Facebook Pixel «Έξω οι ανεγκέφαλοι»
Life
| 2011-04-05 18:07:00

«Έξω οι ανεγκέφαλοι»

«Έξω οι ανεγκέφαλοι»

Ως προβληματικά άτομα που δρουν ανενόχλητα χαρακτηρίζει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ τους ταραξίες που δημιούργησαν επεισόδια στον αγώνα Χάντμπολ της «Ένωσης» με την Παρτιζάν. Διαβάστε την ανακοίνωση.

Με αφορμή τον ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας μας με την Παρτιζάν για το Challenge Cup του Handball θέλουμε να σταθούμε και να επισημάνουμε τα εξής σημεία τα οποία διαμόρφωσαν την τελική εικόνα αυτής της τόσο σημαντικής για την ιστορία της Α.Ε.Κ αναμέτρησης

1. Καταδικάζουμε την στάση των πολύ λίγων - ευτυχώς - ανεγκέφαλων, οι οποίοι αδιαφορώντας για την ομάδα μας, προσπάθησαν να «διαγράψουν» την μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περισσότεροι από 2.000 οπαδοί της Α.Ε.Κ στις εξέδρες. Είναι προφανές ότι πρόκειται για προβληματικά άτομα, τα οποία δρουν ανενόχλητα σε όλα τα γήπεδα, και οι οποίοι προκειμένου να δημιουργήσουν επεισόδια επιτέθηκαν ακόμα και σε μέλη της ομάδας μας οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε δύναμη να εξασφαλίσουν την σωματική ακεραιότητα των αθλητών της Παρτιζάν κατά την έξοδό τους από τον αγωνιστικό χώρο.

2. Ευχαριστούμε τον υγιή κόσμο που με επιμονή και υπομονή έζησε την ευρωπαϊκή προσπάθεια των παιδιών μας και στάθηκε στο πλευρό τους μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ευχαριστούμε τους φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν από κάθε σημείο της Ελλάδας για να βρεθούν κοντά στην ομάδα χάντμπολ και να την ενισχύσουν με τις ιαχές και τα συνθήματα τους στο πολύ δύσκολο έργο της.

3. Στηλιτεύουμε την στάση της αστυνομίας από την οποία ζητήσαμε βοήθεια σε τρεις κρίσιμους για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα τομείς και δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στο έργο της.
Συγκεκριμένα ζητήσαμε:

Α) Την φύλαξη των θυρών για να μην υπάρχει διαρροή στην είσοδο φιλάθλων χωρίς τα κουπόνια που βγάλαμε για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Δεν έγινε… Η δεύτερη θύρα του γηπέδου που έπρεπε να είναι κλειστή και φυλασσόμενη παραβιάστηκε με συνέπεια να εισέλθουν υπεράριθμα άτομα και διάφορα αντικείμενα στις κερκίδες.
Β) Τον εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο όλων των φιλάθλων για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε και εντός αγωνιστικού χώρου την ασφάλεια των αντιπάλων μας, των διαιτητών και του παρατηρητή της αναμέτρησης. Δεν έγινε…
Γ) Τον έλεγχο της χωρητικότητας του κλειστού γυμναστηρίου έτσι ώστε να μην υπάρξει υπεράριθμη παρουσία φιλάθλων για λόγους ασφαλείας. Δεν έγινε…
Είναι κατανοητό πως αν υπήρχε σωστός χειρισμός από την πλευρά της αστυνομίας σε θέματα που γνωρίζαμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και τα υποδείξαμε με λεπτομέρειες ίσως να είχαν αποφευχθεί κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις…

4. Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο που παρότι είχε προμηθευτεί κουπόνια για να δει τον αγώνα δεν κατάφερε τελικά να μπει στο γήπεδο. Ζητούμε συγγνώμη από όλο τον κόσμο που ήρθε διψασμένος για να παρακολουθήσει την προσπάθεια των παιδιών μας και έμεινε εκτός γηπέδου.

5. Λυπούμαστε γιατί είμαστε αναγκασμένοι αντί να δώσουμε τα έσοδα του αγώνα στους αθλητές μας, που το δικαιούνται και με το παραπάνω, είμαστε υποχρεωμένοι να διαθέσουμε ένα μεγάλο ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο γήπεδο του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Λυπούμαστε γιατί είμαστε αναγκασμένοι να αναζητούμε από αύριο νέα έδρα για τους αγώνες μας μακριά από το σπίτι μας, τη Νέα Φιλαδέλφεια.

6. Λυπούμαστε για τον κόπο του προπονητή, των αθλητών, των ανθρώπων που τρέχουν για αυτό το τμήμα από τον επικεφαλή μέχρι τον φροντιστή, αλλά και για τον δικό μας κόπο που πάει χαμένος από την αξιομνημόνευτη βλακεία και ηλιθιότητα ορισμένων οι οποίοι νοιάζονται μόνο για το δικό τους ξέσπασμα και όχι για το συμφέρον της ΑΕΚ που λένε ότι υποστηρίζουν. Δεν την υποστηρίζουν όμως. Αντιθέτως την καταστρέφουν…

7. Δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε την ομαλή και απρόσκοπτη πορεία της ομάδας μας προς την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος, ακόμα και αν χρειαστεί να πάρουμε σκληρές αποφάσεις, όπως το να παίξουμε και τα επόμενα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Το υποσχεθήκαμε στους αθλητές μας και στον προπονητή μας με τους οποίους συνεχίζουμε να είμαστε μαζί. Για εμάς προέχει η ασφάλεια των αθλητών μας αλλά και των φιλοξενούμενων αθλητών, η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και ο σεβασμός στο όνομα και το αθλητικό ιδεώδες της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως. Καλούμε όλο τον υγειή κοσμο της ομάδας μας να γίνει συμμέτοχος στην προσπάθειά μας αυτή έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε άλλες τέτοιες στιγμές.

Έχουμε μπροστά μας δυο ιστορικούς στόχους. Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ενωμένοι θα τους διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η Διοίκηση της Α.Ε.Κ.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags