07/04/11 - 17:08

Άντε και τον Σκόκο στον… ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την υπόθεση Μπλάνκο και το σκηνικό που έχει παρουσιάσει η διοίκηση της ΑΕΚ για να αποφύγει το κράξιμο…

Άντε και τον Σκόκο στον… ΠΑΟΚ
23.716views 0shares

Όσοι έχουν μυριστεί εδώ και καιρό το πού πάει η δουλειά, δεν νομίζω να εξεπλάγησαν από τις εξελίξεις με τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Ασφαλώς, για να βολευτεί περισσότερο η διοίκηση και να αποφευχθεί το κράξιμο, θα έχουμε ένα σκηνικό όπου θα παρουσιάζεται ο Μπλάνκο, περίπου, σαν προδότης.

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Αργεντινός είναι ξεκάθαρος για τις προθέσεις του, έστω και μέσω των λεγόμενων του εκπροσώπου του και έχει δεκάδες λόγους για να σηκωθεί και να φύγει. Βέβαια, στο ερώτημα για το αν θα βρει τα ίδια που του δίνει η ΑΕΚ σε άλλη ομάδα, εγώ απαντώ ότι μπορεί να πάει οπουδήποτε και με τα ίδια ή λιγότερα, αλλά θα είναι βέβαιος πως θα τα εισπράξει στην ώρα του.

Πριν σπεύσουμε, λοιπόν, ν’ αρχίσουμε το ξεφωνητό στον Αργεντινό, να θυμηθούμε: Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε που ο Θανόπουλος του έταζε ένα πολύ καλό συμβόλαιο, ανώτερο απ’ αυτό που του προτείνεται τώρα. Ξεφτιλίστηκε στην αρχή της χρονιάς, μένοντας στον πάγκο, την ώρα που έβλεπε τον Τζεμπούρ και τον Σκόκο να διαπραγματεύονται, έχοντας, ήδη, δει ποδοσφαιριστές που δεν τον έφταναν ούτε σε μισό σε προσφορά, να παίρνουν περισσότερα.

Με το που ήρθε ο Μπαχά, άρχισε να βλέπει αυτόν τον ποδοσφαιριστή φανερά ανέτοιμο, αλλά να του παίρνει τη θέση στην ενδεκάδα σε σημαντικά ματς. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν πως την ώρα που του είχε κάνει πρόταση η ΑΕΚ, λίγο πριν εκπνεύσουν οι μεταγραφές στη Ρωσία, ήθελαν να τον ξαποστείλουν εκεί. Βέβαια, για το τελευταίο ξεκαθάρισα πως είναι στη διακριτική ευχέρεια της ομάδας να δεχτεί την πρόταση, από τη στιγμή που ο παίκτης δεν απάντησε άμεσα.

Ο Μπλάνκο έχει προσφέρει στην ΑΕΚ πολλά. Την αξία του την αναγνωρίζουν ακόμα και αντίπαλες ομάδες, όχι, όμως, η «Ένωση». Ο Μπλάνκο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ αυτά τα χρόνια και ουδέποτε έδωσε δικαίωμα να πει κανείς πως εμφανίστηκε αδιάφορος, δεν γλίτωσε από το μένος των οπαδών της ομάδας. Το να βλέπεις τον «Ζορό» να ταπεινώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο και να υποχρεώνεται να πάει με ταξί, όπως και κάποιοι ακόμα, στο ΟΑΚΑ, όπως και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, δεν μπορούν να κρατήσουν τον ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ.

Κάποτε οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι άνθρωποι που περιέβαλλαν την ομάδα, έφευγαν με όμορφο τρόπο από την «Ένωση». Τώρα εκδιώκονται κακήν κακώς άνθρωποι που προσέφεραν περισσότερο ή λιγότερο. Θυμίζω τα πρόσφατα περιστατικά. Πως αποχώρησε ο Αλεξόπουλος, πως έφυγε ο Σούιτσα και πως θα πάρει τον δρόμο για να φύγει ο Μπλάνκο. Έστω και σε μια δύσκολη τετραετία, με εξαίρεση τον πρώτο χρόνο, ο «Ζορό» αξίζει χωρίς να του κρατήσει κανείς κακία, όπου κι αν πάει. Όσο για την ΑΕΚ, δείχνει πως αρχίζει να λησμονεί ακόμα και αυτούς που διαμορφώνουν την πρόσφατη ιστορία της και μάλιστα, τους απομακρύνει με άκομψο τρόπο. Αλλάζει και τρομάζει η ομάδα που λέγεται ΑΕΚ.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ