Facebook Pixel Το... ξωτικό του μπάσκετ!
Μπάσκετ
| 2011-04-23 23:39:00

Το... ξωτικό του μπάσκετ!

Το... ξωτικό του μπάσκετ!

Ο Βασίλης Σκουντής συνεχίζει τα αφιερώματα στα F4 με το δωδέκατο του 1999 στο Μόναχο, το οποίο επιφύλαξε το τέλος εποχής του Ολυμπιακού και την εμφάνιση μίας ομάδας... ξωτικό του μπάσκετ, που δυστυχώς αποδείχτηκε θνησιγενής!

12ο ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΟΤΕ: Τρίτη 20 και Πέμπτη 22 Απριλίου 1999. ΠΟΥ: Olympia Hall, Mόναχο. ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ: Ζαλγκίρις Κάουνας... ΚΙ ΕΜΕΙΣ: Τρίτος ο Ολυμπιακός, στο τέταρτο Φάιναλ Φορ του σε διάστημα έξι ετών. ΜVP: Τάιους Έντνι.

To 1972 έκανε την αρχή η εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης, το 1989 ήταν η σειρά η Γιουγκοπάστικα, το 1993 πήρε τη σκυτάλη η εθνική Γερμανίας και το 1999 σήμανε η ώρα της Ζαλγκίρις, Ε, κατόπιν όλων αυτών των (τεσσάρων, τον αριθμόν) εκπλήξεων, δεν τίθεται θέμα: Το Οlympia Halle του Μονάχου δεν είναι κλειστό γήπεδο, αλλά στοιχειωμένος πύργος!

Δέκα χρόνια, λοιπόν, μετά τον θρίαμβο της Γιουγκοπλάστικα (και 13 μετά τη δική της αποτυχημένη απόπειρα στη Βουδαπέστη) μια άλλη ομάδα που επίσης έπαιζε ολοκληρωτικό μπάσκετ ανέβηκε στο θρόνο: η φοβερή και τρομερή Ζαλγκίρις του Κάουνας. Το νόμισμα αποδείχτηκε ότι είχε δύο όψεις, διότι την προηγούμενη χρονιά η Κίντερ ενίκησε χάρη στην άμυνα της, αλλά το '99 εξελίχθηκε στην εκδίκηση της επίθεσης!Ακόμη και τώρα,εν έτει 2011, αυτό το στιλ μπάσκετ που λανσάρισε (αλλά το απέσυρε αμέσως η ίδια από την κυκλοφορία) η Ζαλγκίρις παραμένει μοναδικό και γι' αυτό θα διαιωνίζεται εις τους αιώνας των αιώνων!

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags