Facebook Pixel Διοικητική απόφαση η αξιοποίηση του Κλάους
Life
| 2011-04-04 16:50:00

Διοικητική απόφαση η αξιοποίηση του Κλάους

Διοικητική απόφαση η αξιοποίηση του Κλάους

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον Κλάους Αθανασιάδη και την αξιοποίηση του από τον ΠΑΟΚ

Καμιά φορά κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων σε πολύ απλά θέματα τα οποία μόνο κακό κάνουν όταν ξεφύγουν από το όσο αξίζει να ασχοληθείς.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις, είναι του Κλάους. Πλησιάζει τα 23 του χρόνια και μάλλον θα έχει κουραστεί και ο ίδιος να ακούει διάφορα.

Τα δεδομένα είναι πάρα πολύ απλά για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής. Εκπληκτικός εκτελεστικά είτε χαμηλά, είτε ψηλά, αλλά κυρίως μέσα στη περιοχή. Εκρηκτικός στα δύο πρώτα μέτρα. Γρήγορος δεν είναι, αλλά ούτε αργός, είναι σχετικά αδύναμος, δεν είναι ταχυδύναμος, δεν παίζει το ένας με έναν.

Ο Χάβος είπε πως κακό σε παίκτη του ΠΑΟΚ δεν θα κάνει, θεωρώντας τον Κλάους περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου. Αυτό προφανώς εννοούσε και το κατανοώ, απλά σε μία εποχή γενικότερης άρνησης, για πολλούς αυτές οι τοποθετήσεις είναι να χαμε να λέγαμε.

Θα πρέπει όμως να είμαστε σε θέση να κατανοούμε τι θέλει να πει ο ποιητής, παρά την ψυχολογική φθορά της σεζόν. Και στη προκειμένη περίπτωση ο Χάβος λέει το εξής απλό πράγμα. Ο Κλάους δεν μπορεί να παίξει μόνος του στη κορυφή. Και έχει απόλυτο δίκαιο.

Η εποχή που έρχεται, είναι αυτή που θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις ακόμη και τόσο εξειδικευμένες. Ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να επενδύσει στον Κλάους; Πιστεύει πως στήνοντας μία ομάδα που θα ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του, θα βρει έναν φορ των 15 γκολ τη σεζόν;

Από την απόφαση που θα πάρει ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι θα το γνωρίζουμε. Αν στηθεί μία ομάδα που θα παίξει όπως πρέπει και όχι κατά συνθήκη το 4-4-2, τότε θα κατανοήσουμε όλοι πως ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι η εκμετάλλευση του φονικού ενστίκτου του Κλάους.

Αν δε συμβεί κάτι τέτοιο και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να παίζει αυτόν τον κλώνο του 4-3-3, για ένα παιδί που αδυνατεί να παίξει είτε κορυφή μόνος του, είτε στις πλευρές, κατανοούμε πως δε μπορούμε να περιμένουμε το ξεπέταγμά του.

Ο Αθανασιάδης σκόραρε ή δημιούργησε, μόνο όταν είχε δίπλα του τον Σαλπιγγίδη. Με τον Μουσλίμοβιτς μαζί δεν μπορεί, λόγω της τακτικής ανισορροπίας του Βόσνιου, ο οποίος αντί να τραβάει κανά στόπερ μαζί του, κάνει βόλτες στη μεσαία γραμμή παίζοντας πρόσωπο στη… δικιά του εστία.

Το γεγονός αυτό, εξηγεί όλα τα παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ θα αποφασίσει αν ποντάρει σε αυτόν, αν θα στήσει δηλαδή μία ομάδα κομμένη και ραμμένη να παίξει 4-4-2, αφήνοντας τον Μουσλίμοβιτς να πάει στην ευχή της Παναγιάς, του Θεού, του Αλλάχ, του Βούδα και των Δωδεκάθεων και αποκτώντας ακόμη έναν κανονικό τακτικά φορ που θα ματώνει και λίγο το δίχτυ.

Για να κατανοήσουμε πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει και το πόσο κρίσιμο είναι το καλοκαίρι που έρχεται, η ανάγκη αξιοποίησης του Κλάους είναι μία από τις πολλές – δεκάδες – παραμέτρους που υπάρχουν όσον αφορά στην οργάνωση της ομάδας, στη φιλοσοφία της και το αγωνιστικό της πλάνο ενόψει του καλοκαιριού που έρχεται.

Με λίγα λόγια δεν πρέπει να λειτουργήσουμε απλά σοφά, αλλά τέλεια.

Πηγή: paok24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags