Facebook Pixel «Κάντε τους Κροάτες να ανησυχήσουν»
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-25 22:03:00

«Κάντε τους Κροάτες να ανησυχήσουν»

«Κάντε τους Κροάτες να ανησυχήσουν»

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για το αυριανό ματς της Εθνικής στη Μάλτα και γιατί πρέπει να ανησυχήσει τους Κροάτες

Ακούγεται λίγο οξύμωρο να φαίνεται ικανοποιημένος ο Φερνάντο Σάντος με νίκη επί της Μάλτας ακόμα και μισό μηδέν, όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής. Εννοείται ότι η Εθνική μας είναι το μεγάλο φαβορί, ότι στη Μάλτα το ποδόσφαιρο είναι σχεδόν ερασιτεχνικό, η εθνική τους μια από τις αδύναμες της Ευρώπης.

Έτσι είναι αν πώς να χωρέσεις σε αυτό το λογαριασμό ότι πριν από περίπου ένα μήνα, παίζοντας στο γήπεδό τους έφεραν λευκή ισοπαλία με τους Ελβετούς. Θέλετε να σας περιγράψω λίγο την εικόνα του αγώνα;

Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό , οι Ελβετοί σφυροκοπούσαν την αντίπαλη περιοχή, αλλά οι παίκτες της Μάλτας καλά ταμπουρωμένοι κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν.

Λίγο έως πολύ αυτή θα είναι και η εικόνα του μεταξύ μας παιχνιδιού. Αυτή ήταν και η εικόνα του παιχνιδιού όταν πριν από τέσσερα χρόνια επισκεφτήκαμε για τελευταία φορά τη Μάλτα και τη νικήσαμε στο ίδιο γήπεδο μόλις με 1-0 χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο αριστερός μπακ Τοροσίδης, που έπαιζε για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση.

Από την Εθνική δεν ζητεί κανείς απέναντι στη Μάλτα ούτε επίδειξη υψηλής τεχνικής, ούτε ένα καντάρι γκολ. Ζητεί αυτοσυγκέντρωση, παιχνίδι από τα άκρα και συνεχή εναλλαγή θέσεων ώστε να δοθούν κενοί χώροι μέσα στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Από κει και πέρα και ο συνήθης ύποπτος Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο πολύπειρος Νίκος Λυμπερόπουλος, που έχει σαφές πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι, θα βρουν τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί.

Τρωτά σημεία σε αυτή την Εθνική ομάδα δεν υπάρχουν. Όλοι βέβαια θα προτιμούσαμε ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιώργος Καραγκούνης να μην έχουν κυρίως ανασταλτικά καθήκοντα ώστε να γίνονται και εκείνοι πιο απειλητικοί στην επίθεση. Έστω και έτσι όμως ο φορμαρισμένος Γιώργος Σαμαράς, ο Γιώργος Τζαβέλας με τα εξαιρετικά επικίνδυνα στημένα και ο Βασίλης Τοροσίδης που μπορεί να μπουκάρει στην αντίπαλη περιοχή, όπως το έκανε και πριν τέσσερα χρόνια έχουν ικανότητες που το οργανωμένο παιχνίδι των Μαλτέζων στην άμυνα δεν μπορεί να τις εξουδετερώσει.

Στο Τα Κάλι η Εθνική καλείται πρωτίστως να πάρει τους τρεις βαθμούς και αν είναι δυνατόν να στείλει μήνυμα ποδοσφαιρικής υπεροχής τέτοιο που να ανησυχήσει για δεύτερη φορά τους Κροάτες…

Πηγή: sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags