05/04/11 - 11:09

«Είστε ψεύτες και ένοχοι!»

Ένοχοι είναι σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι Θάνου, Κέντερης και Τζέκος, αλλά και όλοι οι γιατροί που σχετίζονται με τα γεγονότα του σκηνοθετημένου (όπως το χαρακτήρισε) ατυχήματος.

«Είστε ψεύτες και ένοχοι!»
55.361views 0shares

Σήμερα, Τρίτη, συνεχίστηκε η δίκη, με τον εισαγγελέα, Γιώργο Πέτρο, να θεωρεί σκηνοθετημένο το τροχαίο και στην αγόρευσή του να τονίζει ότι όλοι είναι ένοχοι. Είναι σαφές, άλλωστε, ότι θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή.

«Δεν έγινε κανένα ατύχημα και δεν υπήρχε κανένας λόγος νοσηλείας. Ουδέποτε έλαβε χώρα το συμβάν. Τα όσα κατέθεσαν μεταγενέστερα οι κατηγορούμενοι Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος και ο αυτόπτης μάρτυρας Σακελαρίου ήταν ψευδή», σχολίασε αρχικά και συμπλήρωσε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγω νοσηλείας: «Ηταν ψευδή όλα, δεν είχαν πάθει τίποτα».

Για την παράβαση καθήκοντος των επτά γιατρών, ο εισαγγελέας θεώρησε ότι την έπραξε ουσιαστικά ο κ. Μπαλτόπουλος. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που διέταξε την εισαγωγή τους και δήλωσε πως οι αθλητές δεν μπορούν να καταθέσουν στην τροχαία ή να δώσουν αίμα. Για τους υπόλοιπους έξι γιατρούς θεώρησε πως υπάρχει μόνο η συνέργεια, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά καθώς «είχαν απέναντι τους δυο θρύλους της Ελλάδας», όπως είπε.

Ελαφρυντικά υπήρχαν και στην περίπτωση των αθλητών, καθώς είχαν «ψυχική εξάρτηση από τον προπονητή τους». Φυσικά, δεν υπήρξε κάτι παρόμοιο για τον Τζέκο, για τον οποίο ανέφερε πως τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται για τα σκευάσματα που βρέθηκαν έπειτα από την έρευνα στην εταιρία του.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις όλων των πλευρών, ενώ πρόθεση του Τριμελούς Πρωτοδικείου είναι η απόφαση να εκδοθεί πριν από το Πάσχα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ