-->
18/11/13 - 21:34

Τουρκικά F-16 σε χαμηλό ύψος πάνω από την Λευκωσία!

Από τις 13 Νοεμβρίου τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν συνεχώς τον εθνικό εναέριο της Λευκωσίας, μετέχοντας στις εκδηλώσεις για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Ένα μάλιστα F-16 πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση στη διάρκεια της παρέλασης στα κατεχόμενα.

Τουρκικά F-16 σε χαμηλό ύψος πάνω από την Λευκωσία!
35.118views 0shares
Την Δευτέρα όμως οι προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε όριο, την ώρα μάλιστα που στην Κύπρο έχει κηρυχθεί επίσημο πένθος για τον θάνατο του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και την παραμονή της κηδείας του, στην οποία θα παραστούν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν παράνομες πτήσεις πάνω από τη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν διέλευση από τα νοτιοανατολικά προς τα βορειοδυτικά πάνω από τη γραμμή αντιπαράταξης σε χαμηλό ύψος. Ο θόρυβος, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» που έκαναν τα τουρκικά μαχητικά και οι χαμηλές τους πτήσεις προκάλεσαν αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.
 
Ένα τρίτο τουρκικό F-16 παρέμεινε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, κοντά στην κατεχόμενη Λευκωσία.
 
Ήδη το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει διάβημα τόσο προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών όσο και προς τους διεθνείς αεροπορικούς οργανισμούς (ICAO).

Πηγή: tovima.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ