Facebook Pixel Γηγενείς νέας εποχής
Life
| 2011-04-23 19:20:00

Γηγενείς νέας εποχής

Γηγενείς νέας εποχής

Ο ΠΑΟΚ όντως έχει δουλέψει πάρα πολύ στις ακαδημίες του και σύντομα ένα σοβαρό ποσοστό του ρόστερ της ανδρικής ομάδας θα καλύπτεται από γνήσια τέκνα της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πάντως των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για να παρουσιαστούν με τη πρώτη ομάδα, οι φουρνιές που ξεκίνησαν να δουλεύουν την εποχή που την ΠΑΕ ανέλαβε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ήδη, οι ακαδημίες της εποχής Ζαγοράκη συμπληρώνουν τέσσερα χρόνια και αναμένεται οι φουρνιές που εξ ολοκλήρου δούλεψαν σε πιο επαγγελματικά πρότυπα από ηλικία 11 με 12 ετών να είναι έτοιμες μέσα στην επόμενη διετία.

Ουσιαστικά, μέσα από το οργανόγραμμα που αρχικά δούλεψε ο Θόδωρος Ελευθεριάδης και μετά τη φυγή του, το ακολούθησαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, οι παίκτες που ξεκίνησαν μέσα από σωστές βάσεις, μέσα από επαγγελματική εκγύμναση και σωστή τακτική συμπεριφορά, θα είναι έτοιμοι για το μεγάλο βήμα σε μία διετία.

Επίσης, το παιδομάζωμα που έγινε από τον ΠΑΟΚ, αφορά τις ηλικίες 15 με 16 ετών σήμερα, δηλαδή του γεννημένους το 1995, οι οποίοι αποκτήθηκαν από την ομάδα όταν ήταν 11 με 12 ετών και αποτελούσαν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στη βόρειο Ελλάδα και όχι μόνο.

Σε αυτές τις ηλικίες ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πέντε διεθνείς, ενώ σύμφωνα με όσους παρακολουθούν τις ακαδημίες, θα μπορούσε να έχει και άλλους.

Άρα, η μαζική παραγωγή παικτών της σχολής ΠΑΟΚ αναμένεται να ξεκινήσει μετά από μία διετία, παρότι από αυτό το καλοκαίρι ήδη πολλά παιδιά θα βρίσκονται στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Κανένα από αυτά όμως δεν ξεκίνησε την επαγγελματική δουλειά από τις ηλικίες που έπρεπε, αλλά τουλάχιστον πρόλαβαν το τρένο της διάκρισης. Ή τουλάχιστον της ευκαιρίας που θα πάρουν.

Οι Αθανασιάδης, Τσουκαλάς που παίζουν σήμερα βασικό ρόλο στη μεγάλη ομάδα, είναι παιδιά που βγήκαν από τις ακαδημίες, περνώντας όμως από τα πέτρινα χρόνια τους, τότε που ο Σταύρος Σαράφης και ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης πάλευαν με τα κύματα για να τα καταφέρουν.

Πλέον, η φουρνιά που θα είναι έτοιμη σε μία διετία, θα αποτελεί το προϊόν της επένδυσης που έγινε στην εποχή Ζαγοράκη και πολλοί περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags