Facebook Pixel «Μόνο εγώ ξέρω πως νιώθω...»
Life
| 2011-04-18 22:03:00

«Μόνο εγώ ξέρω πως νιώθω...»

«Μόνο εγώ ξέρω πως νιώθω...»

Ο επί χρόνια αρχηγός της ΑΕΚ και δηλωμένος ΑΕΚτζής Νίκος Χατζής μιλάει για τα συναισθήματά του λίγες ώρες προτού επιχειρήσει να... ρίξει την αγάπη του!

Το διαφημιστικό τσιτάτο που εξέφρασε την οντότητα της περιφέρειας πριν από σχεδόν δύο δεκαετίας, το "Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα" παραφράζεται και γίνεται επίκαιρο στην πραγματικότητα του ελληνικού μπάσκετ ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, όπου αναμένεται να πέσουν κορμιά.

Κι επειδή "Μπάσκετ δεν είναι μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός", τα φώτα (καλό είναι να) πέφτουν στα παιδιά που τραβούν το δικό του Γολγοθά... Τις επόμενες ημέρες, ιστορίες, προσπάθειες, μάχες, συναισθήματα πέφτουν ανάκατα στον μύλο, απ'όπου μόνο ένας/μία θα βγει αλώβητος/η. Ηλυσιακός ή ΑΕΚ;

Ποια από τις δύο ομάδες θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία μετά τους αγώνες της Τετάρτης; Η αγωνία είναι τεράστια κι ως εκ τούτου, ο άνθρωπος που βρίσκεται στο επίκεντρο δεν είναι άλλος από τον Νίκο Χατζή, τον απόλυτο ηγέτης μία άλλης εποχής στην ΑΕΚ, ο οποίος πλέον υπηρετεί ...τον αντίπαλο, τον Ηλυσιακό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο μυαλό, ή την καρδιά του, ουδείς μπορεί να εισχωρήσει, όπως επίσης ουδείς μπορεί να τον κακολογήσει επειδή...

«Όταν μπαίνω στο γήπεδο, το μόνο που θέλω είναι να κερδίσει η ομάδα μου", όπως δηλώνει παραμονή των δύο μεγάλων αγώνων, του Ηλυσιακού με τον Κολοσσό στη Ρόδο και της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στη Ζοφριά. Ο Ηλυσιακός όμως είναι αυτός και όχι η ΑΕΚ που κρατάει την τύχη του στα χέρια του και με δική του νίκη καθορίζει τη μοίρα της Ενωσης...

«Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ναι μεν πλέον, η κατάσταση έχει έρθει στα χέρια μας και μας αρκεί να κάνουμε το καθήκον μας για να τελειώσουμε με επιτυχία τη σεζόν, ωστόσο τα πάντα είναι ανοιχτά. Εμείς θα τα δώσουμε όλα στη Ρόδο κι εύχομαι να βγούμε νικητές...» είπε ο Νίκος Χατζής, που μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστής στον Ηλυσιακό, αλλά η εμπειρία του και η ποιότητά του έχουν προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στην ομάδα του Φλεβαράκη καθ'ολη της διάρκεια της σεζόν.

Το ερώτημα όμως είναι ένα: Πως μπορεί να αισθάνεται η πάλαι ποτέ σημαία της Ενωσης, ο άνθρωπος του οποίου η φανέλα ήταν κρεμασμένη επί χρόνια στις εξέδρες στους αγώνες της Ενωσης, το όνομά του έγινε σύνθημα, τώρα που από τα δικά του χέρια περνάει η συγγραφή της πιο μαύρης σελίδας στην ιστορία της ΑΕΚ; Αυτή είναι η ερώτηση, όμως και η απάντηση είναι επίσης μία... Και βγαίνει μέσα από κουβέντες που δεν σηκώνουν και πολύ συζήτηση... Ο Νίκος Χατζής είναι απόλυτος, κάθετος και αφοπλιστικός...

«Αυτά που μπορεί να αισθάνομαι είναι πολύ προσωπικά, τα έχω μέσα μου και τα σκέφτομαι μόνο εγώ. Είναι πολύ προσωπικό. Είναι δικό μου θέμα αυτό που αισθάνομαι και ό,τι νιώθω. Είναι ξεκάθαρο ότι όταν μπαίνεις στο γήπεδο θες να κερδίσεις, αλλά το συναίσθημα και ο επαγγελματισμός είναι δύο εντελώς ξεχωριστά κομμάτια» τόνισε ο Χατζής.

Ο γκαρντ του Ηλυσιακού πάντως, είναι ειλικρινής, δεν κρύβεται, ούτε βεβαίως αρνείται το παρελθόν του... "Διόλου αδιάφορο μου είναι η θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΚ. Ολους τους ΑΕΚτζήδες ξενερώνει και "χαλάει" η σημερινή πραγματικότητα. Μέσα σε αυτούς είμαι κι εγώ. Δεν το κρύβω. Η ΑΕΚ είναι η αγαπημένη ομάδα μου. Η ζωή, όμως, συνεχίζεται. Αυτός είναι ο πιο ισχυρός και αλάνθαστος κανόνας που υπάρχει στον κόσμο μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς".

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν ήθελε να πει πολλά πράγματα πριν τους αγώνες της Τετάρτης και η σοβαρότητα ανέκαθεν τον διέκρινε. Παραδέχτηκε ότι.... "Η ΑΕΚ πληρώνει όλα τα λάθη των τελευταίων ετών...", αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί.. "Δεν είναι ώρα για να κάνουμε αυτή την αναδρομή".

Το μόνο που είχε στο μυαλό του και μάλιστα εξέφρασε με μεγάλο πάθος ήταν τούτο... "Ο Ηλυσιακός αξίζει να μείνει στην Α1. Και πρέπει να μείνει". Αυτή ήταν η απάντησή του στο δικό μας κάλεσμα να εξηγήσει τους λόγους που θα πρέπει να κερδίσει την παραμονή, ή να πέσει η ΑΕΚ κι αντιστοίχως για τον Ηλυσιακό...

"Δε θα μιλήσω για την ΑΕΚ και ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή τους για τους λόγους που πρέπει να μείνει, ή να πέσει. Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια είναι ότι ο Ηλυσιακός αξίζει να μείνει γιατί έχει έναν άνθρωπο στη διοίκηση, ως πρόεδρο, που δεν άφησε ποτέ την ομάδα στο έλεος του Θεού. Ηταν πάντα εκεί, πάντα παρών, ακόμα και στη δύσκολη στιγμή που είχαμε μετά το ματς με τον Πανελλήνιο και την ήττα μας. Απέμεναν τέσσερις αγωνιστικές, οι πιθανότητες ήταν εναντίον μας και ο καθένας στη θέση του θα μπορούσε να πει ότι εγκαταλείπω.

Αλλες ομάδες θα είχαν διαλυθεί. Αυτός, όμως, όχι μόνο δεν υποχώρησε, αλλά έκανε και τα πάντα για να ενισχυθεί η ομάδα και να καλύψει τα κενά που δημουργήθηκαν φέρνοντας δύο εξαιρετικούς παίκτες, τον Ντέιβις και τον Νενέ. Με απόλυτη βεβαιότητα και γνώση μπορώ να πω ότι με εξαίρεση τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκός, ο Ηλυσιακός, οργανωτικά, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν άλλο στην Α1... Και μόνο για αυτό το γεγονός είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία μία ομάδα που έχει υγεία".

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags