Facebook Pixel Κύπελλο για το… ζην
Life
| 2011-04-25 16:12:00

Κύπελλο για το… ζην

Κύπελλο για το… ζην

Ο Γιάννης Κυφωνίδης γράφει για το τι θα σημαίνει για την ΑΕΚ η ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου.

Πολλές φορές και ειδικά για ομάδες με την ιστορία της ΑΕΚ, το να κατακτήσουν το κύπελλο είναι θέμα «ευ ζην», το «κερασάκι στη τούρτα» που λέμε.

Οι μεγάλες ομάδες της κάθε χώρας, μεγάλωσαν τον ίσκιο τους με τα πρωταθλήματα, την αύξηση των φιλάθλων τους και τις ευρωπαϊκές επιτυχίες. Το κύπελλο ήταν πολλές φορές η επιβεβαίωση του μεγέθους, και κάποιες άλλες η ενδιάμεση στάση πριν από μία ακόμα κατάκτηση πρωταθλήματος. Κάπου εκεί, στην δεύτερη κατηγορία, πίστευαν οι φίλοι της ΑΕΚ ότι άνηκαν και τα κύπελλα που κατέκτησε η ομάδα μετά τον τελευταίο της τίτλο πρωταθλήματος το 1994.

Όλοι θεωρούσαν ότι εκείνες οι φιέστες για την δεύτερη σε λάμψη κούπα ήταν παρενθέσεις μέχρι να επιστρέψει η Ένωση στην πραγματική κορυφή κι όχι ένα σκαλί κάτω από αυτή. Κι όμως τα χρόνια περνούσαν και όχι μόνο δεν ήρθε το πρωτάθλημα αλλά σταμάτησαν να έρχονται και κύπελλα. Το τελευταίο το χάρηκαν οι «κιτρινόμαυροι» το 2002. Και τώρα εννέα χρόνια μετά αγγίζουν και πάλι το όνειρο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μία υπόθεση ευζωίας, αλλά για μία μάχη επιβίωσης. Για έναν τίτλο που δεν θα λύσει τα προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την επόμενη μέρα. Έδαφος που με τις κατάλληλες κινήσεις, την απαραίτητη τύχη και την ανθεκτικότητα που θα επιδείξει η ΑΕΚ σαν αθλητικός οργανισμός μπορεί ο κόσμος της να σπείρει τους σπόρους για ένα καλύτερο αύριο. Μπορεί να ελπίζει στην πρώτη θέση των πλέι οφ που θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και της εισροής σημαντικών κεφαλαίων στο… ετοιμοθάνατο ταμείο της ομάδας.

Μπορεί να δει με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία την υπόθεση της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που ασφαλώς θα δώσει τεράστια ώθηση στον «Δικέφαλο». Μπορεί να ελπίζει ότι νυν και πρώην μέτοχοι θα δουν πιο ζεστά την ενασχόλησή τους με την ομάδας. Μπορεί να ονειρεύεται ότι θα βρεθούν μεγάλοι ή μικροί επενδυτές που θα διαπιστώσουν ένα καλύτερο υπόβαθρο για να επενδύσουν. Μπορεί επιτέλους να πιστέψει ότι πραγματικά υπάρχουν δυνατότητες να δημιουργηθεί μία ομάδα πρωταθλητισμού. Όχι να ανέβει στην κορυφή από την επόμενη κιόλας χρονιά, αλλά σε σύντομο –σχετικά- χρονικό διάστημα. Όλα αυτά μόνο αν κατακτηθεί το κύπελλο. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση το μέλλον δεν μπορεί κανείς νομίζω να το φανταστεί με χαρούμενα χρώματα….

Πηγή: novasports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags