29/03/11 - 15:12

Διέγραψαν τον παραιτημένο!

Εντάξει, μερικά πράγματα γίνονται μόνο στην Ελλάδα, αυτό πια είναι δεδομένο. Όπως η σημερινή διαγραφή του Τσεκούρα από την ΕΣΗΕΑ, αν και είχε παραιτηθεί από την περασμένη εβδομάδα...

Διέγραψαν τον παραιτημένο!
38.417views 0shares

Ο διευθυντής του "Έθνους" κοινοποίησε την παραίτησή του, με επιστολή προς τα μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης, από τις 23 Μάρτη.

Τους καταλόγιζε, μάλιστα, ευθύνες για τη μη υπογραφή ΣΣΕ, ενώ είχε καταγγείλει ότι: «στοχοποιούν συγκεκριμένα ΜΜΕ μεταξύ των οποίων και το Εθνος στο οποίο κήρυξαν πραξικοπηματικού χαρακτήρα απεργία».

Η απάντηση της Ένωσης καθυστέρησε μόλις μία εβδομάδα και με σημερινή της ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι τον διαγράφει από τα μητρώα της!

Αναλυτικά:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τη διαγραφή του μέλους της και Διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ Θανάση Τσεκούρα για παράβαση των άρθρων 7 παρ. 1α, θ, ιζ, και 6 παρ. 3 του Καταστατικού της Ένωσης. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, αποφάσισε την κήρυξη απεργίας στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «GOAL NEWS» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ». Ο Θανάσης Τσεκούρας αντί να συμμορφωθεί με το καθολικό αίτημα των εργαζομένων στις ως άνω εφημερίδες συναδέλφων του και την απόφαση του Δ.Σ., όπως είχε υποχρέωση, παίρνοντας το μέρος της εργοδοσίας, εκτράπηκε σε ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και συκοφαντίες κατά των μελών του Δ.Σ.

Το Δ.Σ. ποτέ δεν αρνήθηκε την κριτική. Αντίθετα, πάντοτε την επιζητούσε, γιατί πιστεύει ότι είναι εποικοδομητική η αντιπαράθεση των θέσεων και των απόψεων. Η ύβρις και η συκοφαντία δεν είναι κριτική. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον πρώην «συνάδελφο» στον κατήφορό του. Ο πρώην «συνάδελφος», ταγμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας με τους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς του και την απαξιωτική συμπεριφορά του προς τους συνδικαλιστικούς αγώνες, δεν στρέφεται κυρίως κατά του Δ.Σ. Στην πραγματικότητα στρέφεται κατά των ιδίων των συναδέλφων του στις εφημερίδες, οι οποίοι αγωνίζονται για το αυτονόητο, για το δικαίωμα στην εργασία και την αμοιβή της, για την εφαρμογή της ΣΣΕ και την υπογραφή νέας, για να μην γίνουν οι περικοπές στους μισθούς τους, που αυταρχικά θέλει να επιβάλλει η εργοδοσία. Στην κρίση αυτών των συναδέλφων του παραδίδουμε τον κ. Τσεκούρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ