Facebook Pixel Σώθηκε!
Life
| 2011-04-03 21:01:00

Σώθηκε!

Σώθηκε!

Ο Πανιώνιος κέρδισε στην Κέρκυρα την ομώνυμη ομάδα με 1-2 και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ. Μήτρογλου, Σιόβας τα γκολ των φιλοξενούμενων, που έμειναν με δέκα παίκτες. Είχε ισοφαρίσει για τους Φαίακες ο Επστάιν.
 

Καλύτερος ο Πανιώνιος και 0-1!

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους κι έδειξε νωρίς τις διαθέσεις του για να πετύχει κάποιο γκολ, καθώς στο 4’ ο Μπάλαμπαν έκανε ένα σουτ, με τον Κωνσταντόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα. Ωστόσο, η Κέρκυρα προσπάθησε να ανέβει και να δημιουργήσει κάποια φάση.

Το έκανε αυτό στο 13’, όταν το σουτ του Γκουστάβο λίγο έξω από την περιοχή κατέληξε λίγο δίπλα από την εστία του Μάχο. Οι φιλοξενούμενοι, παρά ταύτα, προηγήθηκαν στο 30’. Ο Γουνδουλάκης γύρισε ωραία στον Μήτρογλου και αυτός με κοντινό πλασέ πάνω στην κίνηση νίκησε τον Κωνσταντόπουλο.

Αυτό ανάγκασε τους Φαίακες να βγουν μπροστά και να κυνηγήσουν την ισοφάριση, γεγονός που έφερε ένα σουτ του Ιωάννου στο 40’, το οποίο πέρασε άουτ και δεν ανησύχησε τον Μάχο.

Βέβαια, οι «κυανέρυθροι» είχαν νέα ευκαιρία στο 44’ να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο τερμάτων, αλλά ο Σίτο Ριέρα έστειλε την μπάλα άουτ, αφού ο Κωνσταντόπουλος πρόλαβε τον Μήτρογλου πριν αυτός τη σπρώξει στα δίχτυα από το γύρισμα του Γουνδουλάκη.

Ανύπαρκτο πέναλτι για Κέρκυρα, με δέκα ο Πανιώνιος!

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και το 50’ ο Επστάιν διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Γκαλίτσιο, όμως δίχως να υπάρχει κάτι. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη ευκαιρία, με το σουτ του Μπάλαμπαν να αποκρούει ο Κωνσταντόπουλος και εν συνεχεία να μπλοκάρει την κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς στο 56’ και στο 62’ η Κέρκυρα κέρδισε πέναλτι.

Ο Γκουστάβο έπεσε μέσα στην περιοχή σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Όμο και ο Τριτσώνης έδειξε την άσπρη βούλα δίχως να υπάρχει παράβαση, καθώς φάνηκε ότι δεν υπάρχει επαφή. Μάλιστα, ο ρέφερι από το Σύνδεσμο Αθηνών απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον μέσο του Πανιωνίου. Ο Εστάιν ευστόχησε από τα έντεκα βήματα στο 64’ και ισοφάρισε για την ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Το γκολ αυτό έδωσε άλλη πνοή στους γηπεδούχους, που θέλησαν να πιέσουν για την επίτευξη δεύτερος τέρματος έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Όμως, δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από την εκτέλεση φάουλ του Γκουστάβο στο 68’, την οποία απέκρουσε ο Μάχο σε κόρνερ. Έτσι, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι ξανά στο σκορ. Στο 79’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, οι αμυντικοί της Κέρκυρας και ο Κωνσταντόπουλος δεν έδιωξαν σωστά την μπάλα, με τον Σιόβα να τη σπρώχνει στα δίχτυα με κοντινό πλασέ.

Οι Φαίακες έχασαν δυο ακόμα ευκαιρίες να ισοφαρίσουν εκ νέου και να πάρουν έστω το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ούτε ο Επστάιν στο 88’, ούτε ο Λαμπρόπουλος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κατόρθωσαν να το πράξουν αυτό, με τον Πανιώνιο να φεύγει από το νησί με τη νίκη. Μια νίκη, που στην ουσία του εξασφάλισε την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags