Facebook Pixel 700 χιλ. ευρώ ετησίως για τις σουίτες πρώην Ολυμπιονικών!
Άλλα Σπορ
| 2011-04-08 11:58:00

700 χιλ. ευρώ ετησίως για τις σουίτες πρώην Ολυμπιονικών!

700 χιλ. ευρώ ετησίως για τις σουίτες πρώην Ολυμπιονικών!

Εφτακόσιες χιλιάδες ευρώ στοιχίζει το χρόνο η διαμονή πρώην Ολυμπιονικών στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, τη στιγμή που το «νέο αίμα» του αθλητισμού, μάταια αναζητά ένα χώρο, για να αποκτήσει βάση στην Αθήνα για τις προπονήσεις.

Την αποστολή εγγράφων στη διοίκηση του κέντρου, ζητώντας την απομάκρυνσή τους, καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστής. «Δεν μπορούμε να μπούμε στα δωμάτια και να κάνουμε έλεγχο», απαντά ο αντιπρόεδρος της Διοίκησης του κέντρου.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά έχει μετατραπεί σε κέντρο αλληλοεξυπηρέτησης μεταξύ των ομοσπονδιών και των πολιτικών, που βγάζουν τις υποχρεώσεις τους, επιβαρύνοντας το ελληνικό Δημόσιο.

Σημειώνεται δε, πως στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά διαμένουν εκτός των πρώην Ολυμπιονικών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τρανταχτά ονόματα, και προπονητές, των οποίων η διαμονή, ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται.

Οι Πηγή Δεβετζή, Μιρέλα Μανιάνι, Αθανασία Τσουμελέκα, Βαλέριος Λεωνίδης, Βίκτωρας Μήτρου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Δημοσθένης Ταμπάκος είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα κάποιοι από τους μη δικαιούχους, ωστόσο έχοντες σουίτα στον Άγιο Κοσμά.

Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος, Β. Σεβαστής, παραπέμπει στη Διοίκηση του Αγίου Κοσμά, για την αναζήτηση ευθυνών, καθώς όπως δηλώνει στην εφημερίδα, έχει στείλει πέντε επιστολές από τον περασμένο Οκτώβριο, ζητώντας να βγουν συγκεκριμένοι αθλητές από τους ξενώνες, κάτι που προφανώς δεν έχει συμβεί.

Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι η διοίκηση του προπονητικού κέντρου είναι υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους ξενώνες.

«Πέντε χρόνια η ίδια ιστορία. Εμείς κάθε χρόνο, όταν κάποιος αθλητής σταματάει, ζητάμε από τη διοίκηση του Αγίου Κοσμά να τον βγάλει έξω, για να εξυπηρετήσουμε κάποιον άλλον αθλητή, ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη, να στεγαστεί. Αρμόδιος για να διώξει κάποιον δεν είμαστε εμείς, αλλά η διοίκηση του κέντρου».

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Σεβαστή, ο αντιπρόεδρος της Διοίκησης του προπονητικού κέντρου, Βασίλης Σιάφας, αναφέρει ότι «ο Άγιος Κοσμάς δεν μπορεί να εκτελέσει το ρόλο των Αρχών και να μπει μέσα στα δωμάτια, για να κάνει έλεγχο. Αντί να στέλνει ο κ. Σεβαστής επιστολές σε μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, προτιμότερο είναι να απευθυνθεί στον εισαγγελέα, ώστε να υπάρξει άμεση διευθέτηση του θέματος».

«Ο ΣΕΓΑΣ κάνει διακρίσεις, προσπαθώντας να διώξει τους μικρότερης εμβέλειας αθλητές και όχι τους αστέρες», δηλώνει ο πρόεδρος της Διοίκησης, Απ. Ρήγας, τονίζοντας, πως μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν φύγει, όσοι δε δικαιούνται να φιλοξενούνται στο κέντρο και προσθέτοντας:

«Πράγματι ο ΣΕΓΑΣ έχει στείλει έγγραφα, που μας ζητάει να βγει συγκεκριμένη αθλήτρια. Και διερωτώμαι: Με ποιο θράσος να πάει ο Άγιος Κοσμάς και να της πει, ότι πρέπει να φύγει; Δεν αντιλέγω, ότι δεν πρέπει να πάει, γιατί όντως έχουμε την ευθύνη και όταν κάποιος δε θέλει να βγει, τότε πρέπει να τον πετάει έξω.

Όταν όμως άλλος έχει την ευθύνη να τους βάλει και μετά τους ειδοποιεί, ότι πρέπει να βγουν, δεν μπορεί να μου λέει να μείνουν μέσα τα αστέρια και οι γνωστοί αθλητές και να πρέπει, να είναι η διοίκηση του Αγίου Κοσμά υπεύθυνη, για να διώξει τους μικρούς».

Πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags