Facebook Pixel «Να ισχύσει, αλλά πιο μετά»
Life
| 2011-04-27 19:27:00

«Να ισχύσει, αλλά πιο μετά»

«Να ισχύσει, αλλά πιο μετά»

Για το φλέγον ζήτημα της φορολογίας των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, η οποία, πλέον, είναι της τάξης του 45% από 21% συζήτησαν οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός, εκπρόσωπος της συμβουλευτικής εταιρείας της λίγκας και οι επιτελείς του υπουργείου οικονομικών.

Όπως έγινε γνωστό ζητήθηκε από τον Υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, και τον γενικό γραμματέα Γιάννη Καπελέρη, η αύξηση της φορολογίας από 20% σε 45%, να ισχύσει από το 2010 και μετά, αφού είχε διαρρεύσει πως θα περάσει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα φορολογηθούν τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί μέχρι και τις 31/12/2009.

"Δεν ήρθαμε να ζητήσουμε να μην ισχύσει το 45% αλλά ο νόμος να ισχύσει από το 2010 και μετά", τόνισε ο κ. Κομνηνός μετά την σύσκεψη.

Και συμπλήρωσε: "Πλέον και οι παίκτες φορολογούνται όπως κι όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας. Θέλουμε διευκρινίσεις. Ο υφιστάμενος νόμος βγήκε το 2010 και θεωρούμε ότι θα πρέπει να ισχύσει από το 2010 και μετά.

Αυτό ήταν το βασικό μας ερώτημα και θα υπάρξει κι από την πλευρά μας μια επιστολή που θα λέει τις θέσεις μας. Πάνω σ' αυτό θα μας απαντήσει το υπουργείο".

Πηγή: olapaok.gr


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags