Facebook Pixel Μάθαν ότι... διαλυόμαστε, πλάκωσαν κι οι Ισπανοί!
Life
| 2011-03-29 00:07:00

Μάθαν ότι... διαλυόμαστε, πλάκωσαν κι οι Ισπανοί!

Μάθαν ότι... διαλυόμαστε, πλάκωσαν κι οι Ισπανοί!

Ο Στράτος Σεφτελής γράφει για τις περιτπώσεις Βαλβέρδε και Χιμένει, οι οποίοι μοιάζουν καταπληκτικά στη νοοτροπία και αντιμετωπίζουν τους Έλληνες φιλάθλους σαν ιθαγενείς…

Τελικά μας έχουν πάρει στην πλάκα. Για τα καλά! Έρχονται εδώ, μας παίρνουν τα όμορφα τα λεφτάκια μας (που δεν έχουμε…) και μετά μας «φτύνουν» κατάμουτρα και φεύγουν. Τρανό το παράδειγμα του Ερνέστο και του Μανόλο.

Δυο μορφές, που μας ήλθαν από την χώρα του φλαμέγκο και έχουν καταπληκτικές ομοιότητες μεταξύ τους. Ακόμη και στην εμφάνισή τους: Απλά ο Χιμένεθ είναι 19 ημέρες μεγαλύτερος και 4 πόντους πιο ψηλός από τον Βαλβέρδε. Μικρή η διαφορά.

Εκεί που μοιάζουν καταπληκτικά είναι στη νοοτροπία. Και στην συμπεριφορά τους απέναντι στις ομάδες, που τους ξανάδωσαν «ψωμί», ενώ ήταν άνεργοι το τελευταίο εξάμηνο. Και τι «ψωμί»;… Παντεσπάνι και βάλε! Ένα εκατομμύριο εξακόσια χιλιάρικα η προσωπική αμοιβή του Βαλβέρδε. Ο Μανόλο, από την πλευρά του, είναι λιγάκι… ριγμένος: Ένα διακόσια τον μήνα. Στην Ελλάδα της σκληρής κρίσης, της ανεργίας και της ανέχειας!

Τους έκαναν Θεούς οι οπαδοί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Ίσως αυτό να ήταν το λάθος τους. Γιατί δεν εκτιμήθηκε…

Και οι δύο συμπεριφέρονται σα να μας κάνουν χάρη που δουλεύουν εδώ και παίρνουν λεφτά με το τσουβάλι. Μας αντιμετωπίζουν σαν ιθαγενείς.

Ο Βαλβέρδε, «έφτυσε» κατάμουτρα τον Ολυμπιακό την πρώτη φορά, κάνοντας κόλπα και μη απαντώντας στην πρόταση που του είχε γίνει προσωπικά από τον πρόεδρο γύρω στα Χριστούγεννα. Τώρα, μιλάει για… «συζήτηση για να συμφωνήσουμε για την παραμονή μου». Και ας τον συγχώρεσε ο κόσμος του Ολυμπιακού, όχι για τα μαύρα του (τα βάσκικα) τα μάτια, αλλά επειδή η ομάδα είχε καεί πέφτοντας στον έρωτα δόκιμων προπονητών.

Ο Χιμένεθ, με το που πάτησε το πόδι του, άρχισε να του φταίει ο τρόπος με τον οποίο προπονούσε την ομάδα ο προκάτοχός του. Αυτό ονομάζεται «επαγγελματική αλητεία», αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Σε χρόνο ρεκόρ ξέχασε αυτή την δικαιολογία, όταν η ομάδα έριχνε τέσσερα στον Άρη. Για την ανασύρει κάθε φορά που κατέγραφε στο «μαύρο βιβλίο» της ΑΕΚ φοβερές συντριβές! Και παράλληλα, κάθε φορά ψιθυρίζει την σκέψη του να φύγει. Λες και τον κρατάει κανείς δεμένο. Λες και περιμένουν ουρά έξω από την πόρτα του οι ομάδες για να τον προσλάβουν.

Μανόλο και Ερνέστο, ήλθαν άνεργοι στην Ελλάδα. Και συνεχίζει να μην ενδιαφέρεται καμιά σοβαρή ισπανική ομάδα γι΄ αυτούς. Αυτή είναι η αλήθεια. Και εδώ μας συμπεριφέρονται σα να ήμαστε μπανανία. Ο ένας κερδίζει ντέρμπι κάθε Πάσχα και ο άλλος δεν προλαβαίνει να μαζεύει γκολ! Στα αχνάρια του αξέχαστου Φερέρ και οι δύο! Του «πάνσοφου ηλεκτρολόγου», που τρώει στα διάφορα θέρετρα τα λεφτά των κορόιδων Ελλήνων.

Για να τελειώνουμε: Εγώ να ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού, περίπατο θα το έπαιρνα. Οι λόγοι είναι γνωστοί… Ας μην επεκταθούμε. Όσο αφορά τον Μανόλο, ο συμπαθής «Μητσάρας» να ήταν κόουτς της ΑΕΚ, Μανωλά δεξί μπακ δεν θα έβαζε.

Τέτοια «φλασιά» μόνο ο Μανόλο θα μπορούσε να φάει.
Η συμπεριφορά τους είναι επαγγελματικά απαράδεκτη. Αλλά και χαζή… Γιατί θα έπρεπε να είχαν αντιληφθεί ότι σ΄ αυτή την χώρα, η απόσταση της αποθέωσης από το… γιαούρτι, είναι ασήμαντη.

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags