Facebook Pixel "Το πείσμα έφερε τη νίκη"
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-27 14:11:00

"Το πείσμα έφερε τη νίκη"

"Το πείσμα έφερε τη νίκη"

Ο Νίκος Κατσαρός σχολιάζει την εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στην Μάλτα.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Μια νίκη, που έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι έμοιαζε να είναι άπιαστο όνειρο για την Εθνική μας, ήρθε τελικά στο 93', θα μπορούσαμε να πούμε από το πουθενά, καθώς μέχρι τότε οι προσπάθειες των παικτών μας είχαν αποδειχθεί όλες άκαρπες.

Χθες το βράδυ στο «Τα' Κάλι» βρεθήκαμε απέναντι σε μια απροσδόκητα καλή Μάλτα, μια ομάδα που παραδοσιακά μας δυσκολεύει στην έδρα της, κάτι που έκανε και χθες, αναγκάζοντας την Εθνική μας να παλεύει για 90'+3' λεπτά χωρίς να μπορεί να βρει διέξοδο προς το τέρμα του εξαιρετικού Χάμπερ.

Η Εθνική μας θα λέγαμε ότι σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο, όπως πολλές φορές έχει κάνει στο παρελθόν, παίζοντας αργό, παράλληλο ποδόσφαιρο και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην πολύ καλά οργανωμένη και διαβασμένη γηπεδούχο ομάδα να κλείνει χώρους και διαδρόμους, με αποτέλεσμα σε όλο αυτό το διάστημα ο τερματοφύλακάς της να είναι ουσιαστικά θεατής.

Στο δεύτερο ημίχρονο, από τα πρώτα κιόλας λεπτά η εθνική μας ομάδα κατάφερε να παίζει πιο γρήγορα και μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά είχε δημιουργήσει δύο τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά βρήκε απέναντί της τον Χάμπερ που έκανε μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις.

Το παιχνίδι άνοιξε καθώς οι Μαλτέζοι δεν κλείστηκαν, αλλά προσπάθησαν κι αυτοί να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις. Δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες φάσεις, οι οποίες ευτυχώς για μας δεν κατέληξαν σε σουτ, δύο φορές από έγκαιρες παρεμβάσεις του Καραγκούνη που γύρισε πίσω και κάλυψε και άλλες δύο από τις έγκαιρες τοποθετήσεις του Παπασταθόπουλου.

Ο Σάντος βλέποντας ότι δεν υπάρχουν λύσεις στην επίθεση έκανε τις κινήσεις του βάζοντας τον Φετφατζίδη δεξιά αντί του Σαλπιγγίδη, με τον Σαμαρά πλέον σέντερ φορ και αριστερά τον Νίνη. Η ομάδα δούλεψε καλύτερα επιθετικά, αλλά το γκολ δεν ήρθε και από το 70' και μετά φάνηκαν τα πρώτα σημάδια κούρασης. Ο ρυθμός έπεσε και όλα έδειχναν ότι πάμε ολοταχώς για το 0-0. Η λύτρωση ήρθε στο 90'+3' από τον Τοροσίδη με ένα γκολ στο οποίο όμως συμμετοχή είχαν οι δύο αλλαγές του Σάντος, ο Φετφατζίδης και ο Μήτρογλου που είχε πάρει τη θέση του Λυμπερόπουλου.

Εν πάση περιπτώσει φτάσαμε σε μια δίκαιη νίκη που αποκτά μεγάλη αξία γιατί την πετύχαμε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Παπασταθόπουλου. Μια νίκη που οφείλεται κυρίως στο πείσμα και τη θέληση όλων των παικτών που ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και έδειξαν ότι τη δικαιούνταν.

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags