Facebook Pixel Οι υπάλληλοι, η μπιρίμπα και ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-01 01:24:00

Οι υπάλληλοι, η μπιρίμπα και ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος

Οι υπάλληλοι, η μπιρίμπα και ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την... ιστορία της πειθαρχικής που έμπλεξε ο ΠΑΟΚ και μαζί του όλος ο κόσμος της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ας αναλύσουμε λίγο τι συμβαίνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Είναι γεγονός πως ακόμη και από εποχή Τριβέλα, η πρωτοβάθμια επιτροπή αποτελούνταν από δικαστικούς και η δευτεροβάθμια από … υπαλλήλους της ΕΠΟ.

Αυτό σήμαινε το εξής απλό πράγμα. Ο δικαστής μπορούσε εσένα να σου ρίξει δέκα αγωνιστικές, αλλά μετά ο υπάλληλος έκανε ότι γούσταρε. Πάρε μία αγωνιστική και πολύ είναι.

Βέβαια, ο δικαστής συνήθως είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για το συγκεκριμένο λειτούργημα. Η πρώτη εικόνα που έχει ή μία από τις πρώτες, ένας άνθρωπος που μπαίνει μέσα στην ΕΠΟ είναι το εξής απλό. Κάτι παππούδες να παίζουν μπιρίμπα.

Μέσα σε αυτούς και ο κ. Ναυπλιώτης που αρνήθηκε να εκδικάσει την υπόθεση του ΠΑΟΚ, μέσα σε αυτούς και ο κ. Μαυρογενής, ο τύπος που ισχυρίστηκε σήμερα στο δικαστήριο πως «ισοπεδώσαμε τον Βόλο». Εμείς που ήμασταν στον Βόλο πάντως, φεύγοντας, είδαμε πως παρέμενε ανέγγιχτος.

Οι δικαστικοί εδώ και καιρό, την «ψωνίζουν» γιατί τους καταρρίπτουν τις αποφάσεις οι υπάλληλοι της ΕΠΟ και για αυτόν τον λόγο ο κ. Ναυπλιώτης έκανε «μουτράκια» και δεν εκδίκασε την υπόθεση νωρίτερα από τις 31 Μαρτίου.

Βλέπετε, στα 100 σου χρόνια, αν ακόμη δουλεύεις, δεν ανέχεσαι ένας υπαλληλάκος να χαλάει τη πιάτσα και να κουβαλιέται Σαββατιάτικα για να εκδικάσει την υπόθεση Μιραλάς. Τόσα χρόνια… αγώνων πήγαν χαμένοι. Πρώτος, δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, εμφύλιος, χούντα και ξαφνικά βρέθηκε ο υπάλληλος να τα κάνει όλα μαντάρα.

Κάπως έτσι είναι η ιστορία της πειθαρχικής που έμπλεξε ο ΠΑΟΚ. Και μαζί του, όλοι μας είτε οπαδικά, είτε επαγγελματικά.

 ΠΗΓΗ: www.paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags