Facebook Pixel Βάζει "λουκέτο" ο ΟΦΘ!
Άλλα Σπορ
| 2011-04-20 20:23:00

Βάζει "λουκέτο" ο ΟΦΘ!

Βάζει "λουκέτο" ο ΟΦΘ!

Την κατάργηση τμημάτων από την ιστιοπλοΐα, την κωπηλασία, την κολύμβηση και το πόλο σκέφτεται ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης (ΟΦΘ) Θεσσαλονίκης, μετά την οικονομική στενότητα που βιώνει τους τελευταίους μήνες ο σύλλογος...

Με επιστολή που έστειλε στον ΓΓΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή αναφέρει αναλυτικά όλους τους λόγους που ανάγκασαν τη διοίκηση να πάρει αυτές τις αποφάσεις, ενώ χαρακτήρισε άδικα τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου.

Αναλυτικά:

«Όπως γνωρίζετε με το Νόμο 3842/2010 περί φόρου εισοδήματος στα ναυταθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία ο ΟΦΘ καλείται να πληρώσει περίπου 42.000 ευρώ αναδρομικά για το έτος 2010. Επί πλέον πληρώνουμε ενοίκιο στην Κ.Ε.Δ. (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) για το χώρο που κατέχουμε, πληρώνουμε πρόστιμα (το τελευταίο 16.000 ευρώ) στην Κ.Υ.Δ. (Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου) για παράνομη χρήση του αιγιαλού λόγω της εισόδου των ιστιοπλοϊκών, κωπηλατικών και σωστικών – προπονητικών σκαφών στη θάλασσα, πληρώνουμε παράβολα στο Λιμεναρχείο για τη διεξαγωγή αγώνων στο Θερμαϊκό Κόλπο και θεωρούμε ότι μπορεί να πληρώνουμε πολλά περισσότερα και από ορισμένες ιδιωτικές κερδοσκοπικές εταιρείες.

Η πρόσφατη φορολογία προστιθέμενη στα προγενέστερα έφερε τον Όμιλο σε απελπιστική κατάσταση. Διαπιστώνουμε ότι οι δικές μας δυνάμεις δεν φθάνουν πλέον για να αντιμετωπίσουμε τα έξοδά μας, έτσι αποφασίσαμε να αναστείλουμε ή και να καταργήσουμε κάποια από τα τμήματα Κωπηλασίας, Ιστιοπλοΐας, Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης και Καταδύσεων από βατήρα, που με τόση συνέπεια καλλιεργούμε μέχρι σήμερα.

Μετά από τα παραπάνω, περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες προς την Πολιτεία για να παρακάμψουμε το ανυπέρβλητο εμπόδιο που μας δημιουργήθηκε, προκειμένου να πετύχετε την, εκ μέρους της, ανάκληση του άμεσου και άδικου φόρου που μας επέβαλε, λόγω του μη κερδοσκοπικού – κοινωφελούς έργου που προσφέρουμε και επί πλέον να σας γνωρίσει τις προθέσεις της, σε ότι αφορά τη στήριξή της ή όχι στην επιβίωση του ναυταθλητισμού στη χώρα μας και θα το θεωρούσαμε θετικό να μας επισκεφθείτε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, τις εγκαταστάσεις που διαθέτουμε και το έργο που επιτελούμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags