Facebook Pixel «Δέσμευση και στόχος»!
Life
| 2011-04-22 22:44:00

«Δέσμευση και στόχος»!

«Δέσμευση και στόχος»!

«Η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαφέλφεια θα βοηθήσει όλη την πόλη και θα λειτουργήσει θετικά για την τοπική μας αγορά», δήλωσε η Ευτυχία Αποστολάκη τονίζοντας την ανάγκη για την επιστροφή της «Ένωσης» στην περιοχή.

Η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας παραχώρησε συνέντευξη στην «Ώρα των Σπορ» και υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και όχι μόνο για τους φιλάθλους της ομάδας.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του συνδυασμού σας, ήταν η επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο κόσμος περιμένει και μία δέσμευση όχι πια προεκλογική, αλλά ως Δημοτική Αρχή.
Είναι γεγονός ότι το ζήτημα της επιστροφής της ΑΕΚ στην πόλη μας, αποτέλεσε μία βασική μας προεκλογική δέσμευση και σήμερα αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους μας, ως διοίκηση του νέου ενιαίου πλέον Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος. Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για τον κόσμο της ΑΕΚ το συγκεκριμένο θέμα και γι’ αυτό το λόγο, παραμένουμε μετρημένοι και σοβαροί τόσο στα λόγια, όσο και στις ενέργειες μας. Σας διαβεβαιώνων ότι από την πλευρά μας υπάρχει και η βούληση, αλλά και η γνώση να διαχειριστούμε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ θα βοηθήσει όλη την πόλη και θα λειτουργήσει θετικά για την τοπική μας αγορά. Πρόκειται για έργο «ζωτικής» σημασίας για όλους, όχι μόνο για τους φιλάθλους της ομάδας.

Πριν λίγες ημέρες, είχαμε μία νέα επαφή με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, ποια είναι η αίσθηση που αποκομίσατε;
Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι με εκπροσώπους της ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής κάνουν μία πολύ σοβαρή προσπάθεια για να αποκτήσει η ομάδα το δικό της γήπεδο. Έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια τους και στην πρόσφατη συνάντηση μας, με ενημέρωσαν για τις ενέργειες που σχεδιάζουν. Όμως επειδή τα λόγια είναι του αέρα ζήτησα να υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα επισφραγίζει την από κοινού προσπάθεια μας και θα αναφέρει με λεπτομέρειες το σχέδιο τους, αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα χρειαστεί να αναλάβει ο Δήμος, προκειμένου να μπορέσω κι εγώ από την μεριά μου να ενημερώσω τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες της πόλης.

Η συμβολή της Δημοτικής αρχής για να χτιστεί το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι πολύ σημαντική. Σε ποιο βαθμό είναι διατεθειμένος να βοηθήσει ο Δήμος;
Όπως γνωρίζετε, οι αρμοδιότητες του Δήμου πάνω σε αυτό το θέμα είναι συγκεκριμένες και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν το οικονομικό σκέλος του έργου. Η επιθυμία μας είναι να χτιστεί το γήπεδο της ΑΕΚ στο Δήμο μας. Θα σταθούμε στο πλευρό της διοίκησης της ΑΕΚ και θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες της να υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο όμως θα σέβεται τους πολεοδομικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες, καθώς και τις απαιτήσεις των δημοτών μας. Θα πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε κάθε βήμα μας, ώστε να μην καταπέσει το όλο εγχείρημα, διότι ο ρόλος μας είναι να εγγυόμαστε τα συμφέροντα των δημοτών μας και αυτό πράττουμε καθημερινά και θα εξακολουθούμε να πράττουμε όσο διαρκεί η θητεία μας. Πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρουμε να βρούμε τη χρυσή τομή. Θέλουμε την ΑΕΚ στην πόλη μας και αντιμετωπίζουμε την «Ένωση», ως γέφυρα ιστορίας και πολιτισμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ΑΕΚ έχει γράψει χρυσή σελίδα στον αθλητισμό σε όλα τα τμήματα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Έχει γίνει πολύς λόγος για τοποθετήσεις προηγούμενων δημοτικών αρχών, οι οποίες δεν θεώρησαν την ΑΕΚ σωματείο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ποια είναι η άποψη σας;
Δεν ξέρω και δεν με απασχολεί ποια ήταν η θέση της προηγούμενες Δημοτικούς Αρχής, αλλά θα σας πω αυτό που είχε πει ο σύζυγος μου, Γιώργος Αποστολάκης και είναι η πραγματικότητα: «Η ΑΕΚ δεν ανήκει μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ ανήκει σε όλη την Ελλάδα». Η ΑΕΚ αποτελεί ένα τεράστιο γεγονός για εμάς. Όχι μόνο αθλητικό. Η ΑΕΚ είναι ιδέα. Μας ενώνει με την ιστορία της περιοχής μας. Έχουμε κοινές ρίζες. ΑΕΚ σημαίνει πολιτισμός και αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε ποτέ. Αδιαπραγμάτευτα, η ΑΕΚ αποτελεί σωματείο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και είναι ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός, να φιλοξενούμε την ομάδα που έκανε υπερήφανους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο με τις διακρίσεις της.

Θεωρείτε πως η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα αναβαθμίσει γενικότερα την περιοχή;
Αδιαμφισβήτητα αποτελεί κορυφαίο αναπτυξιακό έργο, τόσο για το Δήμο μας, όσο και για τους όμορους Δήμους. Το γήπεδο θα εξυπηρετεί και ανάγκες του αθλητικού οργανισμού του Δήμου μας, καθώς και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στις επαφές με τη Διοίκηση της ΑΕΚ τονίσαμε το πρόβλημα της στάθμευσης και τους κάναμε αντιληπτό, πως ως Νέα Δημοτική Αρχή επιθυμούμε στη μακέτα του γηπέδου να προβλέπονται χώροι στάθμευσης, οι οποίοι να μπορούν να εκμεταλλεύονται από τον Δήμο μας, τις ημέρες και τις ώρες που δεν θα είναι προγραμματισμένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες. Είναι βέβαιο πως το νέο γήπεδο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς σε επίπεδο αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Θα δώσει πάλι πνοή στην πόλη και θα βοηθήσει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Με δεδομένο την έλλειψη γηπέδου της ΑΕΚ, έχετε ενημερωθεί και για το γηπεδικό πρόβλημα τον ερασιτεχνικών τμημάτων. Μπορεί ο Δήμος να δώσει κάποια λύση;
Έχω έρθει πολλές φορές σε επαφή, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου με τους ανθρώπους της Ερασιτεχνικής και των τμημάτων υποδομών. Μου έχουν επισημάνει το έντονο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν τα τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Έχουμε ήδη κάνει τον απαραίτητο προγραμματισμό για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των τμημάτων στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Πρόσφατα συνεργαστήκαμε άριστα με την Ερασιτεχνική ΑΕΡΚ, τόσο στην διοργάνωση του ποδηλατικού σιρκουί, αλλά και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις στις οποίες ζητήθηκε η συνδρομή μας.

Είστε έτοιμοι ως Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσετε πιθανές αντιδράσεις από κάποιους που δεν επιθυμούν την ανέγερση του γηπέδου;
Πιστεύω ότι έχει ωριμάσει αρκετά το θέμα και ο κόσμος αισθάνεται έντονα την απουσία της ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Διοίκηση της ΑΕΚ αυτή την στιγμή στρέφεται προς την κατασκευή ενός γηπέδου το οποίου θα είναι νόμιμο. Δεν πρόκειται για κάποιο εμπορικό κέντρο που θα επιβαρύνει την πόλη μας. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις εφόσον όλα γίνουν, όπως προβλέπει η νομοθεσία και οι πολεοδομικοί και περιβαλλοντικοί κανόνες.

Και οι υπόλοιποι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης είχαν δεσμευτεί προεκλογικά για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πιστεύετε ότι θα παραμείνουν πιστοί στις θέσεις τους;
Είναι αρχή τόσο δική μου, όσο και του συνδυασμού μου να παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και να τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Εύχομαι και οι υπόλοιποι συνδυασμοί, εφόσον έχουν δεσμευτεί να κάνουν το ίδιο.

Σας καλύπτουν οι αθλητικοί χώροι για τις δραστηριότητες του Δήμου σας;
Είναι επιβεβλημένη η κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη μας, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες του φορέα αθλητισμού και των σωματείων του Δήμου μας. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η ενασχόληση με τον αθλητισμό, αποτελεί την πιο υγιή διέξοδο, τόσο για τα παιδιά, όσο για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Πιστεύετε ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει το Κύπελλο;
Είμαι σίγουρη ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει το Κύπελλο και ευελπιστώ να γιορτάσουμε την κατάκτησή του, στην πόλη μας. Αυτό το τρόπαιο θα δώσει χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να καταλάβουν οι σημερινοί παίκτες, ότι η φανέλα που φορούν, κουβαλάει μία τεράστια ιστορία και σε κάθε τους εμφάνιση θα πρέπει να την τιμούν, όχι να την κηλιδώνουν. Μην ξεχνάμε όμως και την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που διεκδικεί το νταμπλ φέτος. Και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Καλή τους επιτυχία λοιπόν και Καλή Ανάσταση σε όλους.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags