Facebook Pixel Ένας βαθμός και πλέι οφ!
Life
| 2011-04-03 21:06:00

Ένας βαθμός και πλέι οφ!

Ένας βαθμός και πλέι οφ!

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 στο Πανθεσσαλικό και χρειάζεται έναν βαθμό στο ματς με τον Άρη, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ!

Δυνατά ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα

Οι γηπεδούχοι γνώριζαν ότι με νίκη ενδεχομένως θα έπαιρναν μεγαλύτερη διαφορά από την Καβάλα στη μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τους παίκτες της Ξάνθης, που κλείστηκαν στην άμυνά τους στο ξεκίνημα. Ουμπίντες και Μαρτίν ήταν πολύ δραστήριοι και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων και τον Γκσπούρνινγκ να κρατάει την ομάδα του στο παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο.

Ισορρόπησε η Ξάνθη, ο Ολυμπιακός το γκολ

Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ισορροπούσαν το παιχνίδι και άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση. Δημιούργησαν τις πρώτες τους ευκαιρίες με τον Μασρελίνιο, όμως οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 34'. Ο Ουμπίντες εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Σανκαρέ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά για να νικήσει τον Αυστριακό γκολκίπερ. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με την Ξάνθη να έχει ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στα τελευταία λεπτά. Ο Κιντάνα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπόατενγκ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφτασε στον Σταθάκη που έκανε νέο σουτ και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Νωχελικό το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν... νωχελικό και για τις δύο ομάδες, καθώς οι γηπεδούχοι από τη μία είχαν το προβάδισμα και μπήκαν προσεκτικά, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την άλλη επέλεξαν και πάλι να παίξουν προσεκτικά. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Ξάνθη στο 61'. Ο Κιντάνα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καζάκης επιχείρησε να κάνει το γυριστό σουτ, η μπάλα έφτασε στον Μαρσελίνιο, όμως ο Γιακούποβιτς ήταν εκεί και κράτησε το 1-0 με μεγάλη απόκρουση.

Ο Σολάκης «τελείωσε» το παιχνίδι

Αφού η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ, τα κατάφεραν οι παίκτες του Ολυμπιακού! Στο 67' ο Ουμπίντες έβγαλε εξαιρετική μπαλιά πίσω από την πλάτη της άμυνας στον Σολάκη, ο οποίος κατέβασε πολύ ωραία και με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Γκσπούρνινγκ για το 2-0. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι παρέδωσαν... πνεύμα και οι ερυθρόλευκοι έφτασαν εύκολα στη νίκη. Στο 75' ο νεοεισελθών Ακόστα έχασε μέσα σε ένα λεπτό δύο μεγάλες ευκαιρίες! Αρχικά ο Ουμπίντες έβγαλε τη σέντρα και ο Ακόστα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Σανκαρέ του γύρισε τη μπάλα και από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αυστριακού τερματοφύλακα!

Ο Τομάς ολοκλήρωσε το θρίαμβο!

Στο 83' ο Ουμπίντες εκτέλεσε το φάουλ και ο Τομάς με κεφαλιά έκανε το 3-0 και ολοκλήρωσε το θρίαμβο του Ολυμπιακού, με τον Μαρτίν να χάνει την τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι στο 85' όταν βρέθηκε απέναντι στον Γκσπούρνινγκ, όμως έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη που τους φέρνει ακόμη ένα βήμα κοντά στα πλέι οφ.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags