Facebook Pixel Λέσχη, δημοκρατία, προοπτική
Life
| 2011-04-25 21:30:00

Λέσχη, δημοκρατία, προοπτική

Λέσχη, δημοκρατία, προοπτική

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για τις εκλογές της Λέσχης Φίλων Άρη, που θα βγάλει τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ, κάνει μια αναδρομή στην θητεία το Αθανασιάδη και εξηγεί γιατί οι "κιτρινόμαυροι" έχουν προοπτική με το ιδανικό μοντέλο που ακολουθούν.

Σ’ έναν μήνα περίπου από τώρα οι φίλοι του Αρη θα οδηγηθούν στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ. Πρόκειται για την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας σε ελληνική ΠΑΕ, αφού ο κόσμος είναι αυτός που θα ορίσει το μέλλον της ομάδας.

Θα ψηφίσει για να αναδείξει το διοικητικό σχήμα στο οποίο θα εμπιστευθεί τις τύχες της ΠΑΕ την επόμενη διετία, θα το ελέγχει κι αν στην πορεία διαπιστώσει ότι έκανε λάθος, έχει τη δυνατότητα να το διορθώσει. Μέσα από διάφανες και νόμιμες διαδικασίες που ορίζονται το καταστατικό του φορέα.

Επί του παρόντος, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται μόνο ένα διοικητικό σχήμα. Αυτό που θα εκφράζεται από τη σημερινή διοίκηση του Θανάση Αθανασιάδη. Ακούγονται και λέγονται πολλά για την εμφάνιση δεύτερου ψηφοδελτίου.

Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά η αίσθησή μας είναι πως δεν θα εμφανιστεί άλλο υποψήφιο σχήμα (ακούστηκε ότι ετοιμάζουν σχήμα οι Τζεβελέκης, Δαμιανίδης αλλά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι θα μείνει μόνο σε επίπεδο... φημών). Δεν θα είναι άσχημο να προκύψει δεύτερο ψηφοδέλτιο, αλλά γνωρίζοντας καλά τα "εντός και εκτός Άρη", το θεωρούμε μάλλον απίθανο να συμβεί. Πάμε παρακάτω τώρα.

Η διοίκηση Αθανασιάδη...

Τα μέλη της Λέσχης θα κρίνουν αν η θητεία της νυν διοίκησης ήταν πετυχημένη ή αποτυχημένη κι αν πρέπει να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς αυτήν. Αποτυχημένο δεν ήταν σίγουρο το πέρασμα της διοίκησης Αθανασιάδη. Το αντίθετο, θα λέγαμε. Εξέλιξε τον Άρη ακόμη περισσότερο από την ημέρα που ανέλαβε την ΠΑΕ, σε όλα τα επίπεδα. Διοικητικά, οικονομικά, εμπορικά και αγωνιστικά. Και μην σταθεί κανείς στον αποκλεισμό από τα πλέι οφ φέτος γιατί θα είναι σαν να ισοπεδώνει τα πάντα.

Η φετινή χρονιά ήταν η πιο παράξενη της σύγχρονης ιστορίας του Άρη, αφού κλήθηκε να διαχειριστεί μία κατάσταση που δεν φανταζόταν ότι θα εξελισσόταν έτσι. Δηλαδή, η ομάδα αγωνιστικά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις παράλληλες υποχρεώσεις που είχε σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην οποία Ευρώπη κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε μέχρι τους «32» όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων. Και το τίμημα ήταν ο αποκλεισμός από τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, σαφώς έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί σε κάποια ζητήματα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το παραπάνω. Στο κάτω κάτω, τα μέλη της Λέσχης θα το κρίνουν καλύτερα από εμάς και όποιος έχει διαφορετική άποψη, μπορεί να την καταθέσει στη γενική συνέλευση του φορέα. Πάντως, η ψυχραιμία και η ωριμότητα που δείχνει η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου, μάλλον επιβεβαιώνει και τη δική μας αίσθηση.

Ο Άρης... μεγάλωσε

Το πιο ενθαρρυντικό και πιο σπουδαίο, όμως, για τον Άρη, είναι πως παρά την αποτυχία του στην Ελλάδα (μην ξεχνάμε και τον αποκλεισμό του κυπέλλου) και εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, η προοπτική εξακολουθεί να υπάρχει. Και στο φινάλε, δεν δικαιούται κανείς να τα μηδενίζει όλα, γιατί αυτό που κατάφερε φέτος στο Europa League του άνοιξε νέους ορίζοντες και τον "μεγάλωσε". Ήταν τεράστια τα κέρδη του. Η αποτυχία του να παίξει και του χρόνου στην Ευρώπη θα του στοιχίσει οικονομικά, αλλά δεν συντρέχει κανένας λόγος για καταστροφολογία ή πανικό.

Έχει γίνει πρόβλεψη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αφού λειτούργησαν έγκαιρα τα αντανακλαστικά του συλλόγου. Ναι, ο Άρης διαθέτει, πια, μηχανισμούς για να αντιπαρέρχεται των δυσκολιών, χωρίς να ζητάει "ξένη βοήθεια". Για παράδειγμα, η διαφαινόμενη εμπλοκή της "ΓΕΝΕΣΙΣ" στο ποδόσφαιρο -με τη διοίκηση Αθανασιάδη- αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Φυσικά, το μεγαλύτερο κεκτημένο της κοινωνίας του Άρη είναι η Λέσχη του. Ένα εγχείρημα που πολλοί αμφισβήτησαν αρχικά, αλλά σιγά σιγά βλέπουμε τώρα πως και σε άλλες ΠΑΕ (π.χ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) ωριμάζει η ιδέα ότι αποτελεί το ιδανικό μοντέλο…

Υ.Γ Πολύ καλά κάνει η ΚΑΕ Άρης και μπλοκάρει τα πλέι οφ στο μπάσκετ. Πρακτικές… Γκαγκάτση στο μπάσκετ δεν χρειαζόμαστε από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ. Περάσανε οι εποχές που περνούσαν αυτά τα κόλπα και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ καλά θα κάνει την επόμενη φορά που θα πάει στο Αλεξάνδρειο να σηκώσει το βλέμμα του στην οροφή και να μετρήσει τα λάβαρα. Respect…

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags