; Όχι, φίλε. Στρώσαμε τον πισινό μας στη δουλειά, αφομοιώσαμε τις εντολές των προπονητών μας και πήραμε αυτό που θέλαμε. Η συνεργασία, όμως, είναι δεδομένη. Αν πρέπει να δούμε δέκα ώρες βίντεο, θα δούμε δέκα ώρες βίντεο, αδιαμαρτύρητα. Είναι η δουλειά μας. Μετά είναι οι προπονήσεις, ο καθρέφτης μιας ομάδας".

-Ακολουθούν δύο κρίσιμοι αγώνες με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη…

"Ίσως να σας ακουστεί κλισέ αυτό που θα πω, αλλά απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα πρέπει να κοιτάμε την κάθε φάση χωριστά και φυσικά τον κάθε αγώνα χωριστά. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι παίξε – γέλασε. Στο δεύτερο ματς, για παράδειγμα, ήμουν σίγουρος ότι κάτι θα συμβεί και η Μπαρτσελόνα θα επιστρέψει ακόμη και όταν ξεφύγαμε με 8 πόντους προς το τέλος. Είναι μια ομάδα με προσωπικότητα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τη δική μου, τον Παναθηναϊκό. Οπότε, την Τρίτη πάμε για μια νέα μάχη".

-Ποια ήταν η βασική οδηγία του κόουτς Ομπράντοβιτς εν όψει της αναμέτρησης της Τρίτης; Αυτό που χαράχτηκε στο μυαλό σου με μεγαλύτερη ευκολία.

"Όταν μας μάζεψε στα αποδυτήρια ο κόουτς Ομπράντοβιτς μας είπε ότι τώρα που επιστρέφουμε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα στην έδρα μας, η παρουσία των οπαδών μας στο ΟΑΚΑ δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως πλεονέκτημα. Και να μην πιστέψει κανείς ότι μόνο με τον κόσμο θα νικήσουμε την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να βγούμε εκεί έξω και να παίξουμε με την ίδια ένταση, την ίδια προσέγγιση για το παιχνίδι, όπως κάναμε στη Βαρκελώνη. Ο κόσμος σίγουρα θα μας βοηθήσει, αλλά απέναντι σε τέτοιου είδους ομάδες το παν είναι η δική σου εικόνα και η αντιμετώπιση του αγώνα με σοβαρότητα και συγκέντρωση".

-Όπως ο Παναθηναϊκός κέρδισε στη Βαρκελώνη, έτσι και η Μπαρτσελόνα έχει τις δυνατότητες, ώστε να περάσει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ. Εκτιμάς ότι τελικά θα επιβιώσει η ομάδα με το μεγαλύτερο ψυχικό σθένος;

"Ο,τι είναι να έλθει, ας έλθει. Αρκεί να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ. Δεν με νοιάζει ο τρόπος ή ο αριθμός των αγώνων. Είτε χρειαστούν τέσσερις, είτε πέντε αγώνες, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να έχουμε τις απαντήσεις στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι την αναμέτρηση της Τρίτης. Μετά έχουμε καιρό να προετοιμάσουμε και το ματς της Πέμπτης. Δεν μπορείς να βλέπεις πιο μπροστά. Σε αυτό είμαι απόλυτος".

-Ορισμένοι συμπαίκτες σου εξέφρασαν το παράπονο ότι ελάχιστοι στην Ελλάδα σας πίστευαν πριν από την έναρξη της σειράς με την Μπαρτσελόνα. Μήπως, όμως, και εσείς δώσατε τροφή για αμφισβήτηση με ορισμένα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς;

"Ξέρεις τι συμβαίνει; Μπορεί να κάναμε κάποιες ήττες που δεν έπρεπε, αλλά στην Ελλάδα ισχύει το εξής: Ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι, οι πάντες, πεινούν ολοένα για περισσότερα πράγματα. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ότι την επόμενη χρονιά του ‘Triple Crown’, οι οπαδοί μας παρότρυναν να το ξαναπάρουμε! Ρε φίλε, έχεις ιδέα πόσο δύσκολο είναι να κατακτήσεις και τους τρεις τίτλους την ίδια χρονιά; Όχι να τους κατακτήσεις, αλλά να βρεθείς στη θέση να τους διεκδικήσεις. Ξέρεις πόσο επίπονο είναι όλο αυτό; Δεν γίνεται κάθε χρόνο. Απλά δεν γίνεται. Το καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι θέλουν μόνο νίκες και προσπαθούμε κάθε φορά να τα δίνουμε όλα για να ικανοποιούμε και τους οπαδούς και τους εαυτούς μας".

-Πώς αντιλαμβάνεσαι τον χαρακτηρισμό «βαρόμετρο», που αρκετοί άνθρωποι του μπάσκετ σου αποδίδουν;

"Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι είμαι υγιής την κατάλληλη στιγμή. Την περίοδο που κρίνονται οι στόχοι του Παναθηναϊκού και αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα. Πέρασα αρκετές περιπέτειες με τον αστράγαλο και τη μέση μου. Δεν μπορούσα να κινούμαι στο γήπεδο, όπως εγώ ήθελα, αλλά τώρα είμαι μια χαρά, έχω βρει τα πατήματά μου και είμαι ο εαυτός μου. Ευχαριστώ τον Θεό, που με έχει καλά αυτή τη στιγμή και μπορώ να είμαι ενεργητικός για την ομάδα μου. Όλα τα άλλα είναι θέμα συνθηκών. Ανάλογα με αυτό που χρειάζεται κάθε φορά η ομάδα, προσαρμόζεσαι".

-Διάγοντας τον τρίτο χρόνο σου στον Παναθηναϊκό, θεωρείς ότι πλέον έχεις γίνει κομμάτι της ομάδας; Η φωνή σου στα αποδυτήρια έχει βαρύτητα; Ο Μάικ Μπατίστ είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του ότι του πήρε σχεδόν τρία χρόνια για να συνειδητοποιήσει την ελληνική νοοτροπία και να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία της ομάδας.

"Δεν μιλάω πολύ, αλλά οι περισσότεροι συμπαίκτες μου δεν αρέσκονται και αυτοί στο να βγάζουν κορώνες στα αποδυτήρια. Ούτε ο Μήτσος (Διαμαντίδης) είναι έτσι, ούτε ο Κώστας (Τσαρτσαρής). Το βέβαιον είναι ότι αισθάνομαι πολύ πιο άνετα σε σχέση, ας πούμε, με τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου μου. Χρειάστηκε λίγος καιρός για να κατανοήσω τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού και του κόουτς Ομπράντοβιτς, αλλά τώρα θεωρώ ότι είμαι κομμάτι της ομάδας και είμαι υπερήφανος για αυτό".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags