Facebook Pixel Εβδομάδα κούπας ή μαρτυρίου;
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-26 17:01:00

Εβδομάδα κούπας ή μαρτυρίου;

Εβδομάδα κούπας ή μαρτυρίου;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον τελικό της 30ης Απριλίου και την ευκαιρία που έχει η ΑΕΚ να αποκτήσει αυτοπεποίθηση εν όψει των πλέι-οφ μαζί με το καλό εισιτήριο για το Europa League. Όλα αυτά, εφόσον βέβαια κατακτήσει την κούπα…

Mπαίνουμε στην εβδομάδα του τελικού. Μαζί βέβαια σε μια κρίσιμη τελική ευθεία για την σεζόν, ενώ μετά υπάρχει το άγνωστο για το μέλλον και τη συνέχεια της ομάδας.

Ποιοι θα μείνουν, πόσοι θα φύγουν, ποια μορφή θα έχει η ομάδα τη νέα χρονιά και αν πρόκειται να την βγάλει κάποιος από την οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τι σκοπεύουν να κάνουν οι Νοτιάς και Παππάς.

Αυτά έρχονται στα προσεχώς, αλλά ανεξάρτητα απ’ όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι απέναντι σε έναν κόσμο που του έχουν δώσει πολλή πίκρα φέτος, να του χαρίσουν τουλάχιστον λίγη χαρά.

Η ΑΕΚ όπως έγραψα και πάλι πρόσφατα, έχει ανάγκη αυτόν τον τελικό όσο τίποτε.

Μια τυχόν απώλεια θα την βυθίσει σε ακόμα μεγαλύτερη ανυποληψία.

Για την ακρίβεια και για να είμαστε ρεαλιστές, σε αυτόν τον τελικό η «Ένωση» έχει κάποια σημαντικά πράγματα να κερδίσει, αλλά έχει πολύ περισσότερα που μπορεί να χάσει αν ηττηθεί.

Στα συν είναι ο τίτλος που θα έρθει μετά από εννέα χρόνια, ότι η ομάδα θ’ αποκτήσει αυτοπεποίθηση εν όψει των πλέι-οφ και μαζί το καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Αν όμως δεν τα καταφέρει τότε πιστεύω πως θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα στα πλέι-οφ και πως η αντίδραση του κόσμου σε τυχόν ήττα θα είναι απρόβλεπτη.

Ειλικρινά την περασμένη εβδομάδα, ήθελα, αλλά δεν έβρισκα το κουράγιο να γράψω κάτι για το μπασκετικό τμήμα.

Απλά μετά από καλύτερη σκέψη θεωρώ πως ακόμα και το ενδεχόμενο του να μην παίξει καν Α2 η ομάδα τη νέα περίοδο, αλλά στη Β’ Εθνική ίσως να είναι σωτήριο.

Βέβαια θα πρέπει να υπογραμμίσουμε, ότι η «Ένωση» θ’ απαλλαγεί από σημαντικά χρέη, αλλά όχι από τις οφειλές προς δημόσιους φορείς.

ΥΓ: Για τα εισιτήρια υπάρχει μεγάλη ζήτηση και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο με μια προσπάθεια που γίνεται να εξασφαλιστούν άλλα 2.500, που αν καταφέρει να τα πάρει τελικά η ΠΑΕ, αυτά θα βγουν σε κυκλοφορία την Τετάρτη το πρωί.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags