Facebook Pixel Το «περιβόλι της χαράς»
Life
| 2011-04-16 17:48:00

Το «περιβόλι της χαράς»

Το «περιβόλι της χαράς»

O Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για το θετικό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, μία ημέρα μετά την απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε να μείνει στην ομάδα του Πειραιά.

Η εικόνα που επικρατούσε στην προπόνηση της Παρασκευής στου Ρέντη, μια μέρα μετά την απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων», αρκεί για να «αποτυπώσει» το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό.

Πως περιέγραψε ποδοσφαιριστής της ομάδας την κατάσταση στου Ρέντη; «Σήμερα ήμασταν παιδική χαρά, περιβόλι. Παντού έβλεπες χαμογελαστά πρόσωπα και αυτό δείχνει πως όλοι ήθελαν την παραμονή του Βαλβέρδε. Καμιά σχέση με την εικόνα που υπήρχε τις δύο προηγούμενες μέρες, όταν κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει αν ο προπονητής θα μείνει. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Μεγάλη υπόθεση για την ομάδα μας».

Ο ίδιος άνθρωπος έλεγε επίσης χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν η καλύτερη δυνατή για την ομάδα του Πειραιά για τους ακόλουθους λόγους.

1. Ο Ολυμπιακός κρατάει έναν προπονητή για δεύτερη σεζόν. Έναν προπονητή καλό, σοβαρό άνθρωπο και με πλάνο στη δουλειά του. Έναν προπονητή που και τις δύο χρονιές που δούλεψε στον Ολυμπιακό παρουσίασε έργο. Δεν κορόιδεψε και δεν κοίταξε απλά να πάρει τα λεφτά.

2. Η παρουσία του Βαλβέρδε για δεύτερο χρόνο στην ομάδα θα μας δώσει πολλά πλεονεκτήματα σε ότι αφορά τον τρόπο δουλειάς το καλοκαίρι. Ξέρει ο προπονητής πως πρέπει να δουλέψει για να προετοιμάσει σωστά την ομάδα. Παράλληλα η «χημεία» του προπονητή ταιριάζει με αυτή της ομάδας. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

3. Οι παίκτες ήθελαν την παραμονή του προπονητή. Έχουν σχεδόν όλοι (με μία ή δύο εξαιρέσεις) τις καλύτερες των σχέσεων με τον Βαλβέρδε. Αναγνωρίζουν ότι είναι δίκαιος και αυτό έχει βοηθήσει στο καλό κλίμα και στην πειθαρχία που επικρατεί στα αποδυτήρια.

4. Διασφαλίζεται μια συνέχεια στην προσπάθεια ενός προπονητή, δεν τελειώνει δηλαδή ένας κύκλος σε ένα χρόνο και «φτου κι απ' την αρχή». Μεγάλη υπόθεση αυτό για την ομάδα. Ίσως να είναι και το μεγαλύτερο κέρδος. Το αν ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να έχει μια καλή πορεία του χρόνου δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Σίγουρα όμως λειτουργεί βάση λογικής και ποδοσφαιρικού πλάνου».
REDάκια

* Ενδεχομένως σύντομα να υπάρξει ένα «σίριαλ» με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. «Σίριαλ» με έναν «ταύρο». Για να δούμε τι θα γίνει. Για να δούμε...

* Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε πολύ απλά αυτό που είχε πει εδώ και αρκετό καιρό. Κράτησε τον Βαλβέρδε στο λιμάνι χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες. Αναμφίβολα μια πολύ σημαντική κίνηση, μια επιτυχία του προέδρου των πρωταθλητών.

* Ο Ραούλ ήδη ετοιμάζει «βαλίτσες» για την Ισπανία, θεωρώντας πως η πρόταση του Ολυμπιακού για μονοετή επέκταση του συμβολαίου του με 700.000 ευρώ ήταν μικρή. Ήθελε ένα εκ. Ευρώ «καθαρά» το χρόνο και τριετές συμβόλαιο. Ας τα βρει από τη Μάλαγα. Και το ένα εκ. Ευρώ και τα τρία χρόνια συμβόλαιο. Και 700.000 που του πρότεινε ο Ολυμπιακός πάρα πολλά ήταν. Πάρα πολλά.

* Αν ο Βαλβέρδε επιμείνει στο πλάνο του, τότε πολύ σύντομα θα ανοίξει και πάλι η ισπανική αγορά. Και με Ιμπάνιεθ και με Μασία. Πολύ ισπανική αγορά. Με ολίγο...Κάλστρομ από Γαλλία. Γι’ αυτόν λέει «ναι» με...κλειστά μάτια ο Βαλβέρδε. Για τον Σάντσες απ’ ότι γνωρίζω δεν...πολυτρελαίνεται.

* Ο Πάρντο θα μείνει. Για βασικός γιατί τον πιστεύει ο Βαλβέρδε. Τώρα το ποιος θα αποκτηθεί για δεύτερος επιλογές υπάρχουν.

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags