27/03/11 - 08:09

"Ο Βασίλης και η αυτοθυσία του «τυπάρα»"

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την τεράστια νίκη της Εθνικής ομάδας, το μεγαλείο του Βασίλη Τοροσίδη και την αυτοθυσία του Γιώργου Καραγκούνη.

"Ο Βασίλης και η αυτοθυσία του «τυπάρα»"
21.812views 0shares

Αναλυτικά το άρθρο του:

Είναι πασιφανές πως ο Θεός δεν έχει εθνικότητα. Αν ήταν Έλληνας, όπως ισχυρίστηκαν πολλοί εδώ στο «Τα Κάλι», θα είχε φροντίσει το πλασέ του Σαλπίγγίδη να πάει στη γωνία, η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου 20 εκατοστά πιο κάτω και το πλασέ του Τοροσίδη στο πρώτο ημίχρονο προς την εστία. Ο Θεός, ακόμη κι αν υπάρχει, δεν ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων. Υπάρχει τύχη και αξία όπως υπάρχουν και συμπτώσεις. Ατυχία είναι να χάνεις τις ευκαιρίες. Τύχη είναι αυτό που παλιότερα περιγράφαμε ως πνεύμα Ρεχάγκελ, το οποίο, κατά τα φαινόμενα, έστω και καθυστερημένα, έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Βαλέτα.

Σύμπτωση είναι να αναδειχτεί για δεύτερη φορά, ο Βασίλης Τοροσίδης, δήμιος της Μάλτας. Όμως, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Ο «μπίλαρος» το ΄χει στο ποδοσφαιρικό του DNA να παίρνει κατάλληλες θέσεις μέσα κι έξω από την περιοχή, και να τελειώνει τις φάσεις, με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας.

Ειλικρινά, έβγαινα από τα ρούχα μου, κάθε φορά, παλιότερα, που η Εθνική είχε στημένη φάση, και ο Τοροσίδης ήταν ένας από τους δύο παίκτες που έμεναν στα μετόπισθεν. Ο παίκτης αυτός, έχει το γκολ στο «αίμα» του, κι ας είναι δεξιός μπακ. Ξέρει να μπουκάρει στην αντίπαλη περιοχή. Ξέρει να σουτάρει έξω από αυτή, ξέρει να κερδίζει τις εναέριες μονομαχίες. Πιθανότατα ξέρει πως άξιζε να του φύγουν δυο - τρία χρόνια τσάμπα και βερεσέ, ώστε τώρα που μιλάμε, να μην παίζει δεξιός μπακ σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης.

Τη δουλειά του στην Εθνική ομάδα όμως, την κάνει και με το παραπάνω. Πριν από ένα μήνα, ήταν για τη συμπεριφορά του αποδιοπομπαίος τράγος. Τώρα με το γκολ που πέτυχε, είναι πάλι μεγάλος και τρανός. Τα ‘χει αυτά το ποδόσφαιρο. Η αγχωμένη Εθνική, δεν έβαλε γκολ με το οργανωμένο παιχνίδι της. Δεν έβαλε γκολ στα πρώτα 20 λεπτά το δευτέρου ημιχρόνου, αλλά πήρε τη νίκη, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, παίζοντας με δέκα παίκτες γιατί είχε πάθος και παίκτες που έπαιζαν με αυτοθυσία, όπως ο αρχηγός της, Γιώργος Καραγκούνης. Αν λοιπόν, ο χρόνος, δεν καταφέρει να δαμάσει τον «τυπάρα» και να «γεράσει» το ταλαιπωρημένο κορμί του Νίκου Λυμπερόπουλου, το πιθανότερο είναι να φανούμε συνεπείς στο ραντεβού του 2012 στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.

ΠΗΓΗ: sday.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ