Facebook Pixel Επίσχεση εργασίας στο ALTER
Life
| 2011-04-19 14:36:00

Επίσχεση εργασίας στο ALTER

Επίσχεση εργασίας στο ALTER

Στη Γ.Σ. που πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι του σταθμού αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αν δεν εξοφληθούν ως τη Μ. Πέμπτη τους μισθούς Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα ενώ θα κηρύξουν και κυλιόμενες απεργίες.

Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες για το τί ακριβώς συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις. Χθεσινές πηγές ανέφεραν οτι υπήρξε πρόβλημα από την τράπεζα Πειραιώς και ο Γιώργος Κουρής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τράπεζας κ. Σάλλα προκειμένου ο δεύτερος να εγκρίνει δάνειο 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γιώργος Κουρής ως εγγύηση προσέφερε ένα μεγάλο ακίνητο στην Κεφαλονιά. Ο μεγαλοτραπεζίτης δεσμεύτηκε να απαντήσει μετά το Πάσχα.

Πληροφορίες λένε πως η πρόταση του επενδυτικού fund της Αrgo Capital Management Ltd προς τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιοργάνωση του τηλεοπτικού σταθμού Alter αλλά και την αναδιάρθρωση του υπέρογκου τραπεζικού δανεισμού δεν βρίσκει σύμφωνη την Πειραιώς.

Όπως έγινε γνωστό από τις τράπεζες ζητείται άμεση καταβολή 35 εκατ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης, μετοχοποίηση χρεών για το 60% των οφειλών, ενώ για το υπόλοιπο 40% των οφειλών που είναι επιταγές διαφημιστικών εταιρειών ζητούν επίσης τη συνδρομή των τραπεζών για να υπάρξει συμβιβασμός.

Υπενθυμίζεται ότι η Αrgo με έδρα την Κύπρο ελέγχει στη χώρα μας την εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας On Telecom και έχει ενδιαφερθεί για την απόκτηση του καναλιού διαβλέποντας μελλοντικές συνέργειες (π.χ. παροχή τηλεοπτικού περιεχομένου στους συνδρομητές της On κ.α.)

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του 9μηνου του 2010 (λογιστική κατάσταση για τη χρήση του 2010 δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί) οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του Alter προς τις τράπεζες ήταν 106 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες 123 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις πλην τραπεζών ανήρχοντο στα 276 εκατ. ευρώ.

Πηγή: golema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags