Facebook Pixel Η ΑΕΚ του...ΔΝΤ
Life
| 2011-04-22 20:55:00

Η ΑΕΚ του...ΔΝΤ

Η ΑΕΚ του...ΔΝΤ

Για να καταφέρει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν να μειώσει το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος κατά 40%, θα πρέπει να το ρίξει από τα 14,5 εκατ. ευρώ στα 8,7 εκατ. Προκειμένου να το πετύχει αυτό η Ενωση φέρεται να έχει θέσει ως στόχο της τη νέα σεζόν να μην έχει στο ρόστερ της κανέναν ποδοσφαιριστή που οι ετήσιες απολαβές του να ξεπερνούν τα 400.000 ευρώ.

Συνεπώς, είναι υποχρεωμένη να επιχειρήσει να «απαλλαγεί» από τα συμβόλαια σχεδόν όλων των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της, καθώς τα μηνύματα που έχει δεχθεί, είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά τους να δεχθούν μείωση αποδοχών.

Επιχείρηση μειώσεις

Το γεγονός ότι η διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε (με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα) να προχωρήσει σε μείωση του μπάτζετ της ομάδας κατά τα 40%, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταφέρει να πετύχει αυτόν τον στόχο. Το πρόσφατο παρελθόν την έχει διδάξει ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.

Το περασμένο καλοκαίρι, η διοίκηση της ΠΑΕ είχε θέσει ως στόχο να ρίξει το έλλειμμα από τα 14 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι κάτω από τα 8 εκατ. ευρώ. Το φθινόπωρο οι ιθύνοντες της ΠΑΕ υπερηφανεύονταν ότι κατάφεραν να μειώσουν δραστικά τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ, όμως παρ' όλα αυτά η φετινή χρήση θα κλείσει τελικά με «μαύρη τρύπα» ύψους 14,5 εκατ. ευρώ! Αυτό ήταν αποτέλεσμα κυρίως της αποτυχίας της διοίκησης να λύσει «αναίμακτα» τη συνεργασία της με παίκτες που δεν υπολογίζονταν, των ανοιγμάτων που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στον μεταγραφικό τομέα, αλλά και της αδυναμίας να πουλήσει παίκτες.

Υπόθεση «προπονητής»

Βέβαια, ένα μεγάλο ερώτημα που γεννάται σε περίπτωση που εφαρμοστεί το… μνημόνιο στην ΑΕΚ είναι τι θα γίνει με τον Μανόλο Χιμένεθ. Είναι δεδομένο ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν θα πετάξει από τη χαρά του αν του ανακοινωθεί ότι θα αναγκαστεί να φτιάξει ουσιαστικά μια ομάδα από την αρχή, γνωρίζοντας ότι θα έχει κατά πολύ μικρότερο μπάτζετ από τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεχθεί να αναλάβει αυτό το πλάνο, θα είναι παράλογο για την ΑΕΚ να της κοστίζει ο προπονητής της τα τριπλάσια χρήματα από το ακριβότερο συμβόλαιο ποδοσφαιριστή της (1,2 εκατ. ευρώ ετησίως)!

Μεταγραφές ως 300.000 ευρώ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εξέδρα», η πολιτική λιτότητας που σκοπεύει να ακολουθήσει η ΑΕΚ στον τομέα της ενίσχυσής της, έχει μεταφερθεί σε όλους τους μάνατζερ που έχουν έρθει σε επαφή με τον Αρναρ Γκρέταρσον, προκειμένου να μιλήσουν μαζί του ενόψει του προσεχούς καλοκαιριού. Ο Ισλανδός έχει ξεκαθαρίσει στους ατζέντηδες ότι η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ θα έχει τη δυνατότητα να «χτυπήσει» μόνο ελεύθερους ποδοσφαιριστές στην καλοκαιρινή αγορά, αφού το μπάτζετ της δεν αντέχει ούτε... ευρώ ως πληρωμή για την αγορά δικαιωμάτων κάποιου παίκτη από άλλη ομάδα.Μάλιστα, ο Γκρέταρσον έχει τονίσει στους μάνατζερ ότι η ομάδα δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τη δυνατότητα να προσφέρει σε παίκτες συμβόλαια τα οποία θα προβλέπουν ετήσιες απολαβές που θα ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

Δείτε σχετικά γραφήματα:

ΠΗΓΗ: www.exedasports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags