19/04/11 - 17:26

Ο τελικός κρίνει και τα πλέι-οφ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τους μεγάλους στόχους της ΑΕΚ και τι μέλλει γενέσθαι το καλοκαίρι…

Ο τελικός κρίνει και τα πλέι-οφ
23.747views 0shares
Το νέο Pamestoixima.gr είναι και στο Nations League με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Η ΑΕΚ από την «εξάρα» και μετά δείχνει να μην μπορεί να συνέλθει. Με μοναδική εξαίρεση την αναμέτρηση με τη Λάρισα και εκεί μιλάμε για το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, κατά τ' άλλα, η «Ένωση» δείχνει όλο και πιο αποδυναμωμένη.

Ταυτόχρονα, την Τρίτη κρίνεται σε πρώτη φάση η αδειοδότησή της, μιας και αυτό το σίριαλ, θα έχει και άλλα επεισόδια…

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αναφορικά με τα πλέι-οφ και σε συνδυασμό με το Κύπελλο, ο τελικός δεν αποτελεί απλά τέτοιον για την κατάκτηση ενός τροπαίου μετά από εννέα χρόνια. Αλλά τελικό επιβίωσης, μιας και από την κατάκτηση του, πιστεύω πως θα κριθεί σε μεγάλο ποσοστό η πορεία στα πλέι-οφ.

Δεν θέλω να σκέφτομαι καν το ενδεχόμενο να μην κατακτηθεί το Κύπελλο, διότι τότε το ενδεχόμενο κατάρρευσης από την τεράστια πίεση στα πλέι-οφ, θα είναι μεγάλο. Παράλληλα, αυτή η διαδικασία θα είναι, έτσι κι αλλιώς, επίπονη για πολλούς από τους μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που θα πρέπει να παίζουν Κυριακή-Τετάρτη- Κυριακή σε ένα κολασμένο 20ήμερο που θα έχει εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις. Αν η «Ένωση» κατακτήσει το Κύπελλο, τουλάχιστον, ψυχολογικά, θα είναι ήρεμη και βέβαιη πως στη χειρότερη περίπτωση, θα έχει εξασφαλισμένο το «καλό» εισιτήριο για το Europa League.

Για το ενδεχόμενο να επιδιώξει η «Ένωση» τη δεύτερη θέση; Γνωρίζω ότι πολλοί θ' απαντήσουν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε μεγάλους κινδύνους (αν πρώτα, βέβαια, με το καλό η ΑΕΚ λάβει την αδειοδότηση), εξαιτίας του ότι η χρονιά θα ξεκινούσε πάρα πολύ νωρίς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πολλοί, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και ιδιαίτερες ελπίδες, λοιπόν, με βάση τις κληρώσεις, θα έλεγαν ότι το σενάριο της δεύτερης θέσης, δεν θα ήταν και το ιδανικότερο. Επιπλέον, αυτό θα απαιτούσε και μεταγραφές, που σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν μπορεί να συμβεί. Έστω και αν λάβουμε υπόψη όλα τα παραπάνω, όμως, δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν οφείλει να επιδιώξει την πρωτιά στα πλέι-οφ.

Υ.Γ.: Άνθρωποι που αποτελούν σημεία αναφοράς γι' αυτή την ομάδα, είναι βέβαιο πως θα προσεγγιστούν για ν' αποτελέσουν «ασπίδα» γι' αυτή τη διοίκηση. Εύχομαι να μην πέσει κανείς στην παγίδα…

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ