Facebook Pixel Τώρα θυμήθηκε τα site η ΕΣΗΕΑ...
Life
| 2011-04-04 18:26:00

Τώρα θυμήθηκε τα site η ΕΣΗΕΑ...

Τώρα θυμήθηκε τα site η ΕΣΗΕΑ...

Έστω και αργά το διασωματειακό και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν να συζητήσουν το θέμα της απεργίας και στα ειδησεογραφικά site. Διαβάστε πως... ξύπνησαν στην ΕΣΗΕΑ και στο διασωματειακό και βγήκε η ανακοίνωση που καλεί και τις ιστοσελίδες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Ανακοίνωση (και) για τα site στην απεργία

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη και μη μέλη της ενόψει των δύο 48ωρων απεργιών, που έχουν ήδη κηρυχθεί για τις 7, 8, 9 και 10 Απριλίου 2011: Να μην παραδίδουν ύλη για τα φύλλα των κυριακάτικων εκδόσεων, Να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν κείμενα ή εκπομπές, που έχουν ήδη παραδώσει για τον ίδιο λόγο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους διευθυντές και τους αρχισυντάκτες σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς και τα ενημερωτικά sites να μην ασκήσουν πίεση στους συναδέλφους τους για την παράδοση της σχετικής ύλης βάζοντάς τους αντιμέτωπους με τις αποφάσεις του Σωματείου τους.

Γιατί βγήκε η ανακοίνωση...

Χρειάζεται και λίγο... σπρώξιμο. Η ΕΣΗΕΑ και το διασωματειακό αντιλήφθηκαν μόλις σήμερα, ότι υπάρχουν και στα site επαγγελματίες δημοσιογράφοι και ψάχνει τώρα, μόλις 3 ημέρες πριν από την έναρξη της τετραήμερης απεργίας, τρόπους να κλιμακώσει και εκεί τις κινητοποιήσεις. Αιτία στάθηκε η ερώτηση που έγινε από τους δημοσιογράφους στο “GOAL” και το “Sentra FM” οι οποίοι την πλειονότητά τους είναι μέλη της Ένωσης, ωστόσο εργάζονται και στην ιστοσελίδα του ομίλου “sentragoal.gr”.

Οι εργαζόμενοι ρώτησαν τι θα γίνει με τις ιστοσελίδες και αν έχουν γίνει κινήσεις, ώστε να συμμετέχουν και αυτές στην τετραήμερη απεργία που έχει προκηρυχθεί. Απάντηση φυσικά δεν πήραν, αφού δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση, αφού η ΕΣΕΗΑ συνεχίσει να θεωρεί αυτονόητη τη συμμετοχή των site, χωρίς ωστόσο να έχει καμία επαφή μαζί τους και χωρίς να αναγνωρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά. Ίσως τώρα γίνουν κάποιες επαφές, ωστόσο, δύσκολα θα αλλάξει η διαμορφωμένη κατάσταση. Θυμίζουμε ότι και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, οι ιστοσελίδες δεν συμμετείχαν στις απεργίες. Εκπρόσωποι του διασωματειακού βρίσκονται, πάντως, αυτή την ώρα στα γραφεία του “Πήγασου” και ενημερώνουν για όλα τα θέματα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags