Facebook Pixel Η γκάφα της Ryanair και η «ανεξάρτητη» Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2014-01-20 19:24:00

Η γκάφα της Ryanair και η «ανεξάρτητη» Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γκάφα της Ryanair και η «ανεξάρτητη» Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις θεωρίες περί ανεξαρτησίας της Κρήτης ανατροφοδοτεί με το νέο διαφημιστικό της σποτ  η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία «Ryanair».

Πώς το κάνει αυτό; Σε βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται οι αλλαγές που ετοιμάζει η «Ryanair» για το 2014, ανάμεσα σε άλλους προορισμούς, που απεικονίζονται σε βαλίτσα, εμφανίζεται η Κρήτη με τη σημαία της περιόδου της Κρητικής Πολιτείας.

Αντίθετα, στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις, παρουσιάζονται σημαντικά μνημεία, φημισμένα για τον τουρισμό τους, όπως για παράδειγμα στο αυτοκόλλητο του Βερολίνου απεικονίζεται η πύλη του Βραδεμβούργου.

Σημειώνεται ότι η Κρητική Πολιτεία (1896 – 1913) ήταν το επίσημο όνομα με το οποίο αναγνωρίστηκε η Κρήτη ως αυτόνομο κράτος μετά την κρητική επανάσταση του 1896 και την απόσχισή της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία -όπου και τέθηκε υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ρωσίας- και
αποτέλεσε το μεταβατικό στάδιο πριν την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα το 1913.

Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας με το «αστέρι του Σουλτάνου», ήταν ένας συνδυασμός της Ελληνικής σημαίας της ξηράς του 1822 με την Τουρκική σημαία.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags