Facebook Pixel Τελικός και... τέλος!
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-18 17:34:00

Τελικός και... τέλος!

Τελικός και... τέλος!

Ο Γιώργος Γαλάτσης γράφει για τον τελικό του Κυπέλλου στις 30 Απριλίου και υποστηρίζει ότι οι παίκτες της ΑΕΚ θα ματώσουν για την κατάκτησή του! Από εκεί και πέρα όμως θα χρειαστούν ψυχικά και φυσικά αποθέματα τα οποία είναι δυσεύρετα…

Τελείωσε, λοιπόν, και η κανονική διάρκεια της φετινής Σούπερ Λίγκας. Ευτυχώς, δηλαδή, που τελείωσε γιατί δεν ήθελε και πολύ για να αποτρελαθεί ο ΑΕΚτζής μ' αυτά που έβλεπαν τα ματάκια του καθ' όλη τη διάρκεια της regular season!

Ήταν, ίσως, η χειρότερη παρουσία της ΑΕΚ την τελευταία 20ετία. Με απίστευτα σκαμπανεβάσματα, ταπεινωτικές ήττες, απρόοπτα αποτελέσματα, με γκρίνια και με ελάχιστες στιγμές χαράς. Οι νίκες στα ντέρμπι του ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η νίκη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό της Τούμπας...και κλείσαμε! Τρεις, τέσσερις ''φευγαλέες'' στιγμές χαράς και κλείσαμε.

Θα πείτε ότι τα...καλύτερα έρχονται στο αγωνιστικό ''κομμάτι''. Σωστά. Ο τελικός της 30ης Απριλίου και η συμμετοχή της ομάδας στα play off μπορούν να καλύψουν τις...μουτζούρες που άφησε η ομάδα στον πίνακά της. Τα play off είπα; Γράψτε...λάθος!

Άποψή μου είναι ότι ο χρόνος θα σταματήσει για την ΑΕΚ με τη λήξη του τελικού. Ό,τι και να συμβεί σ' αυτόν, η ομάδα θα χρειαστεί απο 'κει και πέρα τεράστια αποθέματα ψυχικών δυνάμεων για να διεκδικήσει ''στα ίσια'' από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ την 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αποθέματα που δεν υπάρχουν ούτε...για δείγμα στα ''κιτρινόμαυρα'' αποδυτήρια!

Μέσα σ' ένα περιβάλλον που επικρατεί τεράστια ανασφάλεια για ''το αύριο'', με τους μισούς ποδοσφαιριστές...φευγάτους, τους άλλους μισούς...να τους φεύγουν και με έναν προπονητή που θέλει να πάρει το κύπελλο για να γυρίσει στην Ισπανία ''τροπαιούχος'', νομίζω ότι είναι...ουτοπία να περιμένει να δει ο φίλαθλος της ΑΕΚ μια ομάδα που θα...τρώει τα σίδερα στα play off.

Αντίθετα, δεν πρέπει να φοβηθεί ο ΑΕΚτζής την ομάδα στον τελικό! Εκεί φευγάτοι και μη θα ''ματώσουν'' για να καταγράψουν στο παλμαρέ τους μια κατάκτηση και φυσικά, για να γράψουν το όνομά τους δίπλα σε ένα τρόπαιο που θα έρθει μετά από 9 ολόκληρα χρόνια.

Κύπελλο, λοιπόν, με τον ερχομό του οποίου η ομάδα ''αγοράζει'' πρόωρα πολύτιμο χρόνο για την ανασυγκρότησή της. Έχοντας στα χέρια της το προνομιακό ''εισιτήριο'' του Europa Legaue για τα play off του Αυγούστου, μπορεί να αφιερωθεί χωρίς καμιά...πρεμούρα στα σημαντικά προβλήματά της που θα την...καταδιώκουν τους προσεχείς 2 μήνες.

Με την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν τα 8 εκατ ευρώ που απαιτούνται για να ''καθαρίσει το πιάτο της'' η ομάδα και να πάρει την αδειοδότηση, η διοίκηση θα μετρήσει τις δυνάμεις της και θα ''χτίσει'' μια ομάδα δίχως να υποθηκεύσει, αυτή τη φορά, έστω κι ένα ευρώ.

Μια ομάδα...φθηνή πλην τίμια, αν δεν γίνει κανένα θαύμα μέχρι τότε. Μια ΑΕΚ η οποία είναι πολύ πιθανόν να επιστρέψει (για τα ματς του πρωταθλήματος) στην Ριζούπολη. Ας εξασφαλίσει, όμως, πρώτα την αδειοδότηση και θα τα δούμε τα υπόλοιπα ''στην ώρα τους''...

Υ.Γ. Την ύπαρξή της στην Α1 θα παίξει η μπασκετική ΑΕΚ την Τετάρτη. Η ομάδα θέλει πάση θυσία τη νίκη στο εντός με τον Πανιώνιο αλλά και τη νίκη του Κολοσσού στην Ρόδο, επί του Ηλυσιακού. Το καλό για την Ένωση είναι ότι τα κορυφαία διοικητικά στελέχη του Κολοσσού είναι ΑΕΚ...μέχρι το κόκκαλο και δεν θα αφήσουν το ματς ''στην τύχη του''...

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags