Facebook Pixel Ο Χαβίτο σχολιάζει για Κούπερ, Βαλβέρδε
Life
| 2011-04-04 21:43:00

Ο Χαβίτο σχολιάζει για Κούπερ, Βαλβέρδε

Ο Χαβίτο σχολιάζει για Κούπερ, Βαλβέρδε

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ μίλησε ο Φρανθίσκο Χαβίτο.

- Φρανθίσκο, έντονη φημολογία θέλει τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μην συνεχίζει στον Ολυμπιακό και τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να είναι φαβορί για την αντικατάστασή του. Πώς το σχολιάζεις αυτό;
«Δεν το ξέρω αυτό και πραγματικά μένω έκπληκτος. Βλέπεις, περίμενα πως το καλοκαίρι θα έβρισκα τον κ. Βαλβέρδε στην ομάδα για να συνεργαστούμε. Αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο έτσι;».

- Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αρνήθηκε να μιλήσει για το μέλλον του και οι φήμες φούντωσαν. Ο Κούπερ φέρεται να παίζει δυνατά για τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό θα ήθελα τη γνώμη σου για τον πρώην τεχνικό σου.
«Είναι από τους πιο σοβαρούς προπονητές που έχω γνωρίσει στην καριέρα μου. Πετυχημένος προπονητής, με παρουσία σε μεγάλες ομάδες και τεράστιες επιτυχίες. Μπορεί να δώσει ποιότητα σε μια ομάδα και να διαχειριστεί σωστά το υλικό που έχει στα χέρια του».

- Ποιο είναι το πλεονέκτημα του Κούπερ;
«Είναι προπονητής που μπορεί να αλλάξει την εικόνα μιας ομάδας. Η τακτική είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Ρίχνει τεράστιο βάρος εκεί, ξέρει να διαβάσει έναν αντίπαλο και να στήσει την ομάδα σωστά».

- Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο;
«Βασικός του στόχος είναι οι ποδοσφαιριστές να παίζουν το ποδόσφαιρο που θέλει, να μην κάνουν λάθη στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά και θέλει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αρκεί να υπάρχουν και λύσεις για να τα καταφέρει. Ξέρει πώς να κάνει μια ομάδα αμυντική, αλλά και επιθετική».

- Πιστεύεις πως στον Ολυμπιακό μπορεί να βρει αυτό που θέλει;
«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, με πολλές φιλοδοξίες, εξαιρετική οργάνωση και πολλές λύσεις. Υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες που μπορούν να κάνουν πιο εύκολο το έργο κάθε προπονητή».

- Το θέμα του προπονητή είναι ένα αίνιγμα, όμως ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής. Πως σου φαίνεται που θα έρθεις σε μια πρωταθλήτρια ομάδα;
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο. Ήταν εύκολο πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το κατέκτησε τόσο νωρίς. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα μου δοθεί η ευκαιρία να καλύψω τις φιλοδοξίες μου».

- Περιμένεις με ανυπομονησία να έρθεις στην Ελλάδα;
«Έχω κουραστεί με αυτό που γίνεται… Ναι, το καλοκαίρι θα έρθω και έχω όρεξη να βοηθήσω όσο μπορώ τον Ολυμπιακό για να φτάσει στους στόχους που έχει. Περιμένω με αγωνία να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ».

- Πώς είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στη Λα Κορούνια; Περιμένεις την απόφαση του Δικαστηρίου.
«Είμαι στεναχωρημένος. Για κάτι τόσο μικρό δεν μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω. Είναι όνειρό μου να αγωνιστώ στην Ισπανία και θέλω να δικαιωθώ για να συμμετάσχω. Προς το παρόν το μόνο που κάνω είναι σκληρές προπονήσεις με τη Λα Κορούνια».

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags